Schuld (Fallen #5) – Lauren Kate

Geplaatst op 27 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Schuld (Fallen #5) – Lauren KateSchuld door Lauren Kate
Ook door deze auteur: Passie
Serie: Fallen #5
Andere boeken in deze serie: Passie
Uitgever: Van Goor | Januari 2016
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 300
ISBN: 9789000347896
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het langverwachte vervolg in de Fallen-serie

Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase.
Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel
terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden.

Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen achttien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?

Toen Lauren Kate een aantal maanden geleden aankondigde dat er een vervolg op de Fallen serie zou komen, maar dan vanuit het perspectief van Cam, was ik meteen benieuwd. Fallen is namelijk een ontzettende guilty pleasure van mij, omdat ik enorm fan ben van de manier waarop Lauren Kate engelen en mythologie met elkaar verweven heeft. Ja, de romance is zoetsappig, maar daar kan ik best doorheen kijken. Ik was dan ook ontzettend blij toen Schuld op mijn deurmat viel en begon er de volgende dag meteen in.

Schuld gaat over Cam en zijn grote liefde Lilith. Lilith is door een deal met de duivel gedwongen elk leven in een persoonlijke hel door te brengen. Cam krijgt 15 dagen de tijd om Lilith’s hart terug te winnen, maar de duivel zou de duivel niet zijn, als hij het hem niet extra moeilijk zou maken.

Laat ik beginnen dat dit verhaal totaal anders is dan het verhaal van Daniel & Luce, maar dat het toch wel de vertrouwde sfeer van de fallenwereld heeft. Je merkt heel goed dat Lauren Kate alles van deze serie weet en er super vertrouwd mee is. Het verhaal voelt daarom – ondanks alle gedetailleerde beschrijvingen – erg natuurlijk. Daarnaast vind ik het concept dat Lilith en Cam in een hel zitten, erg spannend. Ik had constant de indruk dat er opeens iets kon veranderen en er hing een ‘het klopt niet helemaal’ sfeertje, zo grimmig. Ondanks dat kreeg Lilith steeds meer kleur en ging zij stralen.

Lilith vond ik een interessant karakter, omdat zij van een meid met veel zelfmedelijden veranderd in een meisje met zelfvertrouwen. Cam speelt hier een grote rol in en zijn ontwikkeling is ook erg sterk. De personages groeien en leren zichzelf kennen, wat ik toch wel een eis vindt.

Omdat dit 5e deel van de serie is, was ik eerst een beetje bang dat het mosterd naar de maaltijd zou worden, maar zo voelt Schuld helemaal niet. We zien oude bekenden, maar krijgen vooral een heel nieuwe setting. Liefde speelt weliswaar weer een enorme rol, maar het draait nu vooral om het schoolleven. En muziek. Heel veel rauwe muziek. Daar hou ik wel van.

Toch was het verhaal ook wel weer voorspelbaar. Je weet hoe het af gaat lopen en wat er globaal zal gaan gebeuren. Maar dat vond ik niet erg, daar is de serie een guilty pleasure voor! Ik vind het boek dan ook zeker een toevoeging aan de serie en het zeker waard om in de kast te hebben. En ik geef toe; ik wil nu eigenlijk nóg meer fallen. Kom maar door met die engelen!

Schuld is het verrassende vijfde deel van de Fallen serie en verteld het verhaal van onze favoriete badboy, Cam. Hij sluit een deal met de duivel en moet vele hobbels nemen om de hart van zijn geliefde Lilith terug te veroveren. Het is een romantisch verhaal vol met de engelen waar ik zo veel ben van gaan houden. Ook het duistere/grimmige fallen sfeertje is weer goed aanwezig, ditmaal via muziek.

schuld

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Schuld (Fallen #5) – Lauren Kate

  1. Ik ben zó benieuwd naar dit boek. De Fallen serie vond ik echt heerlijk… moet ze eigenlijk echt een keer aanschaffen want wil ze graag in mijn kast hebben staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.