Boeken en boekpresentatie

Geplaatst op 25 januari 2016 door Emmy in Persoonlijk / 12 Comments

Maandag

Als ik op donderdagmorgen wil beginnen met het verslag van de eerste paar dagen van de week, blijkt maandag een beetje blanco te zijn. Ik had in ieder geval Dungeons & Dragons, maar verder? Volgens mij las ik een aantal pagina’s en verder? Geen idee. Niet zo veel geloof ik, buiten bloggen. Het was zo’n typische vrije dag.

Dinsdag

Op dinsdag was ik ook nog vrij, omdat ik na de kerstvakantie dus niet meer inval. Dinsdag is altijd een heel productieve dag voor mij, omdat ik dan meestal alleen thuis ben. Ik las Storm & Stone eindelijk uit (ik deed er echt lang over voor mijn doen!) en bereidde mijn lessen voor de rest van de week voor. Ik gaf ook bijles en werkte wat aan mijn blog. Verder merkte ik dat ik een beetje moe werd. Alsof ik in een dipje zit. Ik raak daar erg gefrustreerd van, waardoor ik me nog minder goed voelde. Erg balen. Ook kreeg ik een boek binnen: de verzamelaar. Een thriller die ik opgestuurd heb gekregen. Ik weet niet of ik het wat ga vinden, maar de uitgever ervan was zo enthousiast, dat ik eigenlijk geen nee meer wilde zeggen. Misschien is het wel een heel goed boek! Ik merk het vanzelf wel.

Foto 19-01-16 16 01 47

Woensdag

Vandaag moet ik werken, dus rond 10 uur fiets ik weg van huis. Ik heb het boek Extase mee. Dit is een reread, want binnenkort komt het vijfde deel van Fallen uit: Schuld. Ik heb een lekkere werkdag en vertrek dan weer naar Den Bosch, waar ik ditmaal geen bijles hoef te geven. Ik heb een avondje vrij en dat vind ik erg lekker. Toch ben ik een beetje rusteloos; er is niks leuks op tv, maar ik wil ook geen serie kijken of een boek lezen. Dus werk ik wat aan de SEO van mijn blog en ga dan lekker naar bed.

Donderdag

Vandaag blogde ik en keek ik samen met mijn vriend naar de nieuwe supernatural episode. DAMN.  daarna ging ik richting Zetten, voor een intervisie vergadering. Dit is een speciaal soort vergadering voor nieuwe docenten, waarbij we elkaars hobbels bespreken, om zo nieuwe ervaringen te leren. Dit soort uurtjes zijn soms best confronterend, ik word er soms best onzeker van. Toch neem je ook weer nieuwe kennis mee. Ik had hoofdpijn achteraf, maar moest nog meteen door naar een bijles. Mijn leerling wilde namelijk heel graag nog even de puntjes op de i zetten voor zijn toets. Ik ben benieuwd hoe het is gegaan. Onderweg las ik trouwens Bitter kingdom, het laatste boek in The girl of fire and thorns trilogie. Wat een heerlijk boek, weer! Toen ik thuis kwam appte ik met Annabel over de nieuwe supernatural, maakte ik eten klaar (het was vies) en daarna keek ik de nieuwe ep van Shadowhunters. Ik was bijna klaar met kijken toen mijn vriend terug kwam van werk. Hij zag mijn gezicht en zei: dat wordt geen positief blogje, geloof ik.’ Ik antwoordde met: ‘Hier ga ik geen tijd aan verspillen. Ik ga hier geen blogje over schrijven.’. Man man man, wat valt de serie tegen. Zonde hoor.

bitter kingdom

Vrijdag

Vandaag moet ik weer werken. Al een paar dagen heb ik een dipje. ’s Morgens wil ik nog even aan SEO werken, maar het doet het niet. Balen. Dan niet. Andere keer weer.

Op mijn werk gaan de lessen heel lekker, al heb ik ook een onaangekondigd lesbezoek van mijn afdelingsleider (zweet brak me meteen uit). Ze zei ook dat ze woensdag voor een beoordeling in mijn les komt. Het 6e uur. Het drukste uur van de week. Ik moest wel even slikken, maar zei dat dit wel kon. Ik knijp hem nu al… We zitten dan in een ander lokaal dan normaal en vooral bij handvaardigheid misdragen de leerlingen zich het meest. Zucht. Maar ja, het hoort er bij. We zullen zien hoe het loopt. Ik ga gewoon mijn best doen, maar zenuwachtig ben ik wel.

Blauwe maan

In de trein las ik Blauwe maan, het vervolg op Grijze magie. Ik moet zeggen dat ik dit tweede deel een stuk leuker vond. Echt fijn! Ik vloog er doorheen en las het boek uiteindelijk ’s avonds thuis op de bank helemaal uit. Ook had ik post. Namelijk Schuld en Geestenkrijger. Door de komst van Schuld weet ik meteen wat ik morgen mee ga nemen in de trein!

schuld

Zaterdag

Ik had heel veel zin in zaterdag en dat had verschillende redenen. De belangrijkste was nog wel dat ik weer eens af kon spreken met een aantal boekbloggers. We zouden namelijk naar de boekpresentatie van Marieke Nijkamp gaan. Zij schreef het onlangs in Amerika verschenen This is where it ends.

Foto 23-01-16 14 08 50

Ik stapte rond 11 uur de deur uit en ging naar het station, waar ik Schuld opensloeg. Een uurtje later was ik in Amsterdam, waar ik met Eline af had gesproken. We kwamen natuurlijk veel te vroeg bij The Treehouse aan, maar he, daardoor konden we wel helemaal vooraan zitten. Want het zou best wel druk worden! Ook Melisa, Nanouk, Tim en Joost schoven aan. En zo was het bijna alsof we een hele meet hadden! Niet veel later was ook Maud (de moderator van het interview) aanwezig, zij is een vlogger. Even later was Marieke ook aanwezig en kon deze door ABC georganiseerde middag beginnen. In een uur tijd vertelde Marieke alles over haar boek. Elke minuut kwam ik dichterbij het punt om het boek te gaan kopen, ook al was het best duur. Na het uur zou zij namelijk gaan signeren in het ABC. Dus wij mee met de stoet en allemaal een boek kopen. Ja, ook ik nam This is where it ends mee naar huis.

Foto 24-01-16 12 57 59

Daarna namen we afscheid van Melisa en Nanouk (Tim moest helaas al eerder gaan) en vertrokken we met z’n drieën naar Haarlem. Joost wilde namelijk nog naar de Toy Boys en tja, Eline komt daar vandaan. En ik was wil in voor een uitje. We bekeken een tijdje pokémonkaarten en toen was het toch echt thuis om weer naar huis te gaan. Ik stapte weer in bus en trein, las Schuld precies op tijd uit en was net te laat voor wie is de mol. Lang leve interactieve tv.

Foto 24-01-16 17 12 39

Zondag

Na een beroerde nacht vol draaien en rare dromen, probeerde ik een beetje uit te slapen, maar dat lukte niet. Dus ging ik naar beneden en begon ik met dat wat ik vandaag wilde doen; lezen en bloggen. Ik schreef heel wat stukjes en las This is where it ends uit, waardoor mijn hart in duizend stukken viel. Wat een heftig boek. Ik had echt heel veel behoefte aan een dag als vandaag trouwens.. Het levert altijd veel zin en inspiratie op voor het bloggen en mijn hoofd had het ook echt even nodig; dat niksen. Alleen maar leuke dingen doen enzo. Vooral omdat er best wel wat intensieve weken zullen volgen.

Volgende week ga ik naar het boekenfestijn, naar de Winter Zomer & Keuning borrel en moet ik werken. Ik heb woensdag een hele lange dag met een groot stressmoment, dus ik probeer het de komende dagen rustig aan te doen met lekker wat boeken.

Gelezen: This is where it ends, schuld, blauwe maan, bitter kingdom, Extase en Storm & Stone.
Nog bezig in:
Gerechtigheid
Nieuwe boeken:
This is where it ends, geestenkrijger, schuld en de verzamelaar.

Foto 24-01-16 17 12 06

Ps. Volgende week doe ik er weer een tbr bij en beloof ik weer boekenstapeltjes te laten zien. Is er een beetje bij ingeschoten dit keer!

Tags:

Divider

12 responses to “Boeken en boekpresentatie

  1. Volgens mij is de maand januari gewoon dipjes-maand. Een soort afkicken van de feestdagen en gezelligheid. Ik heb er vaak ook last van. Hopelijk gaat het bij jou snel over! Ik zal voor je duimen woensdag en ik zie je donderdag!

  2. Go girl 🙂
    Heerlijk om te zien hoeveel jij leest in de week. Ik heb me voorgenomen wat vaker kleine stukjes tussendoor te lezen. Ongemerkt lees je op een dag dan veel meer. Voelt goed 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.