Tijgers in de nacht – Fiona McFarlane

Geplaatst op 14 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Tijgers in de nacht – Fiona McFarlaneTijgers in de nacht | 16 juni 2014
Aantal pagina's: 293
ISBN: 9789029090131
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

De 75-jarige weduwe Ruth woont alleen aan de Australische westkust. Haar twee zoons wonen ver weg, en in haar afgelegen strandhuis probeert ze de laatste jaren van haar leven zinvol door te brengen. Op een ochtend wordt Ruth angstig wakker. Ze is ervan overtuigd dat er een tijger in haar huis rondsluipt. Dan krijgt ze totaal onverwacht bezoek van een exotische vrouw die beweert namens de regering voor haar te komen zorgen. Deze Frida weet met haar kordate optreden en charme een plek te veroveren in zowel Ruths hart als haar huis.

Frida en de tijger: ze zijn er, en ze gaan niet meer weg. Maar zijn ze wel wat ze lijken? Wie kan Ruth vertrouwen? En kan ze zichzelf nog wel vertrouwen?

Beschreven door de ogen van Ruth geeft Tijgers in de nacht een bloedstollende en tegelijkertijd ontroerende inkijk in het leven van een vrouw die op zoek is naar houvast en liefde.

Koop dit boek bij bol.com

Toen Tijgers in de nacht bij mij in de bus viel omdat ik naar de boekbloggersdag van uitgeverij Meulenhoff mag (die vandaag is!), was ik eigenlijk wel nieuwsgierig. De achterflap klonk namelijk niet echt als een verhaal wat ik snel zou uitzoeken… Maar ik ben wel vaker positief verrast in dat soort situaties, dus wie weet nu weer.

Helaas was dit niet het geval. Ik kan er wel om heen blijven draaien, maar ik moet helaas toegeven dat ik dit boek niet zo leuk vond. Ik heb het – met veel moeite – wel uitgelezen, maar heel vrolijk werd ik er niet van. De personages vond ik niks en waar het verhaal heen ging vond ik behoorlijk clichématig. Twee derde van het verhaal vond ik ronduit saai en toen er eenmaal wat spanning in het verhaal kwam, had ik alleen maar de neiging om Frida’s hoofd in de slaan met een bijl (niet de schuld van Game of Thrones).

Het verhaal was absoluut niet wat ik er van verwachtte. Ik had een rustig verhaal voorzien wat meer inging op de gedachten van een oude vrouw.. Het begin vond ik dan ook nog wel leuk, maar daarna leek het een eeuwigheid te duren voordat er wat vaart in het verhaal kwam. Toen ik ook al vrij snel door leek te hebben hoe het verhaal wel zou gaan verlopen, was ik ook helemaal niet verrast dat mijn voorspelling volledig uitkwam. Jammer, want ik hou er wel van als ik verrast word!

De cover vind ik echter wel heel mooi, ook al past hij voor mijn gevoel niet helemaal bij de inhoud van Tijgers in de nacht. Qua cover zou ik hem wel oppakken, qua inhoud absoluut niet! Tja. Niet alle boeken zijn voor iedereen leuk, dat blijkt maar weer. En ik snap wel waarom Meulenhoff dit boek graag wil peilen onder de bloggers. Hoewel ik normaal best wel kan genieten van een roman, was dit voor mij een misser, maar er zijn vast genoeg anderen die wel kunnen genieten van de avonturen van Ruth en Frida.
Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe de andere bloggers dit boek hebben ervaren… Ik hoor het vandaag!

En, is dit wat voor jou?

two-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Tijgers in de nacht – Fiona McFarlane

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.