Mystiek (Soul Seekers #3) – Alyson Noël

Geplaatst op 25 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Mystiek (Soul Seekers #3) – Alyson NoëlMystiek Serie: Soul Seekers #3
Andere boeken in deze serie: Bestemming
| maart 2014
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789021807690
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Soul Seekers: een mysterieuze wereld vol geheimen

Daire Santos is een Soul Seeker: ze kan bewegen tussen de wereld van de levenden en die van de doden. Met behulp van haar grootmoeder Paloma leert Daire haar krachten kennen en beheersen - net op tijd. De kwaadaardige Richter-familie wil de macht grijpen in de Onderwereld, Middenwereld en Bovenwereld.
Daire is de enige die de Richters kan stoppen, er is maar één probleem: ze is verliefd op Dace Whitefeather. Hij en zijn tweelingbroer Cade Richter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een is een pure, lichte ziel, de ander is duister en kwaadaardig.

In Mystiek wordt Daire extreem op de proef gesteld: na een gevecht op leven en dood met Cade verdwijnt Dace spoorloos. Daire gaat wanhopig naar hem op zoek.
Kan Daire de kwaadaardige Cade Richter verslaan, zonder ook haar geliefde te doden?

Koop dit boek bij Bol.com

Heerlijk wegdromen bij magische avonturen, wie wil dit nou niet? Voor mij zijn deze boeken genieten omdat ze alles bevatten waar ik gek op ben: actie, avontuur, spanning, romantiek (in zekere mate) en bovenal: spiriwiri onderwerpen. Soul Seekers is namelijk een serie die helemaal vol zit met sjamanistische rituelen en gebruiken. And I Love It. Totemdieren, de onderwereld, de bovenwereld, het gebruik van kruiden en het werken met energie. Allemaal dingen die voor mij heel gewoon zijn en waar ik altijd al in heb geloofd. Je snapt dan vast wel dat ik het altijd erg leuk vind als boeken die onderwerpen ook bevatten, mits het niet te extreem wordt.

Dat extreme zie je soms wel eens terug. Helaas is Daire ook een soort hoofdpersoon die – net als Ever uit Noël’s andere serie – de neiging heeft heel veel naar zich toe te trekken. Hiermee bedoel ik dat het al snel personages worden met uitzonderlijk veel macht en uitzonderlijk veel verantwoordelijkheid op hun jonge schouders. Daarbij worden ze geteisterd door het kwaad en moet hun familie er onder lijden. Oh.. En natuurlijk trouble in paradise op het romantische vlak. Zien jullie al een patroon? Ik helaas wel. Al neemt dat niet weg dat ik daardoor de serie niet leuk vind. Ik tegendeel, ik kan smullen van de avonturen van Daire en haar vriendinnen (die zijn echt geweldig!) Het pad dat Daire bewandeld als zoeker is interessant. Zo interessant zelfs dat ik haar ‘schoonheidsfoutjes’ zal vergeven.

Met dit derde deel, Mystiek, beloofd Alyson Noël weer veel goeds en kan je merken dat ze als schrijfster groeit en groeit. Het wordt steeds spannender en eerlijk is eerlijk, ik kan haast niet wachten op het vervolg. Ik vind namelijk dat ze goed speelt met het begrip goed en kwaad en hoe je daar als mens mee om kunt gaan, maar ook hoe je als mens zelf kan bepalen welke kant je op gaat. Onder dat heerlijke verhaal waar je doorheen vliegt, zitten echt wel goede lessen verborgen en blijkt dat alle personages bepaalde keuzes te maken hebben die van grote invloed zijn. Wel vond ik het boek aan het begin even een beetje verwarrend. Het was alweer een tijdje terug dat ik deel 2 las en ik moest even wakker geschut worden om weer door te hebben waar het over ging. Het duurde dan ook vrij lang voordat er een koppeling naar het vorige boek werd gemaakt en ik ‘oh ja!’ kon mompelen. Maar dat neemt niet weg dat het begin meteen al je aandacht opeist.

Hou jij wel van een beetje bovennatuurlijke spanning? Dan is Mystiek echt een boek voor jou! Er zit voor ieder wat wils in en is voor zowel mensen die niks met het sjamanisme alsmede de mensen die dat wel hebben, leuk. Wanneer komt er MEER!?

Ik wil LS Amsterdam graag bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.