Serie | Supernatural

Geplaatst op 6 mei 2015 door Emmy in Recensie, TV serie / 13 Comments

 

Supernatural
Met onder andere:
Jensen Ackles, Jared Padelecki, Misha Collins, Mark Sheppard & Jim Beaver
Creator:
Erik Kripke
Netwerk: T
he WB en The CW
Aantal episodes: 
215 (2005 – heden)

This haunting series follows the thrilling yet terrifying journeys of Sam and Dean Winchester, two brothers who face an increasingly sinister landscape as they hunt monsters. After losing their mother to a supernatural force, the brothers were raised by their father as soldiers who track mysterious and demonic creatures. Violent memories and relationship-threatening secrets add additional burdens on Sam and Dean as they investigate all things that go bump in the night. As old tricks and tools are rendered useless and friends betray them, the brothers must rely on each other as they encounter new enemies.

 

Al heel lang had ik voor ogen om ook meer recensies van andere media te plaatsen, als series, films, manga’s e.d. maar het kwam er nooit zo van. Ik ben namelijk niet echt een seriekijker, omdat ik het nogal druk heb. Laten we het zo zeggen; ik maak er niet zo veel tijd voor.

Waar ik een aantal weken terug echter wel tijd voor heb gemaakt is om tot en met seizoen 9 van Supernatural door te knallen. Waar ik een aantal jaar terug niet verder dan halverwege seizoen één kwam (mijn ex wilde niet verder), werd ik nu verliefd op de personages en alle enge dingen die ze meemaken.

Het draait allemaal om de broertjes Winchester (Sam en Dean) die na de dood van hun moeder, de dood van een verloofde en de verdwijning van hun vader geen andere keus hebben dan op jacht te gaan naar allerlei monsters die hen dit aangedaan hebben. Ze proberen zo de wereld een betere plek te maken, niet wetend dat ze zichzelf steeds dieper en dieper in bovennatuurlijke oorlogen storten. Eerst blijft het vrij braaf met monsters als vampiers en weerwolven, maar het duurt niet lang voordat de demonen om de hoek komen kijken. En Engelen.

 

Wat ik zo heerlijk vind aan de personages – vooral Castiel – is dat ze echt hun eigen persoonlijkheid hebben en gewoon lekker grof en rauw zijn. Crowley is een klootzak, maar je houdt van hem. Engelen zijn klootzakken, maar je houdt van ze. Sam en Dean zijn sukkels (af en toe), maar je houdt van ze en je hebt medelijden met ze. Al negen seizoenen (ik wacht tot seizoen 10 op dvd verschijnt) redden ze de wereld zonder ooit bedankt te worden en ben je letterlijk met ze meegereisd van hier tot aan de hel.

Na seizoen merkte ik wel wat dingen die me tegen begonnen te staan.. Zo leek de serie opeens een beetje zoekende waar ze heen moesten gaan en de komst van de leviathans (de grootste klootzakken) vond ik niet helemaal lekker. Maar toch was ik ondertussen zo verslaafd dat ik meer en meer wilde. En toen was daar opeens de laatste aflevering van seizoen 9 en kon ik wel janken. Hallo, nu had ik geen reden meer om elke avond naar Cass te staren. Meh.

Omdat ik zelf een groot ‘fan’ ben van het bovennatuurlijke en er wel van houdt als alles niet altijd helemaal goed loopt, duurde het niet lang voordat Supernatural uitgroeide tot een van mijn favoriete tv-series. Ik heb twee t-shirts, een Funko-pop en zoek geregeld naar leuke filmpjes op Youtube. Echt, Dean, Cass en Sam, wat doen jullie me aan.

Helaas is Supernatural niet meer op de Nederlandse televisie te zien, maar de eerste negen seizoenen zijn ondertussen op dvd verschenen en een dikke aanrader voor iedereen die graag naar mooie mannen kijkt.

 

Tags:

Divider

13 responses to “Serie | Supernatural

 1. Ik hou van Supernatural! Al een aantal jaar helemaal verslaafd aan deze serie. Ik zit ook bij meerdere groepen op facebook en vlieg volgende week naar Italië voor een Supernatural con. Ik ben wel helemaal bij, omdat ik gewoon niet kan wachten haha.

 2. Ik ben nog steeeeds bezig aan s9 omdat ik het met m’n vriend kijk en dat gaat maar niet vooruit :-p als ik alleen kijk is het net bingen tot en met, haha

 3. HALFNAAKTE JENSEN ACKLES! *yum*
  Ik vond Supernatural in het begin eigenlijk leuker dan nu. Ik ben helemaal met je eens trouwens, dat de serie een beetje aan het zoeken is waar het nu weer naartoe moet.

  • Haha, ja hij moest er tussen. #sorrynotsorry. Ik vond de plot in de eerdere seizoenen inderdaad sterker.. Maar je blijft toch kijken… want mooie mannen.. Haha

 4. Ik ben nog steeds niet verder geraakt dan het tweede seizoen. Niet dat ik niet wil hoor, want dat doe ik net heel erg. Alleen … Tja, zoveel boeken en zo weinig tijd. Ik probeer mezelf dan maar te troosten met het feit dat ik nog zoveel seizoenen voor het eerst kan ontdekken.

 5. Ik ben tot halverwege seizoen 9 gekomen volgens mij; daarna was ik een beetje zat van de miscommunicaties en geheimen tussen Sam en Dean. Alle drama die ze hebben komt omdat ze elkaar buitensluiten en zouden ze dat, na alles wat er gebeurd is, niet zo onderhand door moeten hebben?

  Dat gezegd hebbende was S4 en S5 pure perfectie en heb ik bij tijd en wijle zitten grienen en lachen. Crowley en Castiel zijn twee van de beste characters op televisie en yes Jensen is zo pretty!

  • Ja, die miscommunicatie is ook echt wel storend. Of zoals mijn vriend zegt ‘je gaat de serie niet zo snel nogmaals bekijken’. Terwijl Crowley en Castiel inderdaad fantastisch zijn. S4 en S5 vond ik zelf ook echt heel erg goed. En ja,Jensen is pretty, maar Cass wint.

 6. Ik moet alleen de nieuwste aflevering nog even kijken en dan is seizoen 10 al bijna weer voorbij :(. Ik moet wel zeggen dat ik de eerste vijf seizoenen het beste vond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.