Blauwe maan (Kate Prospero #2) – Jaye Wells

Geplaatst op 28 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Blauwe maan (Kate Prospero #2) – Jaye WellsBlauwe maan door Jaye Wells
Ook door deze auteur: Grijze magie
Serie: Kate Prospero#2
Andere boeken in deze serie: Grijze magie
Uitgever: De Fontein | Januari 2016
Genres: Urban Fantasy, Fantasy, Mysterie
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789026137891
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

'The Wire' en 'Breaking Bad' met magie... In 'Blauwe maan', het tweede deel in de Kate Prospero-serie van Jaye Wells en het vervolg op 'Grijze magie', lopen de spanningen in Babylon hoog op...

De aanstaande blauwe maan, de tweede volle maan binnen een maand, zorgt voor onrust onder de inwoners van de stad Babylon, Ohio.

Kate en haar collega's doen er alles aan om de vrede te bewaren, maar dat wordt moeilijk als er een nieuwe magische drug is opduikt die de gebruikers aanzet tot verkrachting en geweld. En hoe dichter bij de volle maan, hoe krachtiger de drug wordt. Ze hebben maar een paar dagen om de zaak op te lossen, voor er in de hele stad slachtoffers zullen vallen...

Met de blauwe maan in aantocht, heeft Kate Prospero het maar druk bij haar taskforce. Een paar weken geleden vonden de gebeurtenissen van het vorige boek plaats en nu wordt Kate alweer in het volgende gevaar gestort. Blauwe maan is voornamelijk een aanloop naar een nieuwe drugs; een lustopwekkende, maar eerder genoemde grijze magie speelt ook een grote rol.

Het vervolg op Grijze magie, Blauwe maan, vond ik persoonlijk spannender dan het eerste deel. Het is alsof ik meer feeling had met de personages en daarnaast een veel beter idee had hoe alles werkt in Babylon. Van de drugskartels tot de taskforce, van Aardse tot Ingewijden; opeens zag ik alles goed voor me. Voor mij leverde dit een veel betere beleving op.

Ook vond ik – nu ik écht in het verhaal zat – dat er meer plaats voor motieven van personages leek te zijn en ik deze ook beter begreep. Kate’s karakter begreep ik meer en dus kon ik me beter in haar identificeren. Haar keuzes lijken soms een beetje extreem, maar het paste goed. Daarnaast had het verhaal voor mij een beter ritme, ondanks het feit dat het vrij lang duurt voordat de lustdrugs echt aan de orde komt. Achteraf snap ik de aanloop, want die zit vol hints naar de dader.

Blauwe maan leest alsof je een spannende aflevering van een televisie serie kijkt. De magie is subtiel en netjes verwerkt, omdat niet iedereen magie kan of wil beoefenen. Dit doet me een beetje denken aan de boeken van Kim Harrinson, waar ik groot fan van ben. Al heb je bij Blauwe maan geen andere wezens, alleen maar mensen.

Ik heb erg genoten van dit tweede boek. Waar ik bij Grijze magie echt nog mijn twijfels had over deze reeks, zijn deze met blauwe maan volledig verdwenen. Ik vind het heerlijk hoe gedetaileerd het is en hoe veel folklore er stiekem in verwerkt is. Ook de omslag past erg goed bij het verhaal.

De fontein heeft met Urban een goede keuze gemaakt om deze reeks uit te geven. Het geeft net wat meer diepgang op het urban fantasy genre, omdat de oudere hoofdpersonages meer bagage hebben en qua problemen meer aansluiten op mijn eigen leeftijd. Ondanks mijn twijfel bij het eerste deel, was dit tweede deel overtuigend genoeg om me echt fan te laten zijn van Jaye Wells. Blauwe maan is een heerlijk boek vol spanning en een wetenschappelijke vorm van magie. Geen sprookje, maar keihard.

Blauwe maan

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Blauwe maan (Kate Prospero #2) – Jaye Wells

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.