Bestemming – Alyson Noel

Geplaatst op 18 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Bestemming – Alyson NoelBestemming Serie: Soul Seekers #1
Andere boeken in deze serie: Echo
| 15 oktober 2012
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789021807621
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Daire Santos wordt geplaagd door visioenen. Wie is die jongen in haar dromen met de blauwste ogen ter wereld? Daires grootmoeder vertelt haar dat ze toegang heeft tot de wereld tussen leven en dood. Ze moet het opnemen tegen een kwaadaardige tegenstander die mensen van hun ziel kan beroven. Daire leert omgaan met haar nieuwe krachten, maar wanneer ze Dace ontmoet, de jongen uit haar dromen, wordt alles anders. Is hij een van de vijanden die ze moet vernietigen?

Goh, wat heb ik de laatste tijd toch veel boeken die ik vier sterren geef! Maar er zijn nu eenmaal ontzettend veel leuke boeken op de markt! En die moet ik natuurlijk allemaal lezen!

Ik had van te voren al veel over Bestemming gehoord.. Vele mensen vonden het echt een geweldig boek en ik moest zeggen dat het me ook ontzettend aansprak toen ik de beschrijving las. En ik geef het toe; ik werd niet teleurgesteld tijdens het lezen.
Het is overduidelijk dat Alyson haar research heeft gedaan, want vele Sjamanistische elementen herkende ik uit mijn eigen onderzoeken.. Heel leuk vind ik dat, want dan voelt een boek al snel echter aan voor mij.

Ik vond Daire niet echt een heel fijn karakter, omdat ze zo tegenwerkte, maar ook zo plots opeens 180 graden omdraaide.. Dat vond ik verwarrend en ik vond het onduidelijk wat voor een karaktertrekjes nou echt van haar waren. Maar haar oma, Paloma maakte echt heel veel goed.. Ik hield van haar wijsheid, haar kennis.. Zo wil ik ook zijn later, haha! Ook Jannika vond ik een beetje irritant.. In eerste instantie vond ik haar meer een vriendin/zus/nicht van Daire dan een moeder! Er werd een beetje gesuggereerd, omdat Jannika Daire zo jong kreeg, dat ze zijn ook heel jong moet zijn.. Maar met wat rekenwerk moet Jannika 23 of 33 zijn in het boek en dan kan iemand zich heus wel een beetje moederlijk en zorgzaam gedragen. Ze is de ene keer niet te bereiken en dan opeens staat ze op de stoep om daire gewoon mee te nemen.. Beetje op een kinderachtige manier.. Maar goed…

Afgezien daarvan vond ik vooral het verhaal erachter super leuk. Van mij had er dieper ingegaan mogen worden op haar training, want juist die elementen vond ik super mooi beschreven, zoals die haat/liefdesverhouding met Raaf. Het was een beetje alsof het laatste gedeelte van het boek veel gehaaster was en daardoor miste het de kracht en de kennis uit het eerste gedeelte van het boek.

Ik moet zeggen dat ik zeker heel erg benieuwd ben naar het volgende deel, maar ik ben een beetje bang dat ik dat geen ga missen wat er juist zo goed bij mij past uit dit boek: het spirituele, het natuurlijke, het magische. Ik ben een beetje bang dat het een oppervlakkig (magisch) liefdesverhaaltje gaat worden waar de overclichematige liefdesdriehoek nog in voor gaat komen. Maar misschien heb ik dat ook helemaal mis…

Al met al is Bestemming zeker een aanrader voor iedereen die van magie houdt en op een verhalende wijze meer wil weten over het sjamanisme, want één ding is zeker: Alyson heeft haar onderzoek gedaan!

Klik hier om Bestemming te bestellen op bol.com

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Bestemming – Alyson Noel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.