Gelezen in januari

Geplaatst op 31 januari 2015 door Emmy in Boeken / 24 Comments

Een van de leukste dingen om te doen als ik een boek uit heb is deze in mijn schriftje schrijven. Dit boekje houdt ik sinds augustus 2012 bij en sindsdien heb ik al ontzettend veel boeken gelezen.

Maar in 2014 merkte ik dat ik voornamelijk recensie-exemplaren aan het lezen was. Niet vervelend natuurlijk, juist heel erg leuk… Maar die TBR plank werd er niet leger op. Ik leende daarom minder bij de bieb en deed keihard mijn best mijn inkomende boeken bij te benen.

En toen was het opeens januari. Ik wist dat ik binnenkort belachelijke drukte kon verwachten; school,maar ook een hele boel nieuwe boeken die vanaf februari zouden gaan verschijnen. Wat doe je dan? Je raceschoenen aan en gaan met die banaan. Weg met de TBR plank!

Alle klikbare titels zijn linkjes naar de recensies.

geljan

Liefde en andere vreemde woorden – Erin McCahan. Dit boek kreeg ik bij de brainstorm met Van Goor. Ik was erg benieuwd hoe dit boek bij mij in de smaak zou vallen. De cover is in ieder geval erg cute.
Volmaakt Monster – Tom Thys. Ik ben niet zo van de verhalen bundels, maar toch blijf ik het proberen. Dit boek had aardig wat aantrekkelijke verhalen. Gruwelijk, maar leuk! Soms moet je de gok maar wagen met een recensie-boek.
Werewolves: an illustrated guide of tranformation – Paul Jessup. Yay voor graphic novels! Deze is erg apart, maar daarom juist heel tof!
Elise – Lara Adrian. Want smexy vampiers. Gevaarlijk en steamy, zoals vampiers horen te zijn.
Sleutels van Chaos – Hati Bell. High fantasy van Nederlandse bodem. Ik kreeg hem ter recensie en ik heb me er aardig goed mee vermaakt!

geljan2

Verrijzing – Kelley Armstrong. Dit boek kocht ik bij het boekenfestijn van Maastricht. Ik was er erg benieuwd naar, omdat het het einde van een trilogie is. Ik ben blij dat ik hem nu heb gelezen.
Verborgen – P.C. Cast. Omdat ik deel 11 als recensie-exemplaar kreeg, moest ik deel 10 nog lezen. Ik keek er sowieso wel naar uit om deze serie eindelijk af te ronden.
Schrijven kreng! – Lisette Jonkman. In dit boek ben ik in december al begonnen, maar in januari las ik het pas uit. Ik vond het echt een heel nuttig boek!
Girl of Nightmares – Kendare Blake. Helaas was dit een boek wat me een beetje tegenviel. Ik vond deel 1 echt mega tof, maar deze wist me niet helemaal te pakken.
De Honden – Allan Stratton. Dit boek wist me dan weer aangenaam te verrassen. Ik kreeg een vooruit-exemplaar van Gottmer en ik had er eigenlijk helemaal geen zin in.. Maar toch; wauw, wat een goed boek! Mijn recensie verschijnt binnenkort!

geljan3

Hoi Arach.

Smaragdgroen – Kerstin Gier. Ik kocht deze trilogie met het idee dat ik hem fantastisch zou vinden. Helaas viel het een beetje tegen. Leuk, maar niet fantastisch.
Dochter van het woud – Juliet Marillier. Hier heb ik ook een tijdje over gedaan.. Maar wauw, wat een boek. Zo mooi! En geweldig hoe er allerlei legenden in verwerkt zijn.
Anastasia Forever – Joy Preble. Eindelijk de serie uit! Hij staat niet op de foto, want deze trilogie heeft ondertussen al een nieuw huisje gevonden.
ZOM-B – Darren Shan. Yes! Eindelijk begonnen met de nieuwste serie van Darren Shan!
Promille – Helen Vreeswijk. Een groot talent waarvan ik al veel eerder veel meer had moeten lezen.

geljan4

Witch Hunt – Ruth Warburton. Het tweede deel van deze serie van Ruth Warburton… Niet helemaal wat ik had gehoopt, maar het boek zelf is een plaatje.
The Wallflower – Tomoko Hayakawa. Ook was er wat ruimte voor een manga. Want yay voor graphic novels.
Ascend – Amanda Hocking. Wat heeft dit boek me aangenaam verrast zeg! Wat een tof einde.
In Opstand – diverse auteurs. Ook dit boek wist me te verrassen. Heerlijke spanning van Nederlandse bodem.
Dylan – Lara Adrian. More smexy vampiers!

geljan5

En we gaan nog lekker verder hoor!

Onthuld – P.C. Cast. Ook las ik deel 11, dus nog maar 1 boek te gaan. Exclusief de novellen dan!
Onthulde geheimen – diverse auteurs. Wauw, wat vond ik dit een romantisch en lieve verhalenbundel. Ik heb er erg van genoten!
The Blessed – Tonya Hurley. Dit is vooral een heel raar boek. Echt.. Serieus. Heel raar.
Lokroep – Amanda Hocking. Dit boek vond ik ook al zo goed. Vooral het feit dat er twee hoofdpersonen zijn die zo mooi zijn afgewisseld, vond ik erg goed.
Everneath – Brodi Ashton. Dit boek geeft een draai aan de legende van Persephone. Ik kocht hem voor heul weinig geld en elke cent was het waard!

geljan6

De laatste stapel, beloofd!

Girl Online – Zoe Sugg. Ik wilde dit boek op zich wel lezen, maar ik wist niet of het wat voor me zou zijn. Toch vond ik het echt heel erg leuk.
Flame – Bernice Berkleef. Dit boek wist me ook te verrassen. Ik had er al veel van gehoord, maar niet alle kritiek vond ik terrecht.
De Wilde Gave – Ursula le Guin. Tja.. dit was de misser van de maand, helaas. 🙁
Kroonsz – Marco Kunst. Als ik dit schrijf heb ik het nog net niet uit; maar tot nu toe vind ik het een super leuk boek.

Ik kan in ieder geval trots zeggen dat ik echt nog nooit zo’n goede leesmaand heb gehad. En daarnaast;mijn tbr plank is inderdaad behoorlijk ingekort. Maar of dat nog zo is als ik terugkom van het boekenfestijn….

Tags: ,

Divider

24 responses to “Gelezen in januari

  1. Waar zit ik met mijn 6 boeken gelezen is veel 😮 Respect, ik wou dat ik zo snel kon lezen. Maar dan heb ik aan de andere kant ook mijn reading challenge in een maand voltooid en dat wil ik nu ook niet
    xxx

  2. Dat ene ga ik niet zeggen, dat is immers al enkele keren vermeld. Ik ben de laatste maanden niet meer naar de bibliotheek geweest omdat ik echt eens wat eigen boeken wil lezen. Het waren bij mij ook vooral recensieboeken waardoor eigen materiaal bleef liggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.