Een wraakzuchtig verleden (Charmed Classics #6) – Cameron Dokey

Geplaatst op 6 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Een wraakzuchtig verleden (Charmed Classics #6) – Cameron DokeyEen wraakzuchtig verleden door Cameron Dokey
Serie: Charmed Classics #6
Uitgever: Big Balloon | Oktober 2008
Genres: Bovennatuurlijk, Fantasy
Aantal pagina's: 204
ISBN: 9789047801177
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Woede, jaloezie en een duister verlangen,
Houden haar als in een kooi gevangen.
Na schuldgevoelens en bittere tranen,
Kan ik nu eindelijk mijn wraak beramen.

Phoebe vindt een cursus volgen aan de universiteit een intellectuele uitdaging. Zeker als ze Brett Weir ontmoet, een heel knappe medestudent. Alleen jammer dat hij een zeer jaloerse ex-vriendin heeft, Wendy.

Als Brett en Phoebe moeten samenwerken aan een opdracht, krijgt Phoebe plotseling briefjes met bedreigingen. Het is logisch om Wendy hiervan te verdenken, maar toch heeft Phoebe het gevoel dat ze van iemand anders komen. Van iemand met magische krachten...

Fans van de televisieserie Charmed konden een aantal jaren terug hun hart ophalen; er zijn immers een tal van pocketboekjes verschenen over de serie. In de boekjes wordt een niet uitgezonden aflevering besproken: meer charmed! Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen boekjes die zich afspelen tot en met seizoen 3 en boekjes erna. De classics zijn – zoals te verwachten – verhalen die zich aan het begin van de serie afspelen. Zo ook Een wraakzuchtig verleden.

Een wraakzuchtig verleden is het allerlaatste ongelezen charmed boekje wat ik nog in de kast had staan. Ik heb er best wel lang naar gezocht en was zo blij als een kind toen ik het in huis had. Eindelijk kon ik dat ene missende boekje lezen.

Het verhaal speelt zich af voor de komst van Leo. De zussen weten pas net dat ze magische krachten hebben en onderzoeken hun vermogens nog helemaal. P3 is er wel al en Phoebe gaat nog naar de universiteit, waar ze momenteel een klas volgt over legenden en bovennatuurlijke zaken; helemaal haar ding dus. Omdat ze zo goed scoort, mag ze een onderzoek doen naar de oktobermoorden, een plaatselijke legende. En daar zit dus een magisch luchtje aan.

Maar ook Prue en Piper komen in aanraking met magie, namelijk via een aantrekkelijke man op wie ze allebei wel heel toevallig allebei verliefd worden.

Wat ik vooral heel leuk vond aan dit boek was dat er twee plotlijnen liepen, zodat alle zussen evenveel aandacht kregen. Daarbij voelde het als een lekker uitgebreide aflevering, wat natuurlijk een extra plus is. Ik had eigenlijk meteen weer zin om de serie te kijken. Heerlijk, die nostalgie. En Phoebe’s lessen, die zou ik ook wel willen volgen. Helaas werd dat niet aangeboden bij mij op school.

De vertaling is – zoals ik al eerder aangaf – niet het beste. Daarnaast wordt er soms zonder witregel gesprongen naar een nieuwe scene; erg verwarrend en rommelig. Dat is jammer, want met net iets meer aandacht, had het boek wat meer kwaliteit kunnen bieden.

In de toekomst hoop ik alle pockets te hebben besproken op mijn blog. Het is al een hele tijd geleden dat ik een groot deel van de pockets las, dus wie weet!

Een wraakzuchtig verleden trok me weer helemaal in de sfeer van Charmed. Ik heb ontzettend veel zin om de serie weer te gaan kijken of de andere boekjes opnieuw te gaan lezen. Een echte aanrader voor fans van de serie, omdat het verhalen zijn die we nog nooit op tv hebben gezien.

Foto 02-02-16 14 56 32

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Een wraakzuchtig verleden (Charmed Classics #6) – Cameron Dokey

  1. Ik verzamel zelf alle boekjes van Buffy en Angel (er zijn zelfs cross-over boeken :D). Wel in het Engels, aangezien ze lang niet allemaal vertaald zijn (van Buffy zijn wel hardcover vertalingen uitgegeven, waarvan ik er 2 heb). Ik ben ook van plan uiteindelijk alle Buffy/Angel-boeken besproken te hebben op mijn weblog! Tot nu toe pas 2 boeken besproken, maar ja er is ook zoveel te lezen 🙂 Ik vind het trouwens ook niet erg dat je wat oudere boeken bespreekt op je weblog, dat is wel leuker dan alleen maar nieuwe boeken!
    De Charmed-boeken vond ik zelf iets minder, maar ook wel leuk om te lezen (maar dat ik ze minder leuk vond, komt waarschijnlijk omdat ik Buffy/Angel gewoon leukere series vond :P).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.