Smaragdgroen (De Edelstenen trilogie) – Kerstin Gier

Geplaatst op 21 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Smaragdgroen (De Edelstenen trilogie) – Kerstin GierSmaragdgroen Serie: De Edelstenen Trilogie #3
Andere boeken in deze serie: Robijnrood
| 13 februari 2012
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9789020679052
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets?

De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan.

Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op de kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van St. Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn gelijmd kunnen worden?

Hoewel er echt ontzettend veel mensen helemaal fan zijn van deze trilogie, wist het tweede deel mij niet helemaal te bekoren. Ik was dan ook erg benieuwd of Smaragdgroen, het derde en laatste deel mij wel wist te overtuigen. Het is het dikste deel en volgens vrijwel iedereen die ik ken zouden alle antwoorden gegeven worden en het bloedstollend spannend zijn.

Nu lees ik vrij veel en vind ik het te ver gaan om dit boek bloedstollend spannend te noemen. Er zaten wel wat spannende stukken tussen, maar niet dat ik op het puntje van mijn stoel moest gaan zitten, spannend. Op één of andere manier voelde ik nergens een dreiging dat het niet goed zou komen. En halverwege zit een spannend stukje waarvan ik liever had gehad dat het op het eind zat; dat zou veel spannender zijn geweest!

Ja dit boek geeft antwoorden, maar er worden ook nieuwe dingen bijgehaald die ik afbreuk vind doen aan het verhaal. Het voelen als makkelijke oplossingen voor moeilijke problemen en dat vind ik erg jammer. Andere dingen die dan niet ‘nieuw’ zijn, maar juist antwoord geven op vragen uit eerdere boeken, die zag ik eerlijk gezegd al mijlenver aankomen.

Erg verrassend vond ik het hele boek dus niet en ergens voelt het nog een beetje kinderachtig. Had ik deze serie maar eerder gelezen!

Wat ik dan wel weer erg mooi vind is de beeldende manier van schrijven, waardoor Gwennie en haar mooie jurken voor mijn geestesoog tot leven komen en ronddraaien in prachtige balzalen. Daar ben ik dan weer heel erg over te spreken!

Ik heb genoten van dit boek, van de hele serie, maar om hem nou enorm op te hemelen; nee. Het is een serie die ik wel graag in mijn kast zou houden en als ik – hopelijk – later kinderen heb, dan lijkt me dit een ideale trilogie om voor te lezen. Het heeft namelijk alle ingrediënten van een (modern) sprookje. Romantiek, magie, tijdreizen, prachtige kleding, mysterie en goede vriendschap; alles zit er in!

Ik denk dat de een dit boek meer zal aanspreken dan de ander, maar ik ben blij dat ik het ondertussen heb gelezen. Nu kan ik eindelijk ook meepraten over deze populaire Yong Adult reeks.

Kortom: misschien niet helemaal mijn ding, omdat ik toch van een iets ingewikkelder verhaal houd. Ik mis bepaalde details uit het verleden en ik vind het net iets te kinderlijk. Wel bevat Smaragdgroen veel elementen die het tot een smeuïg verhaal maken dat veel jongeren aan zal spreken!

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Smaragdgroen (De Edelstenen trilogie) – Kerstin Gier

  1. maaike

    Ben ik gelukkig niet de enige die er zo over denkt. Heb me er nog niet toe kunnen zetten om het derde deel te lezen, omdat het me niet echt aantrok. Misschien toch nog keertje poging wagen.

  2. Nicole

    Ik ben het met je eens. Het was een leuke trilogie. Het idee van het verhaal en de karakters, omgeving helemaal goed. Maar er miste iets. En ik weet niet precies wat.
    Deel 1 had ik vrij snel uit. Maar moest helaas lang wachten op deel 2 en 3 voor ik verder kon lezen. Misschien is het een verhaal wat je echt achter elkaar door moet lezen.

  3. Ik heb de reeks met plezier gelezen maar zou ze nu niet meteen bij mijn favoriete plaatsen. Ik hou echter wel van de beeldende omschrijvingen, de humor én de prachtige covers. Maar ‘spannend’ komt bij mij inderdaad niet meteen naar voren wanneer ik deze reeks zou omschrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.