Je blog op je CV

Geplaatst op 27 januari 2016 door Emmy in Blogspiratie, Column, Persoonlijk / 21 Comments

Ik ben oprecht trots op mijn blog. Op dit stukje internet hoop ik namelijk mijn professionaliteit een podium te bieden. Middels mijn blog laat ik namelijk zien wat ik allemaal in huis heb. En daarom staat mijn blog ook netjes op mijn cv.

Bloggen is voor mij al een aantal jaren een onderdeel van mijn werkweek geworden. Ik vind het heerlijk om mijn ‘vrije’ dagen te vullen met het schrijven van blogposts of het achter de schermen bezig zijn met Zon en Maan. Via mijn blog laat ik zien dat ik kritische teksten kan schrijven, heel veel kennis heb over (boek)bloggen en een expert ben geworden in Young Adult boeken. Ik heb ondertussen zo veel boeken gelezen, dat ik weet te verwoorden waarom een boek wel of niet goed geslaagd is, en of deze in de Nederlandse markt zal aanslaan. Daarnaast ben ik een vormgever en illustrator, wat ik middels mijn blog natuurlijk ook tentoon stel. Als ik al deze elementen samenvoeg, dan zegt mijn blog net zo veel over mij als mijn opleidingen en werkervaring.

blogger, docent en illustrator

Daarom staat er in mijn c.v. met trots dat ik een blogger ben. Tevens benoem ik in een aantal kernwoorden wat ik als blogger doe. Want heb je er wel eens bij stilgestaan wat je als blogger allemaal doet? Je schrijft leesbare teksten voor het internet, controleert deze, voegt relevant beeldmateriaal toe (welke je vaak ook zelf maakt), werkt met SEO, plaatst je blogpost op social media en gaat de interactie aan met lezers. Waar magazines voor elk onderdeel iemand in dienst hebben, doet een blogger het allemaal zelf. Misschien niet allemaal even goed of even bewust, maar misschien is het goed om daar even bij stil te staan.

Sinds een jaar ben ik me steeds bewuster van het feit dat mijn blog een onderdeel is van mijn carrière. Zonder had ik bepaalde kansen (als illustrator) bijvoorbeeld helemaal niet gehad. In wezen is mijn blog een onderdeel van mijn bedrijf als freelancer geworden en dus heb ik dit bij de KVK laten aanpassen. En daar ben ik trots op. Want op deze manier neem ik mezelf serieus en nemen anderen mij ook serieus. Ik denk dan ook dat de vaardigheden die ik heb weten te ontwikkelen, interessant zijn voor mijn werkgevers. Sterker nog, mijn collega’s hebben tussen neus en lippen door verteld dat ze het interessant vinden dat ik blog en dat mijn kijk op deze nieuwe media een motivatie was om mij aan te nemen. Hoe tof is dat?

Elke dag zal ik bezig zijn met het verbeteren van mijn blog. Daarnaast gebruik ik mijn achtergrond als docent én vormgever ook nog eens om andere bloggers te helpen zich te ontwikkelen. Dat verder uitbreiden is natuurlijk de droom. Want net als velen word ook ik gedreven door passies. Met trots kan ik daarom zeggen dat mijn blog op mijn cv staat.

Heb jij speciale dingen als je blog op je cv staan?

Tags: ,

Divider

21 responses to “Je blog op je CV

 1. Sowieso 🙂 Het getuigt toch van speciale talenten wanneer je blogt en het is een mooi iets waar je gepassioneerd over kan spreken tijdens een gesprek.

 2. Ik heb het altijd op m’n cv gezet en ook altijd positieve reacties erop gekregen tijdens gesprekken 🙂 Sowieso is het relevant voor m’n sector. Als je echter solliciteert voor boekhouder of verkoopster of zo zou ik het alleen maar onder hobby’s zetten.

 3. Ik heb het eerlijk gezegd niet op mijn CV staan. Je hebt gelijk dat je een hoop doet als blogger zijnde maar helaas ben ik dan toch bang dat je er op bekritiseerd gaat worden. Het is niet zo dat ik mij schaam voor mijn blog, absoluut niet, gewoon een beetje voorzichtig nog. Misschien dat ik het in de toekomst er op zet.

 4. Toevallig heb ik deze week mijn cv vernieuwd en besloten mijn blog er op te zetten – morgen verschijnt hier zelfs een blogje over haha.. Ik vind het relevant voor mijn vakgebied om aan te tonen dat ik verschillende competenties in huis heb, zoals tekstschrijven, fotograferen, social media beheer en het contact met uitgeverijen en auteurs 🙂 Nu maar hopen dat er snel een werkgever interesse toont ^^

 5. Ik was aan het twijfelen of ik mijn blog op mijn cv zou zetten, maar eigenlijk ben ik er ook wel heel erg trots op! Ik had tot nu toe alleen bloggen bij interesses gezet. Maar onder welk kopje hoort je blog eigenlijk thuis op een cv?

 6. Zelf blog ik nog niet zo heel lang en ik weet nog niet zeker of ik dit op mijn cv wil gaan zetten. Daar buiten doe ik nog iets achter de schermen voor een YouTube kanaal, meer B to B en ook daar twijfel ik over of ik dit zal vermelden op mijn cvz. Zeker doordat ik in de paramedische wereld werk en dit dus totaal niet relevant is daarvoor, aan de andere kant laat ik wel zien wie ik en en waar ik voor sta. Zo moeilijk dit, ik ben er nog niet over uit.

 7. Bij mij staat hij op mijn CV!
  Sowieso is het in mijn werkgebied echt wel relevant, dus is het juist alleen maar een pluspunt. En ik ben er ook gewoon trots op en dat mag je ook best dan vermelden op je CV vind ik (niet dat je trots bent, kan ook wel, maar ik bedoel gewoon je blog vermelden dan he, hihi). Ik denk dat het wel afhankelijk is van wat voor sollicitatie je doet of je het bij werkervaring of nevenactiviteiten zet.

 8. Bij mij staat hij ook in mijn cv! Juist ook, omdat je er heel mooi aan kan zien hoe ik ben gegroeid in dingen als schrijven, leesbare teksten schrijven etc. in de afgelopen twee jaar. SEO zou bij mij zeker nog beter kunnen bijvoorbeeld, maar het is toch echt al iets geworden waar ik enorm trots op ben.

 9. Mijn blog was een van de redenen waarom ik ben aangenomen, ze vonden het leuk dat ik zo bezig was met boeken. Voor een docent Nederlands is dat natuurlijk wel handig. En voor jou met je vormgeving ook!

  En je mag er ook gewoon trots op zijn.

 10. Hij stond bij mij ook op mijn cv en ze hebben er op mijn sollicitatiegesprek ook uitgebreid vragen over gesteld, ook al had dat eigenlijk niks met mijn huidige job te maken.

 11. Hmm, ik begrijp je uitgangspunt hier en vind het voor een ‘invloedrijke’ blogger zoals jij ook belangrijk om dit op je CV te zetten, maar ik heb wel het idee dat tegenwoordig iedereen zo’n beetje blogt ‘om maar gezien te worden’. Deze blogs zijn vaak kwalitatief niet zo sterk (zelfs bij belangrijke bloggers zie ik soms taal- of argumentatiefouten waar je u tegen zegt). Het hebben van een blog is wat mij betreft daarom geen wereldprestatie, eerder het behouden van de kwaliteit daarvan. Hiermee wil ik overigens niemand beledigen! Ben ik de enige die er zo over denkt?

  • Ik denk dat iedereen die zijn blog met trots durft te presenteren wel z’n best doet de kwaliteit te waarborgen. Maar misschien zie ik dat te positief 😉

 12. Mooie gedachtengang! Ik heb mijn beide blogs ook op mijn cv staan, want ik vind net als jij dat je er gewoon trots op moet kunnen/willen zijn en dat het iets is wat bij jou en jouw kunnen hoort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.