Kil – Mel Wallis de Vries

Geplaatst op 5 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Kil – Mel Wallis de VriesKil door Mel Wallis de Vries
Ook door deze auteur: Vals
Uitgever: De Fontein | Oktober 2014
Genres: Spanning
Aantal pagina's: 79
ISBN: 9789026138294
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven...

Ik moet het eerlijk toegeven; ik had eigenlijk niet zo veel verwachtingen van het boek Kil. Hoe kon een kort verhaal nou spannend zijn? Ik moffelde het ergens weg op mijn plank en had zoiets van ‘Ik zie wil’. Maar nadat Mel Wallis de Vries tijdens de Z&K borrel zo enthousiast vertelde en zo vele mensen beaamde dat Kil zo sterk was, besloot ik het toch maar op te graven.

Kil is een dun boekje, maar man, wat voelt het verhaal compleet. En wat wist de schrijfster me constant op het verkeerde been te zetten, zeg. Ik dacht al snel dat ik wel doorhad wat er aan de hand was en hoe het af zou lopen, maar nee hoor. Niets was wat het leek en boem, het hele verhaal draaide 180 graden.

Het verhaal wordt afgewisseld verteld tussen het slachtoffer en een politieagent en daarbij wordt er steeds net genoeg informatie gegeven om iets verder te komen, maar niet genoeg om de ontknoping al te weten. Dit is frustrerend en meesterlijk tegelijkertijd. Hulde voor Mel Wallis de Vries, dus. Zonder al te veel woorden weet zij een heel verhaal te verhaal te vertellen. Er is weinig aanlooptijd, en dat ik ook wel lekker. Je knalt meteen het verhaal in.

Ik wil niet te veel verklappen over dit boekje, want met slechts 79 pagina’s, is er natuurlijk geen sprake van een erg lang verhaal. Toch had ik niet het gevoel dat ik elementen miste. Juist de focus op dat geen wat er aan de hand is, zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor poespas. Dit maakt het verhaal sterk en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld lezers die lastig met hun concentratie bij het boek blijven.

Kil is kort, bondig en super spannend. Een ideale aanrader voor tussendoor voor liefhebbers van jeugdthrillers. Ik heb er oprecht van genoten en heb al besloten dat ik meer van deze schrijfster wil gaan lezen.

Foto 02-02-16 14 56 38

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Kil – Mel Wallis de Vries

  1. Ik deel jouw mening compleet! Een fantastische geschreven, maar kort verhaal. Hoewel de dader al snel bekend is (dat is bij de lange verhalen wel anders), moet je nog maar eens ontfutselen hoe het nou precies zit. 🙂

  2. Klopt, vond het ook een sterk verhaal! Maar nog veel liever lees ik de thrillers die een stukje dikker zijn, lekker een paar dagen plezier van 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.