The Girl of Fire and Thorns (Fire and Thorns #1) – Rae Carson

Geplaatst op 16 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Girl of Fire and Thorns (Fire and Thorns #1) – Rae CarsonThe Girl of Fire and Thorns Serie: Fire and Thorns #1
Andere boeken in deze serie: The Crown of Embers
| augustus 2012
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9780062026507
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

The first book in the acclaimed and award winning New York Times bestselling trilogy. The Girl of Fire and Thorns is a remarkable novel full of adventure, sorcery, heartbreak, and power. "I stayed up until two a.m. reading this last night. Intense, unique. . . . Definitely recommended."—Veronica Roth, author of the best-selling Divergent series

Once a century, one person is chosen for greatness. Elisa is the chosen one. But she is also the younger of two princesses. The one who has never done anything remarkable, and can't see how she ever will. Now, on her sixteenth birthday, she has become the secret wife of a handsome and worldly king—a king whose country is in turmoil. A king who needs her to be the chosen one, not a failure of a princess.

And he's not the only one who seeks her. Savage enemies, seething with dark magic, are hunting her. A daring, determined revolutionary thinks she could be his people's savior. Soon it is not just her life, but her very heart that is at stake.

Potverdrie, wat ben ik omver geblazen door The Girl of Fire and Thorns. Van de eerste letter tot de laatste punt heb ik genoten van de subtiele magische wereld en de fantastische hoofdpersoon. Joany wist mij al eerder te vertellen dat dit boek echt wat voor mij zou zijn, dus toen ik nog een boekenbon had liggen, besloot ik deze meteen te bestellen. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Ik kan iedere high fantasy fanaat die op zoek is naar een niet helemaal perfecte hoofdpersoon dit boek enorm aanraden.

Het sterke van het begin van het boek is dat je geen lange introductie krijgt. Elisa weet vanaf het begin al dat ze bijzonder is en dat ze zal gaan trouwen met een koning die ze nog niet eerder heeft gezien. Ze is te dik en is ontzettend slim, maar heeft toch constant het gevoel dat ze faalt of niet goed genoeg is. Ze is bijzonder omdat ze door God is uitgekozen om de drager van de Godsteen te zijn, wat maar eens in vier generaties voorkomt. Een Drager moet een bepaalde service in naam van God verlenen, maar wat dat is, dat weet ze natuurlijk niet.

Ik vond Elisa daarom meteen een ontzettend fijn personage. Zoals Rae in haar interview achterin ook aangeeft is dat er dieper ingespeeld op het oppervlakkige van de mensheid; Elisa is te dik en wordt daarom niet helemaal serieus genomen. Mensen houden niet van haar. Pas als ze gewicht verliest, heeft haar man interesse in haar. Elisa laat gedurende haar weg heel goed zien dat als zij in zichzelf geloofd, ze ontzettend veel kan bereiken. Ze wordt de leider en het symbool van de toekomst. En ik hou er van. Elisa’s twijfels en emoties kwamen sterk over.

Dit boek zit vol sfeer en als je over warmte leest, dan is het net alsof je de warme zomerwind over je huid voelt blazen. Alles zit lekker in elkaar, de personages zijn goed doordacht en in verschillende lagen met elkaar verbonden. Daarnaast durft Carson keuzes te maken over het lot van personages. Heftige keuzes die meestal in young adult boeken vermeden worden.

Ik vloog echt door het boek heen, wat ik van te voren niet had verwacht. Meestal vind ik high fantasy wat langzamer lezen, maar de schrijfstijl van Rae Carson is zo vlotjes, dat je meteen de wereld in gezogen wordt.

Al met al is The Girl of Fire and Thorns een heerlijk boek waarbij de hoofdpersoon niet zo’n perfect pienter meisje in maatje 34 is. Elisa is een maatje meer, maar echt niet minder kick-ass als de andere. Ze maakt een enorme ontwikkeling door van onzekere prinses naar een statige koningin. Ik kan echt niet wachten om verder te kunnen lezen over deze wereld. Want damn, ik wil meer lezen over deze bijzondere wereld waarin religie en magie zeker zullen gaan botsen. Dikke vette aanrader.

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.