The Jewel (The Lone City #1) – Amy Ewing

Geplaatst op 2 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

The Jewel (The Lone City #1) – Amy EwingThe Jewel door Amy Ewing
Ook door deze auteur: The White Rose
Serie: The Lone City #1
Andere boeken in deze serie: The White Rose
Uitgever: Harper Collins | september 2014
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia, Romantiek, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 358
ISBN: 9780062235794
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The Jewel means wealth. The Jewel means beauty. The Jewel means royalty. But for girls like Violet, the Jewel means servitude. Not just any kind of servitude. Violet, born and raised in the Marsh, has been trained as a surrogate for the royalty—because in the Jewel the only thing more important than opulence is offspring.

Purchased at the surrogacy auction by the Duchess of the Lake and greeted with a slap to the face, Violet (now known only as #197) quickly learns of the brutal truths that lie beneath the Jewel’s glittering facade: the cruelty, backstabbing, and hidden violence that have become the royal way of life.

Violet must accept the ugly realities of her existence... and try to stay alive. But then a forbidden romance erupts between Violet and a handsome gentleman hired as a companion to the Duchess’s petulant niece. Though his presence makes life in the Jewel a bit brighter, the consequences of their illicit relationship will cost them both more than they bargained for.

Het was ergens vorig jaar dat iedereen opeens helemaal verknocht leek te zijn aan The Jewel, een boek dat qua beschrijving en qua look behoorlijk veel deed denken aan The Selection. Onlangs kreeg ik de mogelijkheid het boek voor een mooie prijs over te nemen van iemand, en wat ben ik blij geweest met deze keuze!

The Jewel heeft namelijk – net als de boeken van Kiera Cass – een hoog verslavingsgehalte. Voor je het weet ben je helemaal het verhaal in getrokken en wil je alleen maar meer. Dat is eigenlijk ook waar The Jewel het van moet hebben; het door willen lezen.

Het verhaal gaat over Violet, een meisje dat is uitverkoren om als surrogaat – een broedmachine voor de rijken – geveild te worden. Surrogaten hebben namelijk het vermogen om veranderingen toe te passen op alles wat ze aanraken; dus ook de baby’s die ze kunnen dragen. Je volgt Violet’s voorbereiding naar de veiling – om zo een beetje een beeld te krijgen van haar situatie – en vervolgens haar nieuwe leven in het paleis. Intriges, liefde en gevaar volgen. En vervolgens krijgt Violet een uitweg aangeboden.

Het boek is spannend en vermakelijk, maar natuurlijk niet bijster origineel. De meeste wendingen zie je als lezer aankomen en passen in het clichébeeld van dystopische en romantische verhalen, waar ook The Selection veel kritiek op krijgt. Maar he, wat werkt, werkt! Fans van die serie zullen ook smullen van dit boek.

Toch weet Amy Ewing erin te slagen om je helemaal het verhaal in te trekken. Die wendingen die je ziet aankomen, grepen me toch steeds weer aan. Ondanks dat de spanning wat laat om gang kwam, voelde de wereld erg compleet aan. Het is allemaal goed doordacht en er is duidelijk veel aandacht aan besteed.

Het boek was mede zo leuk omdat Violet een erg prettig meisje was om over te lezen. Ze is niet te naïef; ze weet namelijk precies waar ze mee bezig lijkt te zijn. Het is niet zo lastig om je haar lot (en dat van andere personages) aan te trekken. Subtiele details als namen die passen bij afkomst, maken het boek extra compleet.

The Jewel heeft ook mij volledig in z’n greep. Dit is zo’n boek dat je oppakt om de cover, en als de inhoud dan ook zo aantrekkelijk blijkt te zijn, weet je dat je een winnaar hebt. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en wat Violet’s rol zal zijn in de strijd tegen The Jewel.

Jewel

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

8 responses to “The Jewel (The Lone City #1) – Amy Ewing

  1. Ik heb hem ook al een tijdje liggen, maar kom er telkens niet aan toe. Alleen heb ik helaas niet dezelfde cover als jij, terwijl ik die wel echt een stuk mooier vind, haha.

  2. Het eerste wat me aan dit boek trok was de cover, want die vind ik erg mooi.
    Toen las ik de inhoud, en dacht: ja dit is wel iets wat ik leuk vind.
    Dit was nog voor dat ik The Selection serie had gelezen. Die heb ik inmiddels gelezen en vond die erg leuk. Dit boek wil ik ook zeker graag nog eens lezen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.