Girl of Nightmares (Anna #2) – Kendare Blake

Geplaatst op 19 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Girl of Nightmares (Anna #2) – Kendare BlakeGirl of nightmares Serie: Anna #2
Andere boeken in deze serie: Anna dressed in blood
| 19 maart 2014
Aantal pagina's: 324
ISBN: 9789022329559
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Maanden zijn voorbijgegaan sinds de geest van Anna Korlov in haar kelder de deur naar de hel opende en erin verdween, maar Cas kan haar niet vergeten.
Zijn vrienden herinneren er hem constant aan dat Anna zich opgeofferd heeft opdat hij kan leven, niet halfdood ronddwalen. Cas weet dat ze gelijk hebben, maar voor hem kan geen levend meisje tippen aan het dode meisje waarop hij halsoverkop verliefd is geworden.
Hij ziet Anna overal: in zijn slaap, maar evengoed overdag, in visioenen die op nachtmerries lijken. Maar er is iets mis, grondig mis... Dit zijn geen gewone dromen. Anna wordt gekweld, en elke keer dat hij haar ziet lijkt ze op nieuwe en nog gruwelijkere manieren gefolterd te worden.
Cas weet niet wat er met Anna gebeurd is toen ze in de hel verdween, maar hij weet wel dat ze niet verdient wat er nu met haar gebeurt. Anna heeft hem meer dan eens gered, nu is de tijd gekomen dat hij hetzelfde voor haar doet...

Met mijn Supernatural obsessie en tevredenheid over Anna dressed in blood, kon ik het niet laten snel te beginnen in het tweede deel; Girl of Nightmares. Ik had echt zin in een middagje griezelen en keek uit naar de nieuwe avonturen van Cas en Anna. Helaas sloeg ik het boek met een iets wat ontevreden gevoel dicht.

Naast dat het voelde als een beetje een clichématige oplossing voor alles, duurde het zo godvergeten lang voordat er wat gebeurde… En Cas had ik het liefst door elkaar gerammeld; hij leek wel een verliefd schoolmeisje. Zo’n driekwart van het boek moet je aanhoren dat hij haar overal ziet en mist en boehoehoe en duwt hij zijn vrienden een beetje weg.. Nee wacht.. Die vriendschap krijgt eigenlijk weinig voeding en ik vind de focus echt niet genoeg op hen als groepje liggen.

Op zich weet Kendare Blake wel een aantal interessante en nieuwe elementen aan te dragen, maar afgezien van Cas’ ongezonde obsessie en verliefdheid voor een spook, voelde ik weinig motivatie waarom anderen hem zouden helpen. Dat er iets mis zou zijn met de athame, a la, maar ‘Help, Anna zit vast in de hel en we moeten haar redden…’ Sorry, geef me dan toch Dean en Castiel maar die Sam moeten redden.

Maar het grootste struikelpunt vind ik nog wel dat de badguy van het vorige deel een soort van wordt hergebruikt. Dit gebeurt in vele series, maar de manier waarop het hier plaatsvind; eh… nee. En de manier waarop hij uiteindelijk wordt verslagen is gewoon een lachtertje. Heb ik hier zo veel pagina’s voor moeten lezen? En dan dat einde. Hallo. Ik ben niet tevreden. Waar is de rest?

Jullie voelen het wel aankomen; ik ben niet tevreden over het boek. Het was niet slecht, maar ik had er gewoon echt veel meer van verwacht. Deel één zat zo lekker in elkaar, en alles was zo spannend en nieuw.. En dit voelde gewoon als een herkauwde uilenbal met te veel elementen van andere bekende series/boeken.

Ondanks mijn klaagzang hierboven is Girl of Nightmares nou ook weer niet zo slecht. Het leest op zich aardig weg en ik kan me voorstellen dat dit voor anderen heel erg vernieuwend is. Gun het boek dan ook zeker eens kans! Mijn voorkeur zal echter uit blijven gaan naar Anna dressed in blood, omdat ik dat gewoon oprecht awesome vond. Ach, niet alles kan je smaak zijn, toch?

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Girl of Nightmares (Anna #2) – Kendare Blake

  1. Sylvia

    Ik vond Anna Dressed in Blood ook geweldig! Jammer dat je niet zo tevreden bent over dit boek. Ik ga het wel lezen, maar stel toch even mijn verwachtingen een beetje bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.