Echo – Alyson Noël

Geplaatst op 21 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Echo – Alyson NoëlEcho Serie: Soul Seekers #2
Andere boeken in deze serie: Bestemming
| 15 juli 2013
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789021807645
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Soul Seekers: een mysterieuze wereld vol geheimen

Daire heeft moeten accepteren dat ze een Soul Seeker is, een Zoeker met een missie. Ze is de enige die de Onderwereld kan behoeden voor de invloed van de kwaadaardige Richter-familie. En nooit had ze verwacht op een van hen verliefd te worden, Dace.

Dace en zijn tweelingbroer Cade Richter zijn elkaars tegenpolen - Cade is het kwaad in eigen persoon en Dace is een pure, goede ziel. Hij verafschuwt de macht die zijn broer over hem heeft, waardoor hij niet samen kan zijn met Daire.

Daire en Dace worden getraind om hun nieuwe krachten in te zetten tegen het kwaad. Maar juist wanneer ze klaar zijn voor de strijd, slaat het noodlot toe...

Bestel dit boek op bol.com

Ik kon haast niet wachten tot ik Echo zou kunnen lezen, want na het eerste deel gelezen te hebben en een aantal boeken van haar andere serie, was ik erg benieuwd hoe Alyson dit verhaal zou vervolgen.  Dat de bieb hem had, daar was ik dan ook erg blij mee, want na Bestemming wist ik vrijwel zeker dat deze serie me meer zou aanspreken dan de Onsterfelijken serie.

Nu heb ik dit boek, Echo, dus gelezen, en nou weet ik het niet zo goed meer. Heel veel elementen vond ik erg leuk, maar ergens voelde ik een soort afstand. Alsof het een boek teveel is in de berg met paranormale romantische verhalen. En dat is jammer, want het achterliggende concept vind ik erg leuk. Ik hou nou eenmaal van wicca en sjamanisme… Maar ik vind het erg jammer dat Daire meteen aan wicca wordt gekoppeld, terwijl haar rituelen juist uit het sjamanisme voortkomen. Natuurlijk zijn er raakvlakken.. maar toch. Je snapt mijn punt misschien wel.

Ik voelde in dit boek een afstand met Daire die ik niet gewend ben.. Zeker de eerste helft van het boek vond ik dan ook erg moeilijk om in te komen. Dat vond ik jammer, want ik had me zo erg verheugd op een magisch verhaal vol spanning en nieuwe ontwikkelingen.

Ook de relatie Daire / Dace / Cade vond ik een beetje wazig. Het voelde voor mij meer aan als een beetje om elkaar heendraaien, dan dat er een diepere laag in de relatie werd gevormd. Voor mijn gevoel is de realtie tussen Daire en haar droomprins nog helemaal niet toe aan de intieme relatie waar naar gehint wordt… Kom op.. ze zijn 16 en pas een paar weken elkaars geliefde… Ook de herhaling van de beschrijving van hun zoenen geeft mij het gevoel dat het vooral om lust draait. Ik mis de romantische paringsdans een beetje.. Haha

Hoewel ik dus ergens wel teleurgesteld ben in dit boek, heb ik me door de sterkere tweede helft van het boek toch aardig goed vermaakt. Het achterliggende verhaal maakt duidelijk dat Alyson zeker haar research heeft gedaan en eerlijk is eerlijk: ik ben alsnog heel erg benieuwd naar boek drie, die komend voorjaar uitkomt (YES). Want ik ben erg benieuwd hoe de magische krachten die rondom Daire spelen, zich verder gaan openbaren.

Een extra leuke toevoeging aan Echo vind ik het extra verhaaltje op het einde waarbij Daire en Ever elkaar ontmoeten.. Dat lijkt me als schrijver zo leuk om te doen! Ook gaf het een extra dimensie aan beide reeksen: dat die magische kant van de wereld overal om ons heen is en zich op allerlei manieren kan openbaren. Dat vond ik super!

Hoe ga jij om met boeken die je toch een beetje tegenvallen?

three-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.