Gelezen in juni

Geplaatst op 30 juni 2014 door Emmy in Boeken / 14 Comments

Jeetje, wat is juni snel gegaan. Ik had zo’n drukke maand met het afronden van school, dat ik dacht dat ik qua lezen echt mega zou inkakken, maar dat viel gelukkig mee. Wel heb ik bijna een week gedaan over 1 boek, en dat is lang geleden! Ik heb deze maand weer 18 boeken gelezen (waarvan er 1’tje net wel of net niet uitkomt tijdens het verschijnen van dit artikel). Onder die vele boeken bevinden zich ook alle boeken die ik moest lezen voor mijn TBR van juni. Het doel van deze TBR’s is dat ik verplicht word een aantal boeken van mijn ongelezen-boeken-plank te lezen. En ik moet zeggen dat dit me erg bevalt. Maar goed, laten we eens kijken naar alle boeken die ik deze maand gelezen heb.

 photo Foto29-06-14113258_zpsaa883076.jpg

Niet op de foto staan alle biebboeken die ik heb gelezen. Ik ben vergeten deze op foto te zetten, omdat ik ze meestal meteen weer in ga leveren. Een van de redenen waarom het wonen naast de bibliotheek zo fijn is!

Welke boeken heb ik dan allemaal gelezen, aldus mijn schriftje?

Op 3 juni las ik Markus Zusak’s De boekendief uit. Wat een super mooi boek zeg! Hier kan je lezen wat ik er precies van vond.

Een dag erna, dus op 4 juni, las ik het boek Dansen met herinneringen van Martin Gijzemijter uit. Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar toegestuurd en heeft me aangenaam verrast. Dat kan je hier dan ook lezen!

Vervolgens las ik op dezelfde dag (!) ook nog eens Abandon uit, geschreven door Meg Cabot. Dit boek kocht ik op het boekenfestijn vanwege de cover, maar het boek wist me niet helemaal te overtuigen. Wil je weten waarom? Hier is de klik!

Op 7 juni las ik een boek uit waar ik echt al maaaaaanden naar uit keek: Fangirl van Rainbow Rowell. Wat een mega super gaaf boek zeg! Ik ben zo blij dat ik hem heb kunnen lezen. Ik gaf het boek een terechte 5 sterren.

Op 10 juni – nog goed op tijd voor het Meulenhoff event – las ik Tijgers in de nacht van Fiona McFarlane uit. Dit vond ik het minst leuke boek van deze maand helaas, want het wist niet zo veel indruk op me te maken. Ik vond het bijna jammer dat dit mijn 100e boek van het jaar was…

Het boek wat beter in mijn straatje past is het nieuwe boek van Kami Garcia, Onbreekbaar. Ik las het op 11 juni uit en heb er erg van genoten.

Ook op dezelfde dag (ja, om sommige dagen lees ik gewoon BIZAR veel), las ik het derde deel van Pittacus Lore’s serie: De Opkomst van negen. Wederom was dit niet een boek waarbij ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten, maar vermakelijk was het wel.

Een boek wat mij aangenaam wist te verrassen was een boek dat ik vorig jaar eens op facebook won, namelijk Kleine kans op morgen, wat geschreven is door Nathaniel Rich. Ik kan dit boek echt aanraden aan liefhebbers van dystopische verhalen.

Eindelijk kon ik ook verder aan de Darkest Rising trilogie van Kelley Armstrong, en las ik Roeping, die ik best aardig vond. Ik vind deze serie leuker dan haar andere, wat ik ergens best gek vind. Hier kan je lezen wat ik van Roeping vond.

Ik mocht Mystiek, geschreven door Alyson Noel lezen als recensie-exemplaar voor LS Amsterdam en ik ben zo blij met deze serie! Het bevat alles wat ik tof vind: actie, romantiek, mythologie en bovennatuurlijke elementen. JUM.

Op 16 juni las ik eindelijk het einde van de Gone-serie, welke geschreven is door Michael Grant. Licht was een waardig einde waar menig lezer echt heel blij mee zal zijn. Ik anders wel!

Vanmorgen is de recensie verschenen van het boek wat ik vervolgens las: Hush, hush, van Becca Fitzpatrick. Ik had zo ontzettend veel over deze serie gehoord (zowel goed als slecht) dat ik het de hoogste tijd vond om zelf maar eens te bepalen hoe leuk dit boek was. Ik vond het alles meevallen! En dat laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om zelf een mening te vormen!

Van dit boek is nog geen recensie verschenen, al heb ik het wel al gelezen. Ik was na de boekpresentatie immers zo benieuwd! Ik heb het dan natuurlijk over Jessie Burton’s Het huis aan de Gouden Bocht. Ik vond hem echt FANTASTISCH en gaf het boek dan ook 4,5 sterren. Binnenkort kunnen jullie lezen waarom ik het zo’n goed boek vond.

Een ander historisch boek wat ik las stond al zo lang ongelezen op de plank, dat ik hem in de TBR gegooid had. Ik heb het dan natuurlijk over Changeling, geschreven door de koningin van de historische romans: Philippa Gregory. Binnenkort kunnen jullie lezen wat er van vond, maar ik kan jullie al verklappen dat ik MEER wil!

Ook las ik Switched van Amanda Hocking, die ik ergens een beetje tegen vond vallen, wat je binnenkort kunt lezen hier op zonenmaan.net

Het laatste biebboek van deze maand wat ik las is een echte klassieker waarvan ik met het schaamrood op mijn kaken moest bekennen dat ik hem nog nooit gelezen had. Oftewel: Het Achterhuis, van Anne Frank. Een heel bijzonder boek, waarvan ik het echt bizar vind om voor te stellen dat het echt gebeurt is. Brrr.

Daarna kwam het boek waar ik – voor mijn doen – lang mee bezig ben geweest, namelijk Een storm van zwaarden: bloed en goud, het tweede deel van het derde boek van George Martin’s meesterwerk. Ik deed er lang over door alle details, maar man.. Wat een prachtig boek weer. Echter heeft het me wel een beetje in een dipje gebracht (wat me lange tijd niet overkomen is!)

Ik heb dan ook veel moeite gehad met het beginnen in het laatste boek van deze maand, en het is nog maar de vraag of ik deze daadwerkelijk uit ga krijgen. Ik type dit berichtje namelijk op zondag al, en ik ben dan pas bij hoofdstuk 1. Tja.. blame it on the sims en game of thrones. Ik heb het dan over De tranen van ’88 van Bas Hakker.

Ik weet het, 18 boeken is weer echt mega veel. Ik sta er zelf ook behoorlijk van te kijken, omdat ik zo lang heb gedaan over Een storm van zwaarden. Aan de andere kant waren vele andere boeken die ik las best dun en heb ik heel veel in de trein gezeten!

Wie durft te gokken hoeveel boeken het komende maand gaan worden?!

 

Tags: ,

Divider

14 responses to “Gelezen in juni

 1. En ik maar trots zijn dat ik 7 boeken gelezen heb deze maand :’). Als je volgende maand ook zo snel leest, weet ik zeker dat je de 20 kan halen!

 2. Geef mij die trein.

  En jij leest gewoon twee boeken in één dag uit. Man, dan moet je wel érg snel lezen.
  Ik heb bijna de helft van wat jij uit hebt gelezen in één maand. Ik dacht van: “Goh , Daan, wat heb je veel gelezen.”Maar jij stelt mijn zelfvertrouwen erg op de proef, Emmy. Haha! 😉
  Ik heb in één maand 10 (!) boeken gelezen, voor als je het wilde weten. Best veel. Maar als ik dan naar jou kijk…*zucht* Hihihi :p

  • 10 is ook heel veel Daan, zeker als je geen lange treinreizen hoeft te maken. 🙂 Als ik 5 uur in de trein zit, ja dan lees ik wel heel erg veel. 😉

 3. Damn, dat zijn weer een hoop boeken D: Ik ben nu toch wel benieuwd naar Jessie Burton’s Het huis aan de Gouden Bocht, daar heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord

 4. Lang leve de trein. In huis moet er telkens nog vanalles gebeuren, of staat er onverwachts iemand aan de deur, … allemaal afleidende factoren die het lezen tegenwerken. 😉
  Ik kwam deze maand op 14 boeken uit én een hele hoop blogposts, mails & berichten op sociale media (nog zo’n afleiding )

 5. Leuke boeken weer Emmy.
  Het achterhuis is mijn persoonlijke favoriet. Ik vind dat boek zo mooi!! Ik heb mijn exemplaar al bijna tien jaar en heb hem al een aantal keer gelezen en ik blijf er kippenvel van krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.