Liefde en andere vreemde woorden – Erin McCahan

Geplaatst op 10 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Liefde en andere vreemde woorden – Erin McCahanLiefde en andere vreemde woorden | oktober 2014
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000341054
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Josies leven bestaat uit school, vriendinnen en haar beste vriend Stu. Als haar zus Kate zich verlooft met Geoff – de grootste loser ever – eist Josie dat Kate kiest tussen hen. Dan wordt Josie halsoverkop verliefd op haar leraar. Dit blijkt perfect chantagemateriaal voor Kate. Juist door hun intensieve chantage-mailverkeer vinden ze elkaar weer. Net als alles terug bij het oude lijkt, kust Stu Josie…

Liefde en andere vreemde woorden mocht ik ontvangen toen ik met een brainstorm van Van Goor mee deed. Echt jammer dat het jaar promoteam voorbij is! Wat heb ik genoten zeg! Ik wilde vooral dit boek hebben omdat de achterflap me steeds meer aansprak (ik had zin in iets luchtigs) en omdat ik in het speciale dankwoord sta. Ik moet zeggen dat deze omslag echt een stuk beter is dan het oorspronkelijke ontwerp!

Het boek begint lekker luchtig en het deed met ergens een beetje denken aan Geek Girl: een heel slim meisje dat sociaal niet het meest handig is, maar wel wat goede vrienden heeft en dat moet proberen een bepaalde verandering in haar sociale leven een plek te geven. Ik moet toegeven dat Josie dit op een heel kinderachtige manier probeert. De bruiloft van je zus saboteren omdat je haar verloofd geen kans gunt? Tja.. Nu ik er aan terugdenk, dan krijgt Josie eigenlijk een enorme facepalm. Maar de manier hoe alles beschreven is, is erg leuk. Daarnaast komt Josie niet geforceerd slim over, maar oprecht als een meid die een goed stel hersenen heeft.

Wat me echter enorm stoorde is het feit dat de achterflaptekst van dit boek ontzettend misleidend is. En daarom lees ik die achterflappen zo weinig. Achterop staat namelijk dat er een intensief mailverkeer ontstaat. Nu haal ik jullie meteen uit de droom: er wordt letterlijk GEEN ENKEL mailtje verstuurd. Alleen wat sms’jes. En zo veel chantagemateriaal was er nou ook weer niet; alles blijft nogal braaf. Het hele boek was ik dan ook aan het wachten op die mailtjes,maar vooral op een groot schandaal waarvan je in je handen gaat wrijven.

Helaas dus geen schandaal waarvan je oren beginnen te klapperen. Gelukkig is het wel een lekker lopend verhaal waar je doorheen vliegt. Het is lief en grappig wanneer het nodig is. Toch voelde het af en toe alsof de balans in het boek niet helemaal klopte. De bruiloft kwam nogal laat en de tijd dat er chantage plaats moest vinden was vrij kort. De aanloop tot alle gebeurtenissen duurde daarentegen weer vrij lang. Voordeel; je leert Josie en haar leven goed kennen.

Ben je van van de avonturen van Harriet Manners, dan is Josie’s verhaal ook zeker wat voor jou. Verwacht echter geeft heftige chantage in Liefde en andere vreemde woorden, maar stel je in op een flinke dosis ‘ruzie’ zoals alleen zussen kunnen hebben.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Liefde en andere vreemde woorden – Erin McCahan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.