Middernacht – Tess – Lara Adrian

Geplaatst op 8 november 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Middernacht – Tess – Lara AdrianTess Serie: Middernacht #2
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
| oktober 2012
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789024556663
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Dierenarts Tess krijgt in haar praktijk onverwacht bezoek van een onbekende man. De knappe vreemdeling is door schotwonden ernstig verzwakt en alles wat Tess uit hem weet te krijgen is dat hij acuut bloed heeft. Voor ze het weet voelt ze zijn tanden in haar hals. Zo komt Tess in contact met Dante, lid van de Broederschap, een groep onsterfelijken die de strijd heeft aangebonden met de wilde vampiers, voor wie een mensenleven niet telt.

Dante, meteen hersteld door het bloed van Tess wil maar één ding: wraak nemen op zijn overvallers. Maar nu de bloedband met Tess een feit is voelt hij zich ook verplicht de vrouw die zijn leven redde te beschermen. Bovendien voelt hij zich steeds meer aangetrokken...

Bestel dit boek op bol.com

Dante, meteen hersteld door het bloed van Tess wil maar één ding: wraak nemen op zijn overvallers. Maar nu de bloedband met Tess een feit is voelt hij zich ook verplicht de vrouw die zijn leven redde te beschermen. Bovendien voelt hij zich steeds meer aangetrokken…

Middernacht – Tess is een sexy boek, zoals ik van het vorige boek gewend ben. En ja, er komt veel seks in voor, maar nee, in deze reeks is het niet zo storend. Want er zit ook daadwerkelijk een verhaal achter. En ja, dan neem je die pikante stukjes als leuke snack voor er bij.

Al vanaf het begin werd me verteld dat je deze boeken eventueel ook los kan lezen. Nu merkte ik wel dat er wat verwijzingen naar Gabrielle werden gedaan, maar het zou niet storend zijn als je dit boek zou lezen voordat je deel 1 in handen krijgt. Wat me echt wel opviel is dat er al behoorlijk wat verwijzingen zijn naar Elise, de hoofdpersoon uit deel 3.. Dus ik ben erg benieuwd hoe dat verder mag gaan.

Wel had ik af en toe het idee dat de opbouw van het verhaal een beetje gelijk was aan boek 1.. Alsof het gewoon een hergebruikt malletje was… Maar toch werd ik op dusdanige wijze het verhaal in getrokken dat het me niet uitmaakte dat het een beetje voorspelbaar was. Ik genoot er van!

Nog een puntje van kritiek is dat ik sommige stukken een beetje moeilijk vond lopen. Dan irriteerde ik me een beetje aan de herhalingen binnen een paragraaf en vond ik het jammer dat bepaalde ‘apartere’ zinnetjes vaker her werden gebruikt. De kracht ging daardoor een beetje verloren. Een ander perspectief zou de beleving die Tess gevoeld moet hebben misschien sterker over doen komen, maar helaas.

Toch geef ik een behoorlijk hoge normering aan het tweede middernacht boek, Tess. Dit komt omdat ik het wel een heerlijk verhaal vind. Vol romantiek op de niet kleffe manier en vol met gevaarlijke vampiers. Want vampiers horen gevaarlijk te zijn. Punt.
De manier waarop Adrian dit soort heeft neergezet vind ik nog steeds goed bedacht, zeker omdat ze hun zwakheden behouden. Je kan dan ook wel zeggen dat ik erg benieuwd ben naar het derde deel en ik zag in de Eclips van Uitgeverij Luitingh dat ook de volgende delen er weer aankomen. Ergens hoop ik dat de verhalen uiteindelijk samen zullen komen in een mooi gevlochten plot, maar dat is afwachten. Ik ben fan!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Middernacht – Tess – Lara Adrian

  1. CindyCauw

    een mooie review 🙂

    ik was zo’n fan van de boeken dat ik ze dan maar in het Engels ben gaan lezen.
    De boeken bevatten allemaal een mooie verhaallijn.

    en ja, het evolueert uiteindelijk in een gezamenlijke plot. Meer zeg ik niet 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.