Halverwege het graf (nachtjagers #1) – Jeaniene Frost

Geplaatst op 5 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Halverwege het graf (nachtjagers #1) – Jeaniene FrostHalverwege het graf Serie: Nachtjagers #1
Andere boeken in deze serie: Met een been in het graf
| 3 december 2013
Aantal pagina's: 381
ISBN: 9789401601603
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones, gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant te kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker Halverwege het graf is het eerste deel van de veelgeprezen Nachtjagers-serie.

Bestel dit boek op bol.com 

Duister, sexy en bovennatuurlijk, zo wordt Halverwege het graf aangekondigd door Xander uitgeverij van wie ik dit boek mocht ontvangen. Ik was echt ontzettend nieuwsgierig geworden door dit boek en kon niet wachten om mijn leesjaar te beginnen met een sexy vampier verhaal vol met actie, want dat is het!

In Halverwege het graf volgen we Cat, een half-vampier die haar moeder probeert te wreken door zo veel mogelijk bloedzuigende monsters te vermoorden. Die haat jegens vampiers is goed te voelen bij haar moeder, want je merkt dat ze ook een zekere afkeer voor haar dochter voelt, door haar afkomst. Dit vond ik emotioneel gezien best hard, maar wel goed passen bij de situatie. Het gaf Cat net dat stukje vechtlust en zelfstandigheid mee die ze nodig heeft om te veranderen in de super stoere chick die ze wordt. Wel vond ik haar daardoor soms wat afstadnig in haar emoties tegenover andere mensen. Ze was af en toe wel heel erg hard.

En Bones. Tja Bones. De sexy gevaarlijke vampier waar elk meisje van droomt. Al zag hij er in mijn hoofd iets anders uit dan werd beschreven. Ik vond de manier waarop Bones zijn affectie vertoont richting Cat heel gaaf en heel goed bij het vampierras passen. Hard, beschermend, maar ook motiverend om zelf krachtig te worden. Hij trainde Cat tot wie ze is en veranderd niet in een emotionele, overbeschermende slappeling. Hij is gewoon een vampier zoals ze moeten zijn. Sadistisch, dodelijk en verleidend.

Zoals de vampiers dus worden neergezet vind ik erg goed. Ook de keuze voor oplichtende groene ogen vind ik verfrissend tegenover de normaliter duivelse rode ogen. Ook de manier waarop ze gedood worden en hoe ze vergaan past wat mij betreft erg goed in het beeld wat ik zelf van een vampier heb.

Ik vond Halverwege het graf al met al echt een heerlijk boek waarbij ik veelvuldig op het puntje van mijn stoel heb gezeten van spanning, of juist diep weggedoken op de bank bij de pikantere scenes. Wat mij betreft een heel erg goed begin van een serie, waardoor ik erg benieuwd ben geworden naar de vervolgdelen die zullen verschijnen. Een goed begin van 2014!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Halverwege het graf (nachtjagers #1) – Jeaniene Frost

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.