Met een been in het graf – Jeaniene Frost (Nachtjagers #2)

Geplaatst op 16 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Met een been in het graf – Jeaniene Frost (Nachtjagers #2)Met een been in het graf Serie: Nachtjagers #2
Andere boeken in deze serie: Halverwege het graf
| 2013
Aantal pagina's: 333
ISBN: 9789401601627
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Half-vampier Cat Crawfield werkt nu als geheime agent voor de overheid om de wereld te ontdoen van de ondoden en ze gebruikt alle skills die ze van Bones, haar sexy en uiterst gevaarlijke ex, geleerd heeft. Als Cat zelf op de lijst staat om uitgeschakeld te worden is Bones de enige die haar kan helpen. In dit tweede deel van de Nachtjagers-serie ziet Cat zich wederom genoodzaakt om met Bones samen te werken en dit maakt van alles in haar los. Cat probeert om hun relatie zakelijk te houden, maar ze kan haar verlangens voor Bones niet eeuwig onderdrukken...De magische sensatie van het moment.

Let op, deze recensie kan een lichte spoiler bevatten. Ik zal aangeven waar hij begint. 

Na het lezen van het eerste deel was ik zo enthousiast over deze serie dat ik letterlijk een dansje rond de kamer heb gemaakt toen het tweede deel, Met een been in het graf, werd bezorgd. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat dit boek nu al was verschenen, dus mijn blijdschap was daardoor nog groter.
Ik kon het niet laten en ben meteen begonnen.
Met een been in het graf speelt zich af 4 jaar na het eerste deel. Cat werkt met een speciale eenheid samen om vampiers af te maken en heeft haar groepje mannen getraind tot ware vechtmachines. Langzaam maar zeker komt Cat dichterbij de waarheid over haar vader, maar dan komt haar grootste geheim uit: Bones is terug! Cat kan zich niet beheersen en voor we het weten zijn de twee weer samen. Maar op een of andere manier vond ik hun relatief minder spannend opgebouwd dan in deel één. Daarnaast *en hier begint de spoiler* is die vijftig tinten grijs seksscène echt te slecht. Wat een afbreuk deed dat aan het verhaal zeg. Sorry hoor, maar als ik wil weten hoe iemand op die manier genomen wordt, kijk ik wel een porno. Het had totaal geen toevoeging tot het verhaal en ik vond het ronduit smerig, terwijl ik seks in een boek normaal gesproken echt geen probleem vind. *einde spoiler*
Ik dit boek speelt seks een veel grotere rol en dat vind ik wel jammer. Het verhaal gaat daarmee een kant op die totaal niet nodig is en het unieke wat deel 1 had is er daardoor een beetje af. Ik wil juist de actie die Frost zo goed weet over te brengen. Gelukkig zit die actie er ook in en niet zo’n beetje ook. Toch is het duidelijk te merken dat er minder gebeurt in dit deel van in deel 1.
Het einde van het boek vond ik wel heel erg sterk. Hiermee is een heel interessant karakter geschapen wat zeker een goede bijdrage zal leveren aan het vervolg. Ook de andere menselijke teamleden vind ik sterk, zij het dat ik ze een beetje uit de lucht vond vallen.
Al met al heb ik toch heel erg genoten van Met een been in het graf. Je vliegt er echt doorheen en de spanning is constant te voelen. De dreiging van de vampiers en diens rangorde voelt heel realistisch en bepaalde ontmoetingen zorgen voor een duidelijk spanningsopbouw die we zeker nog gaan voelen in het volgende deel. Afgezien het seksuele gedeelte, smaakt de wereld van Cat naar meer.
four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Met een been in het graf – Jeaniene Frost (Nachtjagers #2)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.