Bloggen en illustreren #8

Geplaatst op 9 juli 2016 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 7 Comments

Al een tijdje terug ontving ik van Melisa een berichtje dat ze een eigen blog wilde beginnen, ditmaal in het Engels. Ik was meteen enthousiast, want ik weet dat Melisa naast Booknuts ook prima in staat is om te schrijven over in de taal die haar het meest ligt. Ik vond het dan ook heel tof dat ik mocht bijdragen aan de totstandkoming van haar niet blog

Princess of Reading

princessofreading

Ik had eigenlijk al vrij snel een beeld van wat het moest worden, maar het uitwerken liet een tijd op zich wachten. Ik begon met het handletteren van de titel en het maken van bijbehorende illustraties. En toen dat gedaan was, kwam natuurlijk de volgende vraag; wil je hem digitaal gekleurd of pak ik mijn verfdoos? Ik besloot een middenweg te kiezen; digitale waterverf. Maar niet voordat ik de lijnen om had gezet in een vector.

Vervolgens schotelde ik Melisa een aantal opties voor. Uiteindelijk – met hier en daar nog wat extra glitter – kwam deze header tevoorschijn. Niet alleen mijn eerste opdracht gericht op een internationaal publiek, maar ook weer heel anders dan ik normaal zou doen. Denk ik.

Ik vond het heel leuk om met handletting te werken. Ik vind dit namelijk heel erg bij Melisa passen omdat ze zelf ook graag met letters en diens vormen speelt. Een prinsessensfeer met kroontje en lezende prinses kon eigenlijk ook niet uitblijven. Ik koos uiteindelijk voor paars omdat dit natuurlijk een koninklijke kleur is, maar ook omdat ik het niet te meisjesachtig wilde maken met roze. Al met al vind ik het een sprookjesachtige header. Al zeg ik het zelf.

Ik raad jullie zeker aan om ook Melisa’s blog te bezoeken. Ze zal vast een heleboel toffe Engelse boeken gaan bespreken!

Bewaren

Bewaren

Tags: ,

Divider

7 responses to “Bloggen en illustreren #8

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.