Anna Dressed in Blood (Anna #1) – Kendare Blake

Geplaatst op 12 december 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Anna Dressed in Blood (Anna #1) – Kendare BlakeAnna dressed in blood Serie: Anna #1
Andere boeken in deze serie: Girl of nightmares
| 8 oktober 2013
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789022329283
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
En dan spaart ze het leven van Cas.

Ik herinner me nog goed dat ‘Anna dressed in blood‘ bij uitkomst meteen een veelbesproken boek werd in boekbloggersland. Voor mij een goede reden om het boek op mijn immens hoge TBR te plaatsen. Toen ik zowel dit boek als het vervolg, Girl of Nightmares, op het boekenfestijn tegenkwam gooide ik ze meteen in mijn mandje. Die gingen mee naar huis.

En dat is een goede keuzes geweest: wat is Anna dressed in blood een heerlijk vermakelijk boek. Als lezer duik je meteen in Cas’ leven omdat je meteen met hem meegaat op spokenjacht. Ik had echt zo’n gevoel van ‘wat gebeurt hier in hemelsnaam?’ maar hoe verder je leest, hoe duidelijker het wordt. En als Supernaturalfan kan ik alleen maar glimlachen om dit soort verhalen.

Het ‘ik verhuis mega vaak, dus ik ben de coole nieuwe jongen op school’ gedeelte vond ik niet zo interessant. Zijn nieuwe vrienden waren leuk, maar ik vond hun relatie wel erg oppervlakkig blijven. Het past wel bij Cas, maar toch had ik misschien liever een jongen gezien die meer geworteld is.

Wat ik wel erg leuk vind is dat Kendare geen gebruik maakt van standaard legendes als weerwolven of vampiers, maar zelf een soort ‘urban legend’ heeft gecreëerd. Dit verhaal zat degelijk in elkaar en heeft een diepere betekenis die voldoende vragen oproept om door te willen lezen. Je krijgt zeker uitleg tijdens het lezen, maar er ontstaan ook nieuwe mysteriën, en daar hou ik wel van!

Ik kan niet anders zeggen dan dat Anna dressed in blood een verrassing is geweest; op een behoorlijk positieve manier. Het is spannend en het stimuleert constant tot verder lezen. ‘Hoe zou het nu echt in elkaar steken?’ was iets wat constant door mijn hoofd spookte. Aanrader voor iedereen die wel van een stoer griezelverhaal houdt en fan is van Supernatural. En ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg!

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

10 responses to “Anna Dressed in Blood (Anna #1) – Kendare Blake

  1. Thyrze

    Ik heb het boek al tijden in mn kast staan, maar nog steeds niet gelezen haha. Ben een beetje bang dat ik t eng ga vinden ofzo hahaha :P. Maar ga er nu toch maar eens binnenkort in beginnen!

  2. Maureen

    Hi, het is al een poosje geleden dat je dit boek hebt gelezen, maar ik vroeg me af wat je van de typografie vond (de bloedrode letters). Of heb je de zwart wit editie gelezen? Groetjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.