Zom-B (Zom-B #1) – Darren Shan

Geplaatst op 24 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Zom-B (Zom-B #1) – Darren ShanZOM-B Serie: ZOM-B #1
| 27 september 2012
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9780857077530
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zom-B is a radical new series about a zombie apocalypse, told in the first person by one of its victims. The series combines classic Shan action with a fiendishly twisting plot and hard-hitting and thought-provoking moral questions dealing with racism, abuse of power and more. This is challenging material, which will captivate existing Shan fans and bring in many new ones. As Darren says, "It's a big, sprawling, vicious tale...a grisly piece of escapism, and a barbed look at the world in which we live. Each book in the series is short, fast-paced and bloody. A high body-count is guaranteed!"

Dat Darren Shan een van mijn favoriete schrijvers is, zal vast geen geheim meer voor jullie zijn. Al sinds mijn tienerjaren ben ik helemaal verzot op elk verhaal wat zijn pen verlaat. Eerst in het Nederlands en nu noodgedwongen in het Engels, omdat het er niet op lijkt dat de Zom-B serie in het Nederlands zal gaan verschijnen. Jammer, want Darren Shan’s boeken zijn bij uitstek geschikt om ook de op actie beruste mannelijke lezer te vermaken.

Ik wist al een hele tijd van het bestaan van deze derde grote serie af, maar toch kwam ik er maar niet aan toe dit boek aan te schaffen; tot ik hem voor een mooi prijsje kon adopteren. Na vampiers en demonen is nu de zombie aan de beurt en eerlijke gezegd was ik enorm benieuwd hoe dit zou zijn!

Zom-B is geen dik boek en dat merk je ook wel aan het verhaal. Ergens voelt het meer een kort verhaal en aan het einde had ik zoiets van ‘he, krijgt elk boek nou een andere hoofdpersoon?’. Gelukkig is dit niet zo en zal B Smiths ook in de volgende delen de ster van het spel zijn. Beetje jammer alleen dat ik pas tegen het eind besefte dat het een meisje is! HOLY LORD. Ik dacht serieus dat B een jongen was, want zijn manier van doen en spreken voelt heel jongensachtig.

Verder is het hele boek precies wat ik van Shan gewend ben: grof, gruwelijk, bloederig en een tikkeltje goor. But I love it! Ook zitten er heel subtiel elementen in verwerkt wat knooppunten in de maatschappij zijn (behalve dan dat de maatschappij langzaam je hersens wilt opeten).

Hoewel Zom-B dus een vrij dun boekje is, zitten er wel illustraties in (YES), wat ik echt een toevoeging vind aan het geheel. De hoofdpersoon komt nooit in beeld, waardoor je dus echt zelf een plaatje kunt vormen. Daar ben ik altijd een groot voorstander van!

Ik heb erg genoten van Zom-B en vloog er letterlijk doorheen. Nu de rest nog.. Want het is weer een lange serie en tja.. Ik heb helaas enkel deel 1… En meneer Shan heeft weer eens gedaan wat hij zo goed kan: morrrrreeeeee boooooooks.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

10 responses to “Zom-B (Zom-B #1) – Darren Shan

  1. Oh wat leuk dat ik hier een review van tegenkom! Ik heb een paar maanden terug de hele Demonata en Saga van Darren besteld in de UK (auw portemonnee), die natuurlijk al lang en breed verslonden zijn nu. Deze staat dus helemaal bovenaan mijn wishlist! Heerlijke boeken <3

    liefs,

    Astrid

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.