Het laatste licht – Jen Minkman

Geplaatst op 29 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Het laatste licht – Jen MinkmanHet laatste licht door Jen Minkman
Ook door deze auteur: Schaduw van de Tijd
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Januari 2016
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Mythologie, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 260
ISBN: 9789462661646
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn... maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Yes, Jen Minkman heeft een nieuw boek! Ik mocht Het laatste licht al een tijdje geleden lezen, maar omdat het nu ook (bijna) fysiek in de winkel te verkrijgen is, besloot ik de recensie vandaag te plaatsen. Ik vind de boeken van Jen Minkman erg leuk; zij weet steeds een aparte draai te geven aan het paranormale genre, waardoor haar boeken altijd lekker origineel zijn. Ik ben – sinds ik Schaduw van de tijd las – nog nooit teleurgesteld in Jen’s verhalen. Want zij weet bijzondere keuzes te maken voor het paranormale element van het genre.

Het laatste licht sprak me meteen aan, omdat het zich afspeelt in Wales en wicca een rol speelt. Toen ik de omschrijving las, wist ik meteen dat dit een boek voor mij zou zijn. Ik ben verliefd geworden op het Verenigd Koninkrijk en Ierland en wicca heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Het kon dan ook niet anders dan dat ik dit boek leuk zou gaan vinden… toch? Laten we zeggen dat dit mijn dip na de wicca serie kon oplossen.

We maken kennis met Moira. Ik herkende mezelf enorm in haar; kunst en kunstgeschiedenis, een beetje in een eigen wereldje leven en ook ik heb in het verleden in een relatie vastgezeten waarin ik werd ingeperkt. Moira voelde daarom meteen als een goede vriendin; ik wilde haar verhaal dolgraag weten. Ook haar familie trok me meteen. Ik voelde me een onderdeel van het boek. Ik zag het allemaal voor me, want net als Moira ben ik een enorme beelddenker.

Als Moira via haar dromen kennis maakt met Hayko begint het avontuur. Wat ik erg tof vind is dat hij van een andere cultuur is, maar dat ze wel echt bij elkaar passen. Als er dan ook nog een aparte religie aan bod komt, waar het vooral om engelen draait, tja, dan kan mijn leesplezier natuurlijk niet meer stuk! Ik vind het heel interessant om via boeken iets meer over andere culturen te leren, en Jen verwerkt dit altijd goed in haar boeken.

Hoewel ik dol ben op mythologische wezens, kan het paranormal romance genre voor mij altijd twee kanten op gaan; of ik vind het heerlijk, of ik kan wel kotsen om de zoetsappige romance. Gelukkig is de romantiek niet de enige plotlijn die Het laatste licht bevat. Het bevat geen eindeloze romantische scenes; het wordt juist heel gedoseerd toegepast. Dit maakt het voor mij een heel fijn boek waar ik echt van genoten heb.

Jen Minkman is de Nederlandse koningin van de paranormal romance. Ik kan er zelf alleen maar van dromen om ook zulke boeken op de markt te brengen. Jen bewijst met Het laatste licht maar weer eens dat de paranormal romance hype absoluut niet over is.

Het laatste licht is een heerlijk verhaal vol romantiek, mysterie en mythologie. Het bevat geen romantiek tussen mythologische wezens en mens, maar de engelen spelen wel een grote rol in de liefde tussen Moira en Hayko. Daarnaast bevat het boek meerdere lagen, waardoor het geen eenzijdig stukje romantiek is geworden. Ik heb er enorm van genoten.

Foto 20-12-15 14 28 31

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Het laatste licht – Jen Minkman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.