De Opkomst van Negen (Lorien Legacies, #3) – Pittacus Lore

Geplaatst op 20 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Opkomst van Negen (Lorien Legacies, #3) – Pittacus LoreDe opkomst van Negen Serie: Lorien Legacies #3
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier
| oktober 2012
Aantal pagina's: 300
ISBN: 9789400502079
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer… Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.
Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken.
Nummer Twee in Engeland.
En Nummer Drie in Kenia.
Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes.
Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen.
Ze willen ons vernietigen.
Ze komen steeds dichterbij.
Wij zijn klaar om te vechten.

Koop dit boek bij Bol.com

Een tijdje terug las ik deel een en deel twee van deze reeks, waar ik matig enthousiast over was. Toen ik dit derde deel, De opkomst van Negen, in de bibliotheek zag staan, was ik toch wel benieuwd geworden hoe het verhaal verder zou gaan. Meer van hetzelfde of toch een andere kant op? Ik besloot hem mee te nemen om het in ieder geval weer een kans te geven.

Hoewel ik het goed vond dat de meeste nummers nu eindelijk de voorwerpen in hun kistje enigszins beginnen te begrijpen en er meer mee gaan doen. En daarnaast meer naar elkaar op zoek gaan, vond ik het helaas wel meer van hetzelfde. Op zoek naar een nieuw nummer en vechten tegen de vijand. Dat vind ik jammer, want ik heb nu het idee dat dit verhaal veel beknopter had gekund en een vele malen betere ontwikkeling had kunnen doormaken. Ik had graag gezien dat die aliens terug naar Loriën zouden gaan, in plaats van weer eens de halve wereld over te vliegen om iemand te zoeken. Dat weten we nu wel. Ook vond ik Mr Badguy helemaaaaaal niet indrukwekkend en heb ik werkelijk nooit het gevoel gehad dat er ook maar een personage werkelijk in levensgevaar was. Dan is er iets niet in orde, want ik wil juist die spanning. Ik wil kunnen janken als mijn favoriete personage het loodje lijkt te leggen en kunnen juichen als datzelfde personage de ultieme badguy een klap voor zijn bakkes geeft. Helaas allemaal niet het geval in De opkomst van Negen.

Hoewel het verhaal leuk in elkaar zit en steeds vlotter leest, vind ik het qua plot niet bepaald boeiend meer. Het is voor mij echt veel te veel van hetzelfde. Iemand raakt gewond, Marina geneest. Zes moet ergens naar binnen: ze wordt onzichtbaar. Nu weten we het wel. Ook lijkt het alsof Lore geprobeerd heeft werkelijk alle gaven die een mens kan bedenken onder die 10 jongeren is verdeeld. Een beetje overkill. Het lijkt soms wel een makkelijke oplossing voor een probleem. Van ‘laat ik die ene die gave geven want dan kan dit makkelijk opgelost worden’. Ja hoor. Too much. Zelfs de momenten dat hun gaven niet beschikbaar zijn, ben ik niet onder de indruk van het zogenaamde gevaar wat ze lopen. Ik mis de begeleiders en hun wijsheid. Het zijn nu allemaal losse projectielen die maar in het rond vliegen.

Toch is het heus niet zo dat ik nu volledig op de serie ben afgeknapt. Nee, in tegendeel. Ik wil graag lezen hoe het verder gaat in de hoop dat het toch nog een interessante richting op gaat. Dat heb ik eigenlijk bij alle series wel: ik wil wel weten hoe het afloopt.. Want je weer maar nooit. Het zal alleen nooit mijn favoriete serie worden en daarom ben ik zo blij dat de bibliotheek bestaat. Voor mij is dit zo’n serie die ik eens leen en lees en daarna is het goed. Ik hoef ze niet te hebben. Daar ben ik gewoon heel eerlijk in.

Wel kan ik me voorstellen dat anderen het een ontzettend toffe serie vinden. Want het blijven nu eenmaal tieners met super krachten en daar houden we van! Laat je dus vooral niet tegenhouden door het feit dat ik niet omver ben geblazen door De opkomst van Negen, want het verdiend wel een kans!

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “De Opkomst van Negen (Lorien Legacies, #3) – Pittacus Lore

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.