Onbreekbaar (Het Legioen #1) – Kami Garcia

Geplaatst op 17 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Onbreekbaar (Het Legioen #1) – Kami GarciaOnbreekbaar Serie: Het legioen #1
| juni 2014
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789048820412
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik geloofde nooit in geesten. Totdat een me probeerde te vermoorden.

Als Kennedy Walters haar moeder dood aantreft, beseft ze niet dat paranormale krachten hiervoor verantwoordelijk zijn. Pas als de mysterieuze tweeling Jared en Lukas Lockhart in haar kamer inbreken en een geest vernietigen die daar was om haar te vermoorden, begrijpt ze dat haar moeders dood geen ongeluk was. Kennedy moet haar moeders plaats innemen in het Legioen van de Zwarte Duif, een geheim genootschap voor geestenjagers. Samen met de andere vier leden moet ze de wereld beschermen tegen een wraakzuchtig demon.

Koop dit boek bij Bol.com

Supernatural meets young adult

Ik was ontzettend blij toen er een mooie doorzichtig pakje was binnengekomen met een boek waar ik heel erg nieuwsgierig was! Thanks uitgeverij Moon! Eigenlijk was ik zo nieuwsgierig dat ik vrijwel meteen ben begonnen. Beautiful Creatures, waarvan ik enkel deel 1 heb gelezen, vond ik aardig, maar niet super. Destijds gaf ik het vier sterren, maar nu zou dat heel anders zijn vrees ik. Afijn. Het Legioen is de eerste serie de Kami Garcia alleen schreef. Onbreekbaar gaat over Kennedy, die haar moeder verliest en er achter komt dat dit te maken heeft met geesten en demonen. Met vier andere jagers vormt ze Het Legioen, maar Kennedy blijft twijfels hebben of ze er wel echt bij hoort.

Het hele boek was niet bijster origineel, maar wel erg vermakelijk. Zeker als je van series als supernatural houdt, dan is dit een boek voor jou. Het jagen op geesten en demonen is lekker vlot beschreven en zit vol actie. Toch wist Garcia me aan het eind te verassen met Kennedy’s keuzes. Ze blijkt toch een interessanter karakter dan eerst gedacht. Haar twijfels passen er heel goed bij en zorgt voor een dimensie in het verhaal die het bijzonder maken en net even wat anders dan de rest.

Onbreekbaar heeft me dus aangenaam te verrassen en ik kan alleen maar zeggen dat ik uitkijk naar het vervolg. Nu al. Ik wil erg graag weten hoe de personages zich verder zullen ontwikkelen en hoe Kennedy’s aandeel in Het Legioen zich zal gaan vervolgen. Het leest heerlijk vlotjes weg en zit vol verwijzingen naar mystiek en het bovennatuurlijke, maar dan bekeken vanuit een niet-zweverige manier. Je kan je afvragen of een zooitje tieners als keuze voor Het Legioen niet behoorlijk clichés is, maar het werkt wel. Zeker door de afwezigheid van Oude Wijsheid zijn de tieners afgewezen op elkaar en moeten ze het allemaal zelf maar uitzoeken. Dit maakt het allemaal niet te gemakkelijk en blijft er bovendien lekker veel ruimte voor fouten.

En nu de cover. Toevallig hadden Joany en Joanne en ik het er over toen we naar het strand gingen. Joany gaf aan de cover niet mooi te vinden en ik snap wel waarom. Dat model is gewoon meh. Toch vind ik de belettering en het nogal gestileerde duivensilhouet interessant, evenals de kleuren. Het geheel vind ik zelfs niet eens zo lelijk. Behalve dan dat opgewarmde model.

Kortom, ben jij iemand die houdt van actie en het bovennatuurlijke? Supernatural in boekvorm? Een vlotte Young Adult vol spanning? Dan is Onbreekbaar echt wat voor jou!

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

9 responses to “Onbreekbaar (Het Legioen #1) – Kami Garcia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.