Quotekaarten

Geplaatst op 14 juni 2017 door Emmy in Zon en Maan Illustraties / 15 Comments

Quotes, onze favoriete boeken staan er vol mee. En ik zwijmel dan ook vaak weg bij prachtig vormgegeven quotes. Maar echt een motivatie om ze zelf ook vorm te geven, had ik tot ongeveer een jaar geleden niet. Tot daar Celebrate Books opeens was… Sindsdien heb ik bijna alle quotekaarten voor mijn favoriete boekenbox mogen ontwerpen.

Het combineren van werk en boeken maakt mij zo gelukkig. En ik ben zo trots op wat ik heb mogen maken! Natuurlijk heb ik mijn favorieten, dat zal iedereen wel hebben. En sommigen zijn gewoon gesigneerd. WAAAH. Ik wilde graag eens een overzichtje met jullie delen.

Dit was de eerste kaart die ik mocht vormgeven, bij het boek Wink Poppy en Midnights. Het boek zelf vond ik helemaal fantastisch, dus dat maakt het nog waardevoller. Ik heb me laten inspireren door de kaft.

Ook voor Sterrenstof liet ik me inspireren op het omslag. Ook deze is gesigneerd en ik word er zelf heel vrolijk van.

Een van de drukste kaarten is voor Duizend hoog. Ook deze is voorzien van een krabbel. Hij kwam wat later omdat ze een beetje verdwaald waren… dat is het gevaar van de post.

De eerste kaart waarbij we dachten; hey, de achtergrond kan natuurlijk ook een andere kleur hebben, was bij Heartless van Marissa Meyer. Ik vind deze zelf heel tof; lekker binnen het Alice in Wonderland thema. En gesigneerd <3. De kleuren komen van de kaft.

Deze kaart is natuurlijk van Marissa’s andere serie, bij Cinder. Helaas had Marissa geen tijd om twee kaarten te signeren, dus deze is zonder krabbel. Maar ik ben er wel erg blij mee. De kleuren zijn geïnspireerd op de kaft, en het maansymbool zien we natuurlijk in het boek teurg.

Hoe had ik kunnen weten dat ik dit boek zooo tof zou gaan vinden? De kleuren van deze gesigneerde Onverschrokken kaart haalde ik ook van het kaft, voorzien van zilverkleurige details (want zwaarden) en natuurlijk een paar wapens.

Volgens mij is dit de kaart waar ik het langst mee bezig ben geweest, omdat we eerst een heel ander idee hadden dat veel meer op het omslag was gericht. Uiteindelijk hebben we het omgegooid en is het deze wat klassiekere quotekaart geworden bij De strijd om Verona.

Ik liet me inspireren door Indische elementen – net als het boek – voor de quotekaart van Poison’s Kiss. Ook de kleuren komen van de kaft.

Jaaaaa Pipertje <3. Voor Piper Perish maakte ik een verfkaart. Deze quotekaart behoort tot mijn favorieten omdat Kayla hem heeft gesigneerd, ik de quote fantastisch vind en omdat Piper natuurlijk helemaal mijn ding is.

Dit is denk ik mijn minst favoriete; Nemesis. De kleuren komen van de kaft. De quote zelf vind ik wel tof.

Weeeeer een van mijn favorieten . Hof van vleugels en verwoesting was een boek waar ik enorm naar uitkeek en het werken met deze quote; yes. Ik liet me inspireren door een sterrenhemel (tja, nightcourt!) en de kleuren van de kaft. Een digitale handtekening was de enige mogelijkheid om hem gesigneerd te krijgen.

In de onlangs verschenen bad boys box zat natuurlijk De royals, waar ik deze kaart bij maakte. Geen handtekening? Wel hoor, maar op de achterkant! Ook hierbij liet ik me inspireren door de kaft.

Goh, ik laat me vaak inspireren door omslagen he? Maar dat komt omdat een goede omslag stiekem heel veel over een boek vertelt (en ik vaak het boek niet gelezen heb en moet roeien met de riemen die ik heb).

Dit was de eerste echt lange quote en dus was het even puzzelen hoe deze Flame in the mist kaart zou worden. Ik wilde iets met de vuurvogel doen, en ook iets met verschillende tinten (om het een vlammender geheel te maken) en ik denk dat het goed is gelukt. Door geen verschillende fonts te pakken maar juist te spelen met grootte, denk ik dat het toch een rustig geheel is geworden. En dat hij gesigneerd is maakt het wederom tot een van mijn favorieten.

Ik heb meer voor Celebrate Books mogen ontwerpen dan deze quotekaarten, maar die bewaar ik voor een volgende keer.

Mocht je als auteur/uitgever nu ook denken; ik wil ook zo’n kaart laten ontwerpen! Neem dan vooral contact met me op; we komen er vast samen uit.

Welke is jouw favoriet?

Tags: , ,

Divider

15 responses to “Quotekaarten

  1. Do

    Wauw wat een mooie quotes en kaarten, daar kun je zeker trots op zijn! Ik vind die van Piper Perish en Heartless het mooiste en tofste <3

  2. L.j.

    Mag je zeker trots op zijn! Ik zou graag zo’n kaarten kopen ergens, hopelijk zijn ze eens los te verkrijgen ergens.

  3. Van die ik heb (en das bijna allemaal, haha, ik denk 2 of 3 niet), vind ik die van De Royals het gaafste. En ik vind de laatste ook echt ontzettend gaaf geworden!

  4. Ik vind de quote kaarten die je ontwerpt echt prachtig! Bij mij op mijn kamer heeft de quotekaart van ‘Duizend Hoog’ een speciaal plekje gekregen en ik kan er echt heel de tijd naar staren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.