Dansen met herinneringen – Martin Gijzemijter

Geplaatst op 13 juni 2014 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Dansen met herinneringen – Martin GijzemijterDansen met herinneringen | 15 mei 2014
Aantal pagina's: 236
ISBN: 9789085673972
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar hoe? En vooral: waarom? Al snel komt John tot een pijnlijke ontdekking: Mary zit in de problemen. In een race tegen de klok moet hij antwoord zien te vinden op de vragen die alles met elkaar verbinden. Kan hij Mary helpen? Is het allemaal echt? En wie is toch die geheimzinnige Tucker, die alles in werking heeft gezet? Op zoek naar zichzelf en de waarheid raakt John verwikkeld in een bijzonder avontuur, waarin liefde en opoffering voor hem een nieuwe betekenis krijgen. Mét zijn Mary. Voorgoed. Of toch niet?

Dansen met herinneringen wordt ondersteund met een unieke 'soundtrack', zoals dat bij bioscoopfilms gebruikelijk is. Artiest Vinzzent maakt samen met zijn platenmaatschappij speciaal voor Dansen met herinneringen een nummer (geschreven door de auteur van het boek) voor Dansen met herinneringen.

Koop dit boek bij bol.com

Een tijdje terug werd ik door Martin benaderd of ik zijn boek Dansen met herinneringen wilde lezen. Ik las de omschrijving en was meteen enthousiast. Dit klonk als een heel erg mooi verhaal waar ik erg benieuwd naar was. Het klonk als een verhaal met een bijzondere manier van verwerking. Een paar dagen later viel het in de brievenbus.

Allereerst vind ik de cover – ook al is hij vrij zakelijk en heb ik al commentaren als ‘zelfhulpboek’ gelezen – erg goed passen bij het verhaal en bij de manier waarop John naar de wereld kijkt. Ik denk dat uitgevers snel de neiging hebben om hier iets heel zoetsappigs van te maken door bijvoorbeeld Mary’s voorliefde voor Anjers te gebruiken. Deze zakelijke vormgeving maakt het wat mannelijker en dat past wel bij het boek. Het past bij John en verteld in mijn ogen precies waar het boek om gaat.

Ik vond het verhaal echt heel erg mooi. De afwisseling tussen toen en nu maakt het dat je de karakters steeds beter gaat begrijpen en dat je hun leven letterlijk voor je begint te zien. Het voelde zo echt aan dat ik er een beetje verdrietig van werd. Verdrietig op een mooie manier welteverstaan, want ik vind dat Martin met dit boek mensen die een verlies moeten verwerken op een heel fijne manier de hand biedt. De wending die het verhaal neemt vind ik echt geweldig en was voor mij een grote verrassing. Ook het feit dat karakters later terugkwamen in het verhaal vond ik goed gegaan.

Het hele verhaal zat goed in elkaar en bevatte ondanks het achterliggende onderwerp een zekere luchtigheid die goed bij het verhaal paste. Het las ontzettend vlot en lekker weg en bevatte niet te veel poespas.

Ik vind het best lastig om te omschrijven waarom Dansen met herinneringen mij zo gegrepen heeft. Het is gewoon bijzonder. Zo’n klein pareltje dat nog niet door zo veel mensen ontdekt is, als een perfect strandje waar je vaak lekker rustig op je handdoekje kan zitten. Snap je wat ik bedoel? Ook omdat dit boek niet zo dik is, is het ook aantrekkelijk voor mensen die misschien wat minder lezen.

In ieder geval is het een ontzettend goed boek en vind ik Martin’s keuze om dit boek te schrijven voor zijn vader een gebaar van onvoorwaardelijke liefde. Ontzettend goed!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.