Beautiful Creatures: het boek

Geplaatst op 22 maart 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Beautiful Creatures: het boekBeautiful Creatures Serie: Beautiful Creatures #1
| 22 januari 2013
Aantal pagina's: 528
ISBN: 9789044339475
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek.

Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn.

Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven...

En dit vond ik….
Ik had natuurlijk, door de komst van de film, al ontzettend veel gehoord over dit boek en ik was dan ook al een hele tijd erg nieuwsgierig over dat boek waar iedereen het nu weer had. Toen ik het boek samen met kaartjes voor de film won, was ik ontzettend blij dat ik dit verhaal eindelijk kon gaan lezen. Mensen vergeleken het met twilight, vooral door de film, kwam mij ten oren… En ik weet niet wat ik daar nou van moest vinden.
Niet dat ik twilight nou zoooo belabberd slecht vond, maar er zijn echt duizenden boeken die veel beter in elkaar zitten en meer diepte weten te geven aan een liefdesverhaal met een fantasy tintje. En tja, Beautiful Creatures is daar één van.
In globale lijnen is dit verhaal een heel standaard verhaal. Jongen voelt zich niet begrepen, ontmoet het meisje van zijn dromen, de relatie wordt in eerste instantie afgekeurd, beide tieners hebben iets bijzonders en uiteindelijk komt het wel weer goed. De basis voor heel wat young adults en ook dat geen wat overeenkomt met die gehypet vampiersboeken… Al is het meisje/jonge principe omgedraaid.
Dat hier een jongen in de hoofdrol speelt, vind ik een verfrissende toevoeging. Er zijn namelijk zo ontzettend veel boeken waarin het meisje de hoofdrol speelt, die vervolgens erachter komt dat ook zij magische krachten heeft en hoewel er vaak wel een menselijke ‘sidekick’ is, wordt het zelden echt vanuit dat perspectief bekeken. Het feit dat Ethan ook zo goed als geen ‘gave’ heeft vind ik fijn, maar ja, dat ie toch wel weer speciaal is vind ik een beetje clichématig.
Toch is er een element die ervoor zorgt dat dit boek zo ontzettend veel meer body geeft, en dat is het feit dat er heel veel meer karakters zijn dan bij boeken als Twilight. Het speelt zich af in een vrij afgesloten dorpje waar iedereen elkaar kent en niks geheim is.. Hierdoor leer je dat stadje kennen, maar ook iedereen die er in woont. Je leert klasgenoten kennen, hoe verachtelijk ook, en geeft ze een plekje in het verhaal wat ervoor zorgt dat zowel Ethan en Lena beter te begrijpen zijn op emotioneel vlak.
Hoewel dit verhaal eigenlijk een beetje met clichés aan elkaar hangt en je tegen het einde, waar het prima spannend wordt, eigenlijk al weet dat er niks definitiefs zal komen omdat er meerdere boeken zijn is het een vermakelijk boek. Ik wil de anderen ook best wel lezen, maar ik denk dat dat een beetje uitgekookt gaat worden.. Dit verhaal had zich namelijk ook prima als stand-alone kunnen neerzetten, mits men het einde definitief had gemaakt.
Ik ga niks verklappen, maar ikzelf vind het feit dat dat geen wat er gebeurd is met Lena ontzettend en dan bedoel ik ontzettend onorigineel. Wat is dat met schrijvers en zulke acties?
Ach ja, BC was lekker geschreven en las goed weg… De personages zijn leuk en ik vond het gemakkelijk om me al de situaties in de denken. Ondanks het vrij simpele plot zat het leestechnisch goed in elkaar en heb ik mezelf vermaakt tijdens het lezen dussssss…. op naar de film!

 

three-half-stars

Tags:

Divider

4 responses to “Beautiful Creatures: het boek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.