Roeping (The Darkness Rising #2) – Kelley Armstrong

Geplaatst op 23 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Roeping (The Darkness Rising #2) – Kelley ArmstrongRoeping Serie: Darkness Rising #2
Andere boeken in deze serie: Samenzwering
| oktober 2013
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789048817238
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

'Verroer je niet,' mompelde ik tegen de anderen. 'Hou oogcontact, maar verroer je niet.' Terwijl ik dat zei, zocht de poema mijn blik. Haar ogen gingen wijd open en haar ronde pupillen verwijdden zich. Ze hief haar kop en snoof de lucht op. Toen gromde ze. Ik probeerde een stap naar achteren te zetten. Ik wist dat ik dat moest doen, maar mijn benen weigerden dienst. Ik bleefstaan waar ik stond en hield haar blik vast, en toen ik dat deed, leek alles om me heen te verdwijnen. (...) Een ruk aan mijn arm bracht me terug in het hier en nu, en ik zag de poema springen. Zag haar snijtanden ¬itsen in een grauw, zonder dat ze het oogcontact verbrak. Door Maya Delaneys moedervlek in de vorm van een pootafdruk valt het niet meer te ontkennen: ze is een skinwalker. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook zij de gedaante van een dier zal kunnen aannemen. Die bijzondere gave komt tot ontwikkeling wanneer ze met haar vrienden in de wildernis strandt. Ze zijn op elkaar aangewezen om de weg terug naar huis te vinden. Maar kan Maya haar vrienden echt vertrouwen? En kan zij haar gave in bedwang houden, voordat het levensgevaarlijk wordt?

Koop dit boek bij bol.com

Toen ik deel 1, Samenzwering, las, had ik nog niet eens door dat deze serie en The Darkest Powers met elkaar verbonden zijn. Nu weet ik dat wel en zie ik ook de connecties sneller. Hoewel ik over die andere serie dus niet bijster enthousiast was, vond ik Samenzwering erg tof, dus kocht ik via de boekenkraam deel 2, Roeping, voor een mooi prijsje. En wat ben ik daar blij mee.

Roeping gaat direct verder waar Samenzwering gestopt is. Je hebt dus een stel tieners die klampen met dat geen wat ze weten, die vast zitten in de wildernis, met ontluikende gaven en het feit dat ze niet weten wie ze nou wel en wie niet kunnen vertrouwen. Hoewel dat zorgt voor veel situaties die hetzelfde lijken (steeds net wel of net niet gepakt worden, mensen die gewond raken etc) is het wel iets wat nodig is voor het gevaar en voor de personages om te beseffen op welke plaats ze staan.

Wat ik sterk vind aan deze serie is de subtiele hint naar magie. Er zijn geen magische ontploffingen of spreuken die letterlijk om je oren vliegen, maar subtiel de mogelijkheid in iets anders te veranderen. Ja, dat klinkt ook groot, ik weet het.. Maar het voelt anders. Het is anders opgezet. Wel vind ik het jammer dat het weinig moeite kost, wat in de andere serie bij de weerwolven wel het geval is. Maar aan de andere kant zou dat weer meer van hetzelfde zijn geworden. Wel vond ik sommige gebeurtenissen een beetje twijfelachtig en over de top.

Toch heb ik genoten van de wereld die Kelley Armstrong heeft geschapen. De mysterie die zij in de reeks weet te stoppen is erg verslavend en het liefst zou ik meteen door hebben gelezen. Ik vind het erg leuk hoe zij speelt met afkomst en met de ontwikkeling die plaats vind bij de personages op emotioneel vlak, maar dus ook op hun gaven. Het gaat lekker geleidelijk, in plaats van dat het er klats boem perfect is. Ook de manier waarop het gekoppeld is aan emoties maakt het een stuk realistischer.

Ik ben erg benieuwd hoe het verdere verhaal zich zal ontwikkelen. Wat gaat er uit komen? Zal er verklaard worden wie wat voor een ‘iets’ is. Leert Maya haarzelf en haar afkomst helder te krijgen? Past dit allemaal in een boek of blijf ik met vragen achter? Ik wil het weten!

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Roeping (The Darkness Rising #2) – Kelley Armstrong

  1. Nancy

    Ja ik kan ook niet wachten om deel 3 te lezen.(toch nog wel prijzig) maar vind het een leuke serie, leuke recensie

  2. Ik moet ook eens een keer verder gaan met deze serie, alhoewel ik deel 1 niet echt geweldig vond. The Darkest Powers trilogie vond ik dan wel weer heel leuk 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.