Gabrielle – Kara

Geplaatst op 7 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Gabrielle – KaraGabrielle door Kara
Illustrator: Kara
Uitgever: Talent Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9051651430
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De mensheid wordt door de Aartsengelen beschermd tegen het kwaad. Maar in de versie van Kara, de auteur van Gabrielle, kijken Aartsengelen en Duivels met een menselijke blik tegen de eeuwigheid aan. Ze zijn kwetsbaar, gevoelig, onderhevig aan emoties. Kara brengt ons een heel aparte kijk op de wereld van Goed en Kwaad, waarbij haar vrouwelijke kijk op dit rijke onderwerp verfrissend werkt. Een subliem getekend album met een verrassend scenario.

Dat ik dol ben op engelen, mag geen verrassing meer zijn voor trouwe bezoekers. Zodra iets over engelen gaat – bij voorkeur over stoere en strijdende engelen – dan verdwijnt het meestal in mijn mandje. Zo ook deze graphic novel, Gabrielle, die ik een tijd terug op het boekenfestijn kocht. Ik had geen idee of het wat was, maar ik besloot dat het voor die ene euro wel meekon. Thuis ging ik op zoek naar meer informatie over deze strip, maar ik kon eigenlijk maar heel weinig vinden.

Ik besloot het maar gewoon te gaan lezen en dan te kijken. Het verhaal gaat dus over Gabrielle, een engel, die plots allemaal onschuldige mensen aan het doden is. Haar zus, Raphaelle, komt daartegen in opstand. Maar zit er misschien soms meer achter?

Foto 31-01-16 14 15 54

Gabrielle is een heel mooi vormgegeven boekje met een heel aparte stijl. Het heeft bepaalde tinten die het boek een grimmige en steampunk-achtige sfeer geven. Daar hou ik wel van. Ook zie je kenmerken van de Japanse manga terug.

Foto 31-01-16 14 16 26

Het einde is half open en half gesloten. Ik vroeg me meteen af of er nog een vervolg zou komen, maar volgens mij is dit niet het geval. Voor een afgerond verhaal vind ik het magertjes; er werden nog best wel wat personages genoemd waar nog veel mee gekund had. Blijkbaar zijn de vier vrouwelijke aartsengelen toch bijzondere wezentjes; ik had ze dan ook graag nog eens samen gezien.

Gabrielle was als graphic novel een mooi boekje voor tussendoor. Ik hou er wel van om dit soort strips te lezen, al ga ik er voor mijn beleving altijd te snel doorheen. Artiesten werken er maanden aan en ik ben in een uurtje wel voor die 50 pagina’s heen.

Kara heeft een mooi en vooral sfeervol vormgegeven strip neergezet die vol emotie en duisternis zit, maar ook weer te verrassen met een paar plottwists. Goed uitgedacht en uitgewerkt.

Foto 31-01-16 14 15 48

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Gabrielle – Kara

  1. Altijd wel nice om even wat luchtigs tussendoor te lezen! Het ziet er mooi uit in ieder geval, wel een beetje jammer dat het misschien niet helemaal goed afgerond is.

  2. Hmm, ik weet het niet. Graphic novels trekken me toch niet zo.. geef mij maar gewoon een geschreven boek waarbij ik dan zelf m’n fantasie kan gebruiken haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.