Anastasia Forever (Dreaming Anastasia #3) – Joy Preble

Geplaatst op 23 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Anastasia Forever (Dreaming Anastasia #3) – Joy PrebleAnastasia Forever Serie: Dreaming Anastasia #3
Andere boeken in deze serie: Dreaming Anastasia
| 1 augustus 2012
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9781402268755
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Is it possible to change the past?

Anastasia
No one ever knew what happened to her except her half-brother, Viktor--and he'll do anything to keep it that way.

Anne
She just wants a normal boyfriend, a normal family-no visions of the past, no evil mermaids, no Brotherhood trying to kill her. But Anne is not normal...and she's capable of a lot more than she thinks.

Ethan
He's been eighteen for nearly a century, and finding Anne is the best thing that's ever happened to him. But the magic in his blood is turning darker, forcing him to wonder whether he's the most dangerous threat of all...

Toen ik deze hele trilogie kocht, was ik in de veronderstelling dat ik hem mega tof zou vinden. Een mix tussen magie, geschiedenis en het heden? Tja, dat gaat er vaak in als zoete koek. Helaas was ik na het lezen van deel 1 en 2 niet helemaal overtuigd, wat resulteerde in een afwachtende houding ten aanzien van het derde deel, Anastasia Forever. Moest ik dit deel wel gaan lezen?

Ik ben blij dat ik een soort regel met mezelf heb dat ik een boek moet uitlezen en het liefst een serie ook. Ik ben namelijk positief verrast door dit laatste deel. Het las een stukken relaxter weg en het voelde alsof het verhaal weer een richting had.

Hoewel dit nog steeds geen favoriet zal worden, ben ik erg tevreden met het einde en het feit dat ik dit verhaal nu toch met een positief gevoel heb kunnen afronden. Het is een verhaal waar ik aardig moeite mee heb gehad om er een beetje in te komen; de personages deden me weinig en de uitwerking van het verhaal vond ik niet helemaal geslaagd. Toch zitten er ook een hele boel leuke elementen in die misschien niet bijster origineel zijn, maar wel werken. Het feit dat er gewerkt is met Russische folklore vind ik bijvoorbeeld een hele goede keuze!

Wat ik wel erg jammer vind, en wat bij vele boeken voorkomt, is dat de badguy op een vrij gemakkelijke manier lijkt te worden verslagen. Toen ik dit boek las en bij deze climax was aanbeland, had ik opeens zo’n ‘wat, is het nu over?’ gevoel. Ik heb liever dat er iets meer aandacht wordt besteed aan zoiets. Toch is het voornamelijk een liefdesverhaal, en daar moet je dan ook op rekenen; de rest is er vooral als extraatje.

Kortom; Anastasia Forever was een aardig einde van een trilogie waar ik eigenlijk geen verwachtingen meer van had. Ik vond dit deel lekker vlot lezen en een goed afgesloten einde hebben. Zeker een aanrader om verder te lezen mocht je het eerste deel ooit gekocht hebben op het boekenfestijn.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Anastasia Forever (Dreaming Anastasia #3) – Joy Preble

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.