Naar het bal & #vraaghetdeboekblogger

Geplaatst op 8 februari 2016 door Emmy in Persoonlijk / 10 Comments

maandag:

Ik begon de maandag vol goede moed, tot ik een mailtje kreeg van mijn afdelingsleider met haar observatieverslag van het lesbezoek. Die kwam als een klap binnen, omdat al mijn leerpunten ontzettend werden onderstreept. Ik was er nogal van slag door (tja, onzekerheid), waardoor ik eigenlijk niets meer uit mijn handen kreeg behalve wat lesvoorbereidingen. Ik las Een wraakzuchtig verleden uit en deed ’s avonds niks, want Dungeons & Dragons ging helaas niet door. Ik ging vroeg naar bed, want dan zou de dag maar over zijn.

dinsdag:

Dinsdag besloot ik dat ik er even uit moest, en dus ging ik naar Eindhoven om te shoppen. Ik had een nieuwe legging nodig en wilde een nieuwe winterjas voor ons reisje naar Praag (iemand nog een leuke tip voor in deze stad?). Mijn hoofd was een stuk leger toen ik thuis kwam en ik besloot het formulier nog maar eens door te lezen, maar dan met een zakelijke afstand. Dit werkte beter en ik kon al mijn punten even rustig uitschrijven voor morgen. ’s Avonds zou ik bijles hebben, dus ik werkte wat aan mijn blog en hoorde de brievenbus af en toe klepperen. Ik kreeg mijn gekochte boeken van de boekdepository (ze hadden sale) binnen. Dit waren: Zom-B mission (dit is deel 7, nu deel 6 nog), Trial by fire en Snow like ashes. Al deze boeken wilde ik heel graag hebben, dus dat ik ze voor een mooie prijs kon scoren, was super fijn! Ook las ik de Nevelprins.

Foto 07-02-16 10 28 06

Woensdag:

Vandaag had ik mijn gesprek, maar ik wilde me vooral gewoon focussen op de lessen die ik moest draaien. Om de zenuwen een beetje de baas te zijn, las ik Cruel Beauty in de trein en verplaatste ik mijn bijles. De lessen gingen best aardig en het gesprek viel alles mee. Ik heb goede feedback punten gekregen en daar ga ik aan werken. Ook gaf ik aan dat het voornamelijk gewoon even hard aankwam, maar dat ik me er toch wel in herkende.

Foto 05-02-16 18 43 51

Op de terugweg besprak ik iets leuks met Joanne en las ik het boek uit. Thuis voelde ik me een stuk rustiger en deed ik het lekker rustig aan. Voor ik het wist was het bedtijd.. Dat krijg je als je laat thuis bent.

Foto 05-02-16 08 36 38

Donderdag:

Ik begin nu te merken dat ik tegen ziekzijn aan zit. Ik ben hangerig, heb een beetje hoofdpijn en meer keelpijn dan eerst. Dus doe ik het rustig aan. Lees: kattenspelletjes spelen. En ik bracht de pakketjes van de winnaars weg.

Ik wilde eigenlijk gaan lezen, maar toch maar niet. Dus keek ik een episode van Shadowhunters. Het is dat Magnus het een beetje leuk maakt.

Dan gaat de bel en krijg ik een super leuk pakketje binnen van Blossom met Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld en een aantal super toffe goodies.

’s Avonds geef ik nog een bijlesje en dan is het tijd voor #vraaghetdeboekblogger.

Foto 04-02-16 20 44 15

Dat was weer een weergaloos succes. Binnen een kwartier waren we al trending topic.. en toen viel twitter uit. Meteen werd ik op facebook en whatsapp bestookt met vragen. Gelukkig deed twitter het al snel weer en konden we de boel hervatten. Toch was het wel een dompertje. Er werden in ieder geval veel vragen gesteld en iedereen deed erg leuk mee. Wel waren het vooral veel bloggers onderling. Ik hoop dat de volgende keer, op zondagavond 6 maart om 20.00 uur, er ook meer lezers mee zullen doen. Doe je mee?

(Gemaakt door Esmee)

Vrijdag

Vandaag moest ik werken en had ik een gesprek met mijn coach. Dus ging ik wat eerder. Ik kwam op mijn werk en het netwerk lag er uit; niet printen, geen digiboard en andere drama. Echt niet handig, want ik had ditmaal een hele powerpoint voor mijn les. Het coachgesprek was erg prettig en ik ging met een goed gevoel naar huis. In de trein las ik Truthwitch, een vrij nieuw en gehypet boek waar ik erg benieuwd naar was. Mijn verwachtingen waren erg hoog en dat heeft wel een beetje benadeeld. Verder vond ik het wel een leuk boek, hoor.

’s Avonds keken we supernatural en deden we eigenlijk niet zo veel. Ook wel eens lekker.

Zaterdag

Foto 06-02-16 13 48 43

Zaterdag zou vooral in het teken staan van verjaardagen; eerst die van Ellis en daarna die van een vriend. ’s Morgens werkte ik nog een paar uur aan mijn blog en toen was het tijd om naar de bushalte te lopen.

Foto 06-02-16 13 48 19

Op het station kwam ik al snel Annabel tegen, met wie ik had afgesproken. Het is zo leuk om nu samen met iemand te reizen, dat ik het zelfs niet meer mis om te lezen in de trein naar een event. In Breda ontmoette we Kim, Esmee en Liesbet. Met z’n vijven vertrokken we naar Ellis. Het was zo bizar gezellig. Wat vind ik het toch leuk om met jullie allemaal af te spreken. Ik voelde me als een ware prinses.

Foto 06-02-16 13 49 11

Foto 06-02-16 13 48 17

Op de terugweg kletste we nog lekker na en sprak ik af met Rob, want we moesten nog naar Nijmegen voor een andere verjaardag. Dat was ook gezellig. In de trein las ik een stuk uit Shadow study, het nieuwe boek van Maria V Snyder waar binnenkort het vijfde deel van verschijnt. Eenmaal terug in Den Bosch moest ik een half uur naar huis lopen, maar kon ik toch terugkijken op een hele mooie dag.

Foto 06-02-16 13 50 43

Foto 06-02-16 13 51 34

Foto 06-02-16 14 14 31

Zondag

Ik schrijf dit op zondagmorgen, want straks ga ik weg en ik weet zeker dat ik laat thuis ben. Ik ga namelijk eerst naar Katja om snode plannetje te smeden. Nee grapje, we gaan gewoon lekker brainstormen. Daarna ga ik naar mijn moeder om te eten en om koffers te lenen voor onze vakantie.

Voor ik ga, blog ik nog even en in de trein hoop ik Shadow study uit te lezen en te beginnen met Magnus Chase. Maar dat komt vast goed. Op naar volgende week!

Gelezen: Shadow study, truthwitch, cruel beauty, de nevelprins en een wraakzuchtig verleden.
Bezig in;
Magnus Chase en Gerechtigheid
Nieuwe boeken: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld, zom-b mission, trial of fire en snow like ashes.

Komende week:

Komende week gaan we een paar dagen naar Praag en hoop ik lekker veel te zien! Het is vakantie, waar ik echt wel behoefte aan had. Niet dat ik veel werk natuurlijk, maar even weg maakt het hoofd zo lekker leeg. Na de vakantie kan ik er dan weer goed tegenaan. Ik heb wat leuke vormgeversopdrachten liggen en ook weer veel evenementen in het verschiet liggen. Ik hoop komende week Magnus Chase en Gerechtigheid uit te lezen, Het middernachtspaleis en Winter te lezen. En voor de rest zie ik het wel.

Foto 07-02-16 10 28 47

Blogposts van afgelopen week:

Tags:

Divider

10 responses to “Naar het bal & #vraaghetdeboekblogger

 1. Ik ben in het vierde jaar van de middelbare school geweest, dus ik heb casual aanraders die elke toerist doet :p
  De astronomische klok, de wisseling van de wacht en het straatje tegenover de astronomische klok is ook erg leuk.
  Wij zijn toen der tijd naar Theresienstadt geweest. Een concentratiekamp op een km of 50 van Praag. Dat maakte bij mij toen wel veel indruk dus als je de kans hebt, raad ik je dat aan.
  Oh en weer zo’n standaardding: vergeet de Karelsbrug niet.
  En vooral: Geniet ervan! Veel plezier en al die dingen.
  Ben benieuwd wat je allemaal gaat doen 🙂

 2. Oh wauw, jullie hadden nadien nog een feestje. Echt wel een drukke dag dan die zaterdag. Ik vond het heel leuk om je nog eens in het echt te ontmoeten. Zelf had ik geen gesprekspartner in de trein, maar dat ik 1,5 kon lezen wist dat wel een beetje te compenseren. 🙂 Ik kreeg trouwens wel enkele gekke blikken toegeworpen op de trein. Blijkbaar is het een vreemd zicht wanneer iemand met een tiara op aan het lezen is. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.