Passie (Fallen #3) – Lauren Kate

Geplaatst op 6 februari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Passie (Fallen #3) – Lauren KatePassie Serie: Fallen #3
Andere boeken in deze serie: Extase
| 2011
Aantal pagina's: 287
ISBN: 9789000303106
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Luce is bereid te sterven voor Daniël. En dat heeft ze ook gedaan, keer op keer. Door de tijd heen hebben Luce en Daniël elkaar telkens weer gevonden, om daarna weer pijnlijk uit elkaar gehaald te worden: Luce dood, Daniël alleen en gebroken. Maar misschien hoeft het niet altijd zo te gaan...
Luce is er zeker van dat iets of iemand uit een vroeger leven haar kan helpen. Ze begint aan de meest belangrijke reis van haar leven en gaat eeuwen terug om zelf getuige te zijn van haar romance met Daniël. Zo hoopt ze een manier te vinden waardoor hun liefde eeuwig zal kunnen bestaan.
Cam, de engelen en de Verschoppelingen probeer verwoed om Luce tegen te houden. Maar ze zijn niet zo wanhopig als Daniël, die Luce achtervolgt door de eeuwen heen, doodsbang voor wat er kan gebeuren als zij de geschiedenis herschrijft. Hun eeuwige liefde zou in vlammen op kunnen gaan, voor altijd...

In dit derde deel, Passie,  springt Luce door de verkondigers naar het verleden, steeds verder terug om haar vorige ikken te ontmoeten en om daarmee de vloek te achterhalen. Het verleden en die vorige levens geven Lauren Kate een geweldige kans om compleet los te gaan en om ons een goede fundamentele basis voor de relatie tussen Daniel en Luce te geven… Maar die blijft uit. De schrijfster laat gigantische kansen liggen en spring gehaast van tijdperk naar tijdperk die vooral zo verschillend mogelijk moeten zijn, maar waar de verleden Luce altijd moet lijden. Er is altijd wel iets speciaals aan, waardoor de geloofwaardigheid dit keer met de eeuw afnam. Steeds was de versie van Luce wel het hapje van een rijke koning of het uitverkoren meisje om iets bijzonders mee te moeten maken (zowel goed als slecht).
Voor mijn gevoel werd er niet echt de tijd genomen om Luce te laten wennen aan al die tijdperken en werd je vooral overspoeld met een niet duidelijk omschreven situatie. Ik had graag gezien dat Lauren minder tijdperken had gekozen en Luce daarmee meer tijd had gegeven om haar vorige ikken echt te leren kennen.
Er wordt enkel gezocht naar Daniel en ik vond zelf dat we geen barst wijzer zijn over het ontstaan van de liefde tussen die twee. Het is gewoon constant hetzelfde oppervlakkige: ze zien elkaar en BAM. Verliefd. Eh… okee.
Tegen het einde begint alles wat duidelijker te worden en krijgt de boel iets meer vorm, maar je merkt al snel dat er iets bijgegooide wordt om nog een vervolgboek te kunnen maken. Lauren had het met wat meer antwoorden kunnen eindigen bij Passie en tja… Daarbij krijg ik dus een ontzettend uitmelk gevoel!
Natuurlijk zal ik, mits ik hem goedkoop tegenkom, dit vierde deel ook wel gaan lezen, maar met veel plezier zal het niet zijn. Die nog geen 300 pagina’s van dit boek, voelde als een hele boel meer, terwijl het schrijfniveau nou niet op dusdanig niveau is om moeilijk doorheen te komen te zijn. Sterker nog, het leest qua schrijfstijl vrij gemakkelijk weg. Eén zin: de constante herhaling doet het verhaal de das om.

two-stars

Tags:

Divider

6 responses to “Passie (Fallen #3) – Lauren Kate

    • Ik snap dat je dan niet heel veel zin hebt om daar aan te beginnen. Ik met zeggen dat ik alleen verder ben gaan lezen omdat ik deel 2 en 3 goedkoop kon kopen…Zo heel veel stelt het verhaal namelijk niet voor…

      Maar in deel 2 zitten op zich wel wat leuke elementen.

  1. Ik vond het eerste boek wel oké, maar ik ben gestopt met lezen in het tweede deel. Ik denk dat dat kwam omdat ik me aan de personages irriteerde, maar het is al een tijd geleden, dus ik weet het niet meer precies.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.