Categorie: Zon en Maan Illustraties

Yay, eindelijk meer formaten!

Yay, eindelijk meer formaten!

Al sinds ik 1,5 jaar geleden met Letters & Lights begon, wilde ik meerdere varianten van kaarsen maken. Verschillende thema’s, maar ook verschillende formaten. Helaas bleek dit prijstechnisch altijd een behoorlijk uitdaging te zijn; ik wilde namelijk voornamelijk samenwerken met leveranciers uit Nederland. Ik vond mijn blikjes en daar deed ik het mee. Lekkere grote […]

Gepost op 5 mei 2018 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 1 Comment
Quotekaarten

Quotekaarten

Quotes, onze favoriete boeken staan er vol mee. En ik zwijmel dan ook vaak weg bij prachtig vormgegeven quotes. Maar echt een motivatie om ze zelf ook vorm te geven, had ik tot ongeveer een jaar geleden niet. Tot daar Celebrate Books opeens was… Sindsdien heb ik bijna alle quotekaarten voor mijn favoriete boekenbox mogen […]

Gepost op 14 juni 2017 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 15 Comments
Letters & Lights

Letters & Lights

Handgemaakte kaarsen voor boeklovers; nu ook in Nederland! In het buitenland zijn ze ongekend populair; kaarsen geïnspireerd op boeken, series en fictieve karakters. Maar naar Nederland halen is een kostbare aangelegenheid. Denk aan hoge verzendkosten en soms invoerrechten. Illustrator en blogger Emmy van Ruijven heeft daar op ingespeeld door dit soort kaarsen zelf te gaan […]

Gepost op 13 januari 2017 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 4 Comments
Fan van Rhysand of Tamlin?

Fan van Rhysand of Tamlin?

Sexy mannen in boeken, vrouwelijke YA lezers zijn er in vele gevallen dol op. Ik wel in ieder geval! En daarom besloot ik dat ik, wanneer ik een nieuwe kaars ging maken, me eerst zou focussen op de mooie mannen uit een van meest populaire series van dit moment: Hof van doorns en rozen, oftewel […]

Gepost op 8 december 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 3 Comments
NU te koop: Boekige Kaarsen!

NU te koop: Boekige Kaarsen!

B R E A K I N G N E W S – Zon en Maan begint eigen boekige kaarsen lijn. In het buitenland zijn ze ontzettend populair: handgemaakte sojakaarsen in het thema van boeken, personages en series. Ze zijn vrij kostbaar en de verzendkosten zijn torenhoog, maar té leuk om niet in je boekenkast […]

Gepost op 30 oktober 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 8 Comments
Bloggen en illustreren #9

Bloggen en illustreren #9

Naast Melisa‘s blog, Princess of Reading, is er nog een blog die ik afgelopen tijd van mijn illustraties heb voorzien. Hierbij ging het vooral om het aanpassen van het bestaande logo. Ik heb het dan natuurlijk over Mini Cinderellis; een onderdeel van Ellis haar blog over kinderboeken. Niet alleen vind ik het heel tof dat […]

Gepost op 24 juli 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 4 Comments
Bloggen en illustreren #8

Bloggen en illustreren #8

Al een tijdje terug ontving ik van Melisa een berichtje dat ze een eigen blog wilde beginnen, ditmaal in het Engels. Ik was meteen enthousiast, want ik weet dat Melisa naast Booknuts ook prima in staat is om te schrijven over in de taal die haar het meest ligt. Ik vond het dan ook heel […]

Gepost op 9 juli 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 7 Comments
Nu verkrijgbaar: hogwarts print

Nu verkrijgbaar: hogwarts print

Misschien heb je de foto al langs zien komen op instagram of via een ander social medium. Speciaal voor de bruiloft maakte ik een enorm hogwarts schilderij. Niet veel later besloot ik er een print van te maken, mét quote. En deze zijn nu verkrijgbaar. De print is volledig in kleur en op A3 formaat. […]

Gepost op 22 mei 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 9 Comments
Bloggen en illustreren #7

Bloggen en illustreren #7

Nog geen paar uur nadat ik de zesde editie van de Bloggen en illustreren categorie op mijn blog geplaatst had, ontving ik een mailtje van Mira. Zij vroeg mij wat de mogelijkheden waren voor een header op haar blog. Mira blogs over eten en beauty, dus dat was even heel wat anders dan de boekenblogs […]

Gepost op 5 november 2015 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 13 Comments
Bloggen en illustreren #6

Bloggen en illustreren #6

Naast docent tekenen en handvaardigheid en blogger ben ik ook freelance illustrator. En nu ik mijn diploma’s heb gehaald en en aantal uur in het onderwijs werk, hoop ik de rest van de week weer lekker te kunnen tekenen. Onlangs vroeg Annabel of ik een header voor haar wilde ontwerpen.. en zie hier.. alweer de […]

Gepost op 27 oktober 2015 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 25 Comments
Bloggen en illustreren #5

Bloggen en illustreren #5

Zoals jullie weten, ben ik naast beginnend docent en boekblogger, ook een freelance illustrator. Zo illustreerde ik een aantal producten van de Best of YA non-books lijn en ontwierp ik de omslag van Lobsters. Tevens heb ik een aantal blogs mogen voorzien van een of meerdere illustraties. Afgelopen december kon je tijdens de Boeken Adventskalender  […]

Gepost op 14 september 2015 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 10 Comments
Bloggen en illustreren #4

Bloggen en illustreren #4

Zoals jullie weten, ben ik naast beginnend docent en boekblogger, ook een freelance illustrator. Zo illustreerde ik een aantal producten van de Best of YA non-books lijn en ontwierp ik de omslag van Lobsters. Tevens heb ik een aantal blogs mogen voorzien van een of meerdere illustraties. Afgelopen december kon je tijdens de Boeken Adventskalender  […]

Gepost op 11 augustus 2015 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 17 Comments
Tekeningen uit de oude doos #1

Tekeningen uit de oude doos #1

Hier op mijn blog staan ontzettend veel blogposts met tekeningetjes. Het gevolg; kei veel blogjes… en de kans dat ze ooit nog teruggezien worden is klein. Daarom besloot ik een aantal blogjes op te zetten waarin ik deze oude tekeningetjes verzamel! Hier dus de eerste tekeningen ‘uit de oude doos’.         Rock […]

Gepost op 4 april 2015 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 11 Comments