Extase – Lauren Kate

Geplaatst op 13 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Extase – Lauren KateExtase Serie: Fallen #4
Andere boeken in deze serie: Passie
| 19 september 2012
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789000309948
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

De tijd dringt voor Luce en Daniël. Om te voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist, moeten ze de plek vinden waar de engelen op aarde zijn gevallen. Donkere krachten achtervolgen hen en Daniël weet niet of hij het kan: blijven leven terwijl hij Luce steeds opnieuw moet verliezen.
Samen gaan Luce en Daniël een legendarisch gevecht aan. Grote offers worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er moet gebeuren: ze is voorbestemd om met iemand anders dan Daniël samen te zijn. De vloek die op hen rust is altijd alleen voor haar geweest - en de liefde die ze opzijgeschoven heeft. Luce moet de belangrijkste keuze uit haar leven maken. Het lot van vriend en vijand ligt in haar handen...

Over het vorige deel van de Fallen serie was ik niet zo positief, dat weet ik nog goed, maar toch wilde ik het laatste deel van deze serie, Extase, toch wel graag lezen. Want hoe zou het aflopen? Zou het beter worden of was ik echt klaar met dit verhaal?

In dit verhaal gaan de engelen en demonen op zoek naar drie voorwerpen die de Val van Lucifer moeten voorkomen. Op zich wel interessant, zeker omdat ze daarmee naar bijzondere plaatsen gaan, maar het blijft behoorlijk oppervlakkig en voorspelbaar. Constant worden ze dwars gezeten en zijn het dezelfde figuren die de dag redden. Jammer, want met zulke culturele plaatsen kan je zo ontzettend veel doen. Lauren Kate heeft hiermee niet het onderste uit de kan gehaald.

De achterkant van het boek suggereert naar concurrentie voor Daniel, maar daarvan vond ik zelf geen sprake. Het kabbelt gewoon weer voort tussen die twee en geen moment zijn er twijfels dat ze uit elkaar zouden gaan.

Voor mij was Extase behoorlijk voorspelbaar en tegen het einde aan, waar er zeker interessante plotwendingen zijn, werd ik niet echt verrast. Ik had het allemaal al verwacht. Maar het was wel leuker om te lezen dan Passie was. Het einde vond ik zelf minder, maar wel goed gekozen en een waardig afsluiter voor deze serie. Ik raad mensen toch aan dit boek te lezen mocht je afgehaakt zijn gedurende de serie. Ik weet in ieder geval dat ik – omdat ik dit boek geleend heb van de bieb – dat ik het uiteindelijk toch wil hebben om de complete serie in de kast te hebben.

Bestel dit boek op bol.com! 

Oh, en dit was mijn 75ste boek van dit jaar, dus ik heb mijn challenge weer gehaald… Ik heb hem maar verhoogd naar 120.. Misschien is dat nog een beetje een uitdaging! Haha

three-half-stars

Tags: ,

Divider

3 responses to “Extase – Lauren Kate

    • Hihi dat is leuk om te horen! Moet alle dingen weer opnieuw toevoegen helaas… Eerst stond mijn winkeltje wel mooi vol, maar door het examen zijn ze allemaal verlopen. OEPS!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.