Huis vol herinneringen (Charmed #27) – Micol Ostow

Geplaatst op 4 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Huis vol herinneringen (Charmed #27) – Micol OstowHuis vol herinneringen door Micol Ostow
Serie: Charmed #27
Uitgever: Big Balloon | 2008
Genres: Bovennatuurlijk, Fantasy
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789047801115
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Huize Halliwell, het voorouderlijk huis van de Magische Machten en een van San Francisco´s monumentale huizen, is altijd een baken van zekerheid geweest voor alle heksen uit de familie Halliwell. Het grote, oude huis heeft vele generaties vrouwen onderdak geboden en de muren ademen letterlijk hun magische geschiedenis uit.

Dus als de Villa zich tegen zijn bewoners lijkt te keren, beginnen de zusjes Halliwell zich vanzelfsprekend zorgen te maken. Het begint eenvoudig: er is geen warm water meer. Geen probleem: Leo heeft twee rechterhanden. Maar dit is geen eenvoudig waterleidingprobleem. Al gauw lijkt de Villa steeds boosaardiger grapjes uit te halen met de meisjes, Leo en Wyatt. Gelukkig heeft het Boek der Schaduwen op zolder een veilige zone geschapen. Maar daar kunnen de Magische Machten niet voorgoed blijven zitten...
Zullen ze erachter komen wat hun veilige haven in een wespennest heeft verander, vóór het te laat is - voor de Villa, en voor henzelf?

Vroeger was ik helemaal verslaafd aan de serie Charmed, een serie over drie zusjes die heksen blijken te zijn en de wereld moeten zien te redden van allerlei gespuis. Nog steeds kan ik ontzettend genieten van de afleveringen over Prue, Piper, Phoebe en Paige. Maar waar ik ook ontzettend van geniet zijn alle pocketboekjes die zijn uitgegeven. Tot op heden heb ik geen van die boekjes hier op Zon en Maan besproken, maar nu ik ze bijna allemaal gelezen heb, vond ik dat toch best zonde. Vandaag bespreek ik dan ook Huis vol herinneringen, het 27e deel van de reeks.

Het 27e deel!? Ben je wel helemaal lekker, Emmy?! Ja, hoor. Want je kunt alle boekjes los van elkaar lezen. Zie het als losse afleveringen die nooit op televisie zijn gekomen. En omdat de serie ook altijd geschreven wordt door diverse schrijvers, merk je helemaal niet zoveel van het feit dat het een heel ander medium is. De personages komen via woorden tot leven en geven je een heerlijke aflevering Charmed, zoals ik gewend ben van vroeger.

Huis vol herinneringen gaat over het kenmerkende huis waar de zusjes wonen. Er gebeuren allemaal vreemde dingen en het is aan het om uit te zoeken waarom en hoe ze het op kunnen lossen. Net als in een aflevering komen ze eerst op een verkeerd spoor en lijkt het op het einde nog even mis te gaan. Het zal niet als een verrassing komen dat alles goed komt op het einde.

Omdat het een soort aflevering is, wordt de boel netjes afgerond aan het einde. Voor deel 28 zal je geen voorkennis nodig hebben over dit deel. Dat is prettig, want zo kan je de serie door elkaar lezen en gewoon lezen waar je zin in hebt.

Mega goed geschreven (of vertaald) zijn ze niet. De leestekens die gebruikt worden, zijn letterlijk overgenomen van de Amerikaanse grammatica. Komma’s, aanhalingstekens en dat soort dingen, je moet er even doorheen kijken. Maar verder is het een lekker verhaaltje voor tussendoor, waar je zo doorheen bent omdat het nog geen 200 pagina’s bevat.

Huis van herinneringen is precies wat ik verwacht had; de oude vertrouwde Charmed-sfeer in de vorm van een geschreven aflevering. De kwaliteit van de vertaling laat de wensen over, maar dat had ik wel verwacht.

Foto 31-01-16 14 13 50

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Huis vol herinneringen (Charmed #27) – Micol Ostow

  1. Charmed is voor mij zelf een huis vol herinneringen. Ik ben altijd een grote fan geweest van Charmed en ik heb dan ook wel wat boeken ervan gelezen en de hele serie heb ik op dvd. Zelf vind ik dat de boeken het alleen nooit halen bij de (oorspronkelijke) serie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.