Harry Potter muurschildering: De eerste muur is af!

Geplaatst op 4 februari 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 30 Comments

In juni vorig jaar verhuisden wij naar Den Bosch, naar een heerlijke eengezinswoning met voldoende ruimte. Ondanks dat alles zo goed als af is, stoorden wij ons nog aan het kale toilet. Hij moest eigenlijk nog geschilderd worden, maar dan zou hij nog steeds saai zijn.. Tenzij… Samen besloten we dat we een thema toilet zouden maken en dat ik alle wanden zou gaan beschilderen. Het thema? Mijn grote fandom, Harry Potter, natuurlijk! Een paar weken terug begon ik eindelijk aan de eerste muur en die heb ik afgelopen maandag afgemaakt.

Met deze post wil ik jullie het proces en het eindresultaat laten zien. Daarnaast geef ik wat tips als je zelf een muurschildering wilt maken.

Mijn eerste tip: schilderen op de wc is lastig. Niet alleen is het een kleine ruimte waar je je kont niet kunt keren, ook is het lastig om alle benodigdheden (verf, water, kwasten) goed bij de hand te houden. Tijdens een van de schildersessies moest ik gedwongen pauzeren omdat ik geen gevoel meer had in mijn been (ik stond al een uur op 1 been). Maar al die spierpijn en andere klachtjes, zijn het allemaal waard.

Ik ben begonnen met het uitzoeken van een leuke afbeelding die ik wilde gebruiken ter inspiratie. Ik heb hem gedurende het proces natuurlijk aangepast, omdat ik niet hetzelfde formaat had als de afbeelding en ik bepaalde elementen niet nodig vond. Ik schetste mijn compositie eerst met potlood op de muur.

Tip 2: het werkt beter als je de muur voorbereid met bijvoorbeeld gesso of eerst een laag witte acrylverf. Deze muur was namelijk echt rot om te beschilderen. Hoe gladder, hoe makkelijker.

Foto 10-01-16 11 23 34

Een globale schets en de afbeelding ernaast. Gewoon opplakken met schilderstape, dat is ideaal. Vergeet ook je deurposten en tegels niet af te plakken met een randje tape.

Foto 10-01-16 11 59 00

Ik begon met de groen en bruin tinten, omdat de andere kleuren vooral paars en blauw zouden worden. Dit scheelt verf, omdat je in een keer precies de hoeveelheid gebruikt die je nodig hebt, en dus maar 1 keer wat verf overhoudt.

Foto 10-01-16 12 25 11

Toen de blauw-blauw tinten.

Foto 10-01-16 16 58 04

En toen zwarte en paarse details. Achteraf had ik beter eerst de lucht kunnen doen.

Foto 10-01-16 16 58 04 (1)

Hallo, maan!

Foto 11-01-16 11 27 08

De lucht.

Foto 31-01-16 21 20 42

Het duurde een paar weken voordat ik de zin had om de rest van het kasteel te schilderen. Dit was het resultaat op zondagavond. Ik was klaar met de verf en zou maandag alleen nog de gouden details toevoegen. In eerste instantie wilde ik werken met gouden, zilveren en witte gelpen, maar dit werkte niet.

Foto 01-02-16 10 14 15

Gelukkig vond ik nog zo’n gouden pen die je gebruikt met kerst. Ik liet  gouden inkt op een papiertje druppen en schilderde met een kwast verder aan details als de zwerkbalringen, sterren en wat dunne lijnen bij de patronus en feniks.

Foto 01-02-16 10 14 17

Ik ben er heel tevreden mee! Natuurlijk hadden bepaalde elementen altijd anders gekund.. Mooier, beter. Maar voor nu? Dik tevreden! Ik hou van mijn werk als illustrator.

Foto 01-02-16 10 14 25

Hier en daar zie je nog wat witte spikkels van de muur (eeuwig kritisch), maar dat komt omdat het een vrij ruwe muur was.

Foto 01-02-16 10 14 31

Bootjes en eenhoorn!

Foto 01-02-16 10 14 38

Hogwarts <3

Foto 01-02-16 10 14 48

Tape er af en klaar!

Tja.. en wat zal ik eens gaan schilderen op de overige twee muren?

Tags: , ,

Divider

30 responses to “Harry Potter muurschildering: De eerste muur is af!

 1. Saskia

  Tof, goede tips maar voor de minder goede tekenaars met een beamer de schetsen op de muur kom je ook heel ver. Beetje jaloers op mensen die dat uit de vrije hand kunnen. Echt heel goed. Ik had gehoopt dat je ook iets met de lucht afvoer zal doen bij mij in huis zijn ze namelijk echt niet geweldig en jij heb altijd zulke leuke ideeën.

  • Ja een beamer is een uitkomst, maar wel een dure aankoop, natuurlijk. En niet te doen op de wc. 😉
   De afvoer komt misschien nog wel.. Ik focus me eerst nog even op de muren.

 2. Isabelle

  Wat prachtig zeg! Echt gaaf als je zo mooi kunt illustreren (om maar gelijk even alles te pakken haha). Hier kun je echt trots op zijn!!

 3. Thea

  Heel mooi gedaan! Ik zou voor de andere wanden hetzelfde thema en kleuren aanhouden of juist heel rustig houden zodat alle aandacht naar deze gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.