Lesbezoek en boekenfeestjes

Geplaatst op 1 februari 2016 door Emmy in Persoonlijk, Uncategorized / 8 Comments

Foto 31-01-16 16 02 31

Maandag

Vandaag waren we lekker vrij. ’s Avonds D&D. Net als vorige week weet ik achteraf eigenlijk niet meer zo goed wat ik allemaal deed. Voornamelijk lesvoorbereidingen, geloof ik.

dinsdag

Op dinsdag was ik ook vrij en werd op het laatste moment ook mijn bijles nog afgezegd. Dat vond ik niet erg, want ik was echt wel nerveus voor woensdag! Ook kreeg ik twee boeken binnen vandaag, namelijk Traisha en het ei en Cruel Beauty. Naar beide boeken ben ik erg benieuwd. Ik ging op tijd naar bed vanwege de vroege wekker.

Woensdag:

De wekker ging om 5 uur. Ik was mega nerveus en had hoofdpijn, maar ik ging er voor. Ik de trein begon ik met mijn reread van Hush, hush. Ik twijfel nog of ik dit boek opnieuw ga recenseren, overigens. Misschien dat het leuk is om mijn gedachten van toen te vergelijken met nu.

In mijn laatste trein kwam ik wat collega’s tegen; vooral nieuwe docenten en lio’s. Samen liepen we naar de school en hadden we het over dingen waar we tegenaan liepen. Heel fijn dat dit kan. Toen had ik twee tussenuren, maar was ik bezig met kopiëren en andere dingen. Het 3e uur gaf ik les en toen hielp ik met de opbouw van gastlessen. Ik heb toen het 4e een extra les vormgeving gegeven. Het 5e besloot ik te gebruiken voor het voorbereiden van mijn lessen, want het 6e uur zou mijn afdelingsleider komen kijken.

Ik had een ander lokaal dan normaal en daar maakte ik me heel erg druk om, maar door de afwezigheid van 7 leerlingen (ziek) en de aanwezigheid van mijn afdelingsleider, waren de leerlingen behoorlijk rustig. Dit was erg prettig, vooral omdat veel van de afwezige leerlingen erg druk zijn. Ook tekenen was vrij rustig. Ik heb best genoten, maar ik ben ook wel benieuwd naar de mening van mijn baas.

Het 8e uur had ik nog een les met een brugklas en die waren heel erg druk. Het kostte me al met al veel energie, zo’n lange dag met veel wachten. Ik ging terug naar Den Bosch en was even een half uurtje thuis en toen kwam mijn nieuwe boek binnen; Truthwitch. Dit boek zag ik zo vaak voorbij komen, dat ik hem moest kopen. Al heb ik niet de mooiste omslag.

Daarna sleepte ik mezelf naar bijles. Ongelofelijk hoeveel ik daar zelf ook leer, door de stof te herhalen! Ik was blij dat ik op deze intensieve en spannende dag toch nog best positief kon terugkijken. Ik heb nog niks gehoord, natuurlijk, maar mijn gevoel was positief over het lesbezoek.

Donderdag:

Vandaag was ik lekker vrij. Nou ja. Vrij… ik had natuurlijk allerlei leuke dingen in de planning staan. Rob vond dat in eerste instantie niet zo slim, omdat ik woensdag echt helemaal op was. Maar goed, ik wilde zo graag, omdat ik altijd zo veel energie van leuke boeken dingen krijg.

Foto 29-01-16 20 23 13

Allereerst ging ik richting Rotterdam, waar ik had afgesproken met Esmee om naar het boekenfestijn te gaan. Ik kwam aan op het station in Den Bosch en zag dat er nog een trein klaarstond. Ik stapte dus in en nestelde me lekker op de banken met The Jewel, een boek met een erg mooie cover. Rond kwart over 11 waren we in Ahoy om boeken te scoren.

En hoewel het YA aanbod best goed was, viel het Engelse aanbod tegen en zat er ook weinig tussen de laatste stuks. Het gevolg: ik kocht maar één boek! Maar ergens vind ik dat ook wel goed van mezelf, want het was wel een boek van mijn wishlist. Ik kocht namelijk het 5e deel uit de reizigersserie; Het vlammende kruis. Ik heb deel 3 en 4 nog niet, maar zo spaar ik de serie langzaam bij elkaar. En het is veel boek voor weinig geld.

Daarna gingen we terug naar het station, waar we Ellis ontmoette. Samen gingen we naar Utrecht, om eerst een yoghurtje te gaan eten bij de yoghurt barn. Heerlijk! Daarna gingen we naar Broesse, waar we Annabel al tegen het lijf liepen. We gingen met z’n vieren nog even naar de kringloop en vervolgens weer terug naar het station. Tijd om met anderen af te spreken om naar de VBK boekenborrel te gaan. Mijn verslag daarvan kon je hier lezen.

We kregen ook een goed gevulde goodiebag mee. Met Misschien ooit, Ibiza, land van liefde en Rode letters (Urban boek was random). En daarnaast ook nog wat kleine goodies. Echt nice. Rode letters heb ik natuurlijk al, dus ik kijk nog wat ik daarmee ga doen.

Vervolgens kreeg ik ook nog een hele tas vol Flows. ZO LIEF. Ik ga daar hele leuke dingen mee doen.

Foto 31-01-16 13 57 05

Toen was het tijd om weer lekker naar huis te gaan. Ik kletste gezellig met Annabel in de trein en zij bracht mij naar huis. Daar keek ik de nieuwe ep van Supernatural nog.

Vrijdag:

Vandaag moest ik voor één lesuur helemaal naar Zetten. Al die kinderen in shock. Daarna moest ik ook nog helpen met de opbouw van de open dag, waar ik morgen ga helpen. Ik was daarom toch later thuis dan normaal, maar het was wel leuk om al die werkjes te zien. In de trein las ik The Jewel uit en las ik ook nog de 27e Charmed pocket: Huis van herinneringen. Eenmaal thuis at ik een pizza en krulde ik mezelf op de bank op met mijn blog (en dat verslavende kattenspelletje). Ik moet morgen weer vroeg op, dus ik ga ook vroeg naar bed. Ik merk wel dat ik echt aan een paar vrije dagen toe ben.

Zaterdag:

Tringgggggggg. Zei mijn wekker om 5 uur ’s morgens. Beeeeeetje vroeg voor de zaterdag, maar het was voor een goed doel; de open dag op mijn werk. Ondanks dat mijn collega’s twijfelde of het handig zou zijn dat ik kwam, waren ze achteraf heel blij dat ik wilde helpen. Ja, ik kon natuurlijk niet zo veel vertellen over de kunstklassen, maar dat was mijn taak ook niet. Ik heb namelijk gebouwd aan het frame van een Chinese draak. Waarom? Omdat het heel tof is om tijdens een open dag ook echt iets gebouwd te zien worden. Waarschijnlijk wordt hij ook nog afgemaakt, maar niet vandaag.

Foto 30-01-16 12 46 46 (1)

Ik las in de trein In transit, wat ik echt niet zo leuk vond. Wel aardig geschreven, maar ik vond het gewoon niet zo leuk. Ook las ik een stukje verder in Gerechtigheid. Ik ben bijna op de helft.

Ik was wel enorm blij om weer thuis te zijn. Eindelijk weekend! Wat een drukke week; lesbezoek, werk en allerlei andere zaken. En daarnaast lag ook nog eens het nieuwe boek van Rick Riordan op de mat: Magnus Chase. Zo veel zin in! Na Wie is de mol ging ik lekker naar bed.

Foto 31-01-16 13 28 31

Zondag:

Ik begon de dag met de derde episode van Shadowhunters. Wat een flop. Daarna ben ik lekker gaan rommelen, terwijl ik eens in de zoveel tijd mijn katten app bekeek. Daarna ging ik even naar de action en las ik Kil en Gabrielle. In de avond begon ik aan mijn laatste ongelezen Charmed pocket: Een wraakzuchtig verleden. En ik bakte lekker pannenkoeken.

Foto 31-01-16 16 02 46

Nieuwe boeken: Traisha en het ei, Cruel Beauty, Truthwitch, Het vlammende kruis, Misschien ooit, Ibiza, land van liefde, Rode letters en Magnus Chase
Gelezen: Hush, hush, The Jewel, Huis van herinneringen, In Transit, Kil en Gabrielle
Nog bezig in: Gerechtigheid (ja, nog steeds) en Een wraakzuchtig verleden.

Recensies en blogposts:

Deze boeken wil ik komende tijd gaan lezen:

Foto 31-01-16 09 58 12

Het zijn 20 stuks. EN IK GA ZE LEZEN! In februari. Ik kan dit!

Komende week is de week voor de voorjaarsvakantie. Ik heb heel veel nakijkwerk, en best wel veel afspraken, maar ik wil vooral ook rustig aan doen en lekker veel lezen, want daar geniet ik van. Tot volgende week!

Tags:

Divider

8 responses to “Lesbezoek en boekenfeestjes

  1. Isabelle

    Queen of Shadows en Winter <3333
    Ben erg benieuwd wat je van deze boeken vind 🙂 Throne of Glass is echt een van m'n favo series en ik vond Winter een perfect einde van een verrassend leuke serie.

  2. Ik ben super benieuwd naar The Jewel! Hopelijk verschijnt je recensie snel online 🙂 O en verder ben ik geloof ik de enige ter wereld die het kattenspelletje niet speelt 😛

  3. Wow, wat een stapel boeken wil je gaan lezen zeg. Ik hoop dat het je lukt. En dat kattenspelletje is echt verslavend, wacht maar tot je de uitbreiding hebt!

  4. Ja hoor, jij kan dat zeker – al die boeken uitlezen tegen eind februari. We hebben dit jaar immers een extra schrikkeldag. Dat lukt jou dus zonder probleem. Zelf zou ik er waarshijnlijk leesstress van krijgen. 😉

    Ik kocht gisteren Terug naar Inverness. Tegen mijn volgende bijpraat-afspraakje in Antwerpen bestel ik boek drie tot en met vijf. Die vijfde heb ik nog niet gelezen en ik hoor van een vriendin dat meerdere lezers de boeken minder leuk vonden na dat vijfde deel. Al hoop ik stiekem dat dat bij mij niet het geval is en ik de reeks op de duur volledig in de kast heb staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.