Ronde stickers ontwerpen voor Letters & Lights

Geplaatst op 26 januari 2017 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 11 Comments

Het liefst ben ik de hele week bezig met mijn passies: boeken, illustreren en nog meer boeken. Zo nu en dan heb ik het geluk dat ik veel van mijn tijd daar ook echt op kan richten. Om die passie uit te kunnen dragen ben ik constant op zoek naar nieuwe manieren om het te combineren. Letters & Lights is een product van die passie, omdat ik mijn eigen talenten kan combineren tot een tastbaar product. En voor dit product dienen er ook een aantal dingen ontworpen te worden, ronde stickers voor de op de deksel, bijvoorbeeld. 

Zodra ik zover ben dat ik besloten heb welk thema de nieuwe kaars gaat krijgen, ga ik op zoek naar geuren en kleuren die ik bij het thema vind passen. Ik bestel de parfums, de blikken, de glitters, de was en de kleur en begin aan de samenstelling. Maar minstens zo belangrijk vind ik dat het doosje er ook leuk uitziet. Vandaag wil ik laten zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van de labels. Want hoewel er wel een rode lijn in de ontwerpen zit; wordt elke ronde sticker op het dekseltje met zorg getekend.

Als je Letters & Lights vanaf het begin volgt, heb je misschien al gezien dat ik ben begonnen met kleine stickers met een volledig getekende vormgeving. Deze stickers waren eigenlijk te klein voor het doosje en ook minder leesbaar dan ik had gehoopt. Al doende leert men en ik ging op zoek naar een formaat wat wél bij mijn blikjes zou passen. Maar dat bleek me toch een zoektocht! Ze waren er wel – stickers met een doorsnede van 6 cm – maar betaalbaar was dit niet bepaald. Ik besloot ze zelf te gaan drukken en dat werd 1. veel meer werk en 2. minder netjes. Hmpf. Gelukkig heb ik nu wél plekken gevonden waar ik mijn 6cm stickers zou kunnen laten drukken. Zo kreeg ik van Drukbedrijf de mogelijkheid om stickers op rol te bestellen en zodoende had ik nog geen week later precies de ronde stickers in huis die Cinder nodig had: 6cm in doorsnede en precies op tijd voor de release!

Mijn ontwerp begint altijd op papier. Ik wil mezelf namelijk niet beperken tot alleen letters & fotografie. Ik ben een illustrator en juist op deze manier kan ik mezelf afzetten tegen de markt; mijn kaarsen hebben een volledig geïllustreerd label, passend bij het boek of het thema. In het geval van Cinder werkte ik met de schoen van de omslag (en ook de kleuren) en cherry rose bloemen, passend bij de geur van de kaars. Ik wil namelijk dat je bij elke kaars kunt zien bij welk thema het hoort, en het liefst ook waar het naar zal ruiken. Vandaag dat bijvoorbeeld de Rhysand kaarsen jasmijnbloemen hebben!

Nadat ik mijn tekening heb ingekleurd met mijn twinmarkers, scan ik de afbeelding in en verbeter ik hem waar nodig. Vervolgens voeg ik de tekst toe: het merk, het thema, de geur en natuurlijk het feit dat er in het blikje soja-was kaars zit, en geen pepermuntjes. #plottwist.

Als ik hem volledig heb opgemaakt (juist resolutie en het juiste formaat), dan stuur ik het bestand naar de drukker, waarna ik naar een paar dagen mijn stickers in huis heb.

Natuurlijk is zelf printen goedkoper, maar de afwerking is minder mooi en ik ben moeilijk lang bezig met het knippen, want zie maar eens kant en klare ronde labels te vinden van 6cm doorsnede. Kansloos! Het kost me dan wel wat, maar het is het voor mij zeker waard om de stickers te laten drukken. De kwaliteit is beter, de kleuren komen veel mooier uit en ik heb een voorraadje voor het geval dat ik de kaarsen bij moet laten maken.

Ik vind het ontwerpen van de labels een van de leukste onderdelen van mijn werkzaamheden voor Letters & Lights en ik hoop dat jullie genieten van de labels! Ik kijk er in ieder geval naar uit om de twee nieuwe te gaan ontwerpen: Slytherin en Gryffindor #spoiler!

Zouden jullie het leuk vinden om vaker een kijkje achter de schermen te krijgen?

Tags: ,

Divider

11 responses to “Ronde stickers ontwerpen voor Letters & Lights

 1. Teun

  Wat zou ik graag wat kaarsen van je willen kopen maar ik heb het idee dat ik mijn kaarsen altijd verpest en dat risico wil ik niet nemen. Ik hoop dat er ook nog ’n Hufflepuff kaars komt! En iets van The Hungergames zou ook geweldig zijn. Om dingen te lezen over hoe het achter de schermen gaat is juist heel leuk!

 2. Chantal Schepers

  Allereerst wil ik zeggen dat ik een groot fan ben van jou kaarsen, ik mis alleen Kaz nog (maar die is helaas uitverkocht). Ik vind dit soort artikeltjes dan ook erg leuk om te lezen!

 3. Medusa de wit

  Wat een gaaf ontwerp, en superleuk gedaan. Dat herinnert me ( zo warrig laatste tijd ) dat ik nog kaarsen wou bestellen bij je :). Deze week dus echt even gaan doen, kan natuurlijk niet ontbreken in m’n boekenkast :).

 4. Jaaaaa! Een slytherin kaars. Dit nieuws maakt mijn dag weer helemaal goed! Vind het overigs ook heel tof om te lezen hoe jij de stickers ontwerpt. Ben benieuwd naar de geuren voor Slytherin en Gryffindor.

 5. chantal

  Ik vind de kaarsen zo ontzettend leuk! Ik zou ze graag willen kopen, maar nog geen geld…. Studentenleven?. En een kijkje achter de schermen mag je best vaker doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.