Robijnrood (De Edelsteentrilogie #1) – Kerstin Gier

Geplaatst op 29 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Robijnrood (De Edelsteentrilogie #1) – Kerstin GierRobijnrood Serie: De Edelstenen Trilogie #1
Andere boeken in deze serie: Smaragdgroen
| 2011
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789020679038
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie... Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook... de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden..

Soms heb je van die boeken die al vele jaren op je wenslijst lijken te staan maar waar je er steeds niet aan toekomt om hem te kopen.. Of te lenen.. Want de bieb had Robijnrood, het boek in kwestie, ook steeds niet staan. Misschien was het gewoon de bedoeling dat ik moest wachten, want uiteindelijk kon ik de hele trilogie – gloedje nieuw en als hardcover – overkopen van iemand. Dikke vette yay! Na Silber gelezen te hebben, was ik immers nóg nieuwsgieriger naar Gier’s paradepaardje. Ik nam het eerste deel uiteindelijk mee op vakantie naar Amerika en wat zal ik er van zeggen? Had ik deel 2 ook maar meegenomen?

Hoewel ik natuurlijk wel een beetje wist waar het over zou gaan (een meisje dat erachter zou komen dat ook zij speciaal is en door de tijd zou kunnen reizen), wist het verhaal me toch meer te verrassen dan ik had verwacht. Er zaten verrassende elementen in die ik niet zag aankomen. Maar er zaten er ook wel weer genoeg in die wel nogal obvious waren. Toch werd het me al snel duidelijk waarom dit boek zo leuk is: het is heerlijk luchtig beschreven en het is moeilijk om Gwendolyn niet leuk te vinden. Elk karakter had zo z’n eigen trekjes en eigenaardigheden, waarom ze behoorlijk leuk en opvallend waren. Ik hou er wel van als je iedereen gemakkelijk uit elkaar kunt houden omdat ze een beetje opvallend zijn. Wel waren ze behoorlijk stereotype, maar dat was in dit geval absoluut niet storend.

Wat ik wel wat storend vond is het feit dat het vrij lang duurt voordat het verhaal echt op gang komt. Tegen de tijd dat het hele balletje als een sneeuwbal is gaan rollen, is het boek uit. Heel frustrerend als deel 2 zich duizenden kilometers van je af bevindt! Toch was het erg leuk en zag ik alles voor me. Ik zat echt helemaal in het verhaal en werd meegesleept door al die reizen naar andere tijden. Ja, van dat soort concepten hou ik wel.

De relaties (op vriendschappelijk én amoureus vlak) die ontstaan zijn misschien een beetje standaard en voelen een beetje gelijk aan die van Silber (evenals de toon die Kerstin in het boek gebruikt) Af en toe zijn ze ook iets te zoetsappig voor mijn doen, vandaar dat het voor mij geen 5 sterren boek is. Het is leuk, eerlijk waar, maar soms net iets te kinderlijk. Maar dat is ook wel weer leuk op z’n tijd.

Ook ik ben dus helemaal om: de edelsteen trilogie moet wel een heerlijke serie zijn, als het eerste deel mij zo weet te overtuigen. Ik hoop het vervolg op Robijnrood snel te kunnen lezen, want zeg nou zelf: de omslag alleen al smaakt toch naar meer? Blossom Books heeft er een mooie uitgave van gemaakt met de leuke illustraties, de stevige hardcover en het leuke leeslintje. Het past allemaal heel erg bij het verhaal.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Robijnrood (De Edelsteentrilogie #1) – Kerstin Gier

  1. Yaaaaaay, ik houd van de Edelsteen-trilogie! Wel grappig dat je zegt dat dat boek qua toon e.d. op Silber lijkt, terwijl ik juist Silber minder leuk vond dan de Edelsteen-trilogie omdat Silber zo op de Edelsteen-trilogie lijkt! 😛 Kwestie van welke heb je het eerste gelezen dus.. 😀

  2. Deze was voor mij, zoals je ook al een beetje aanhaalt, echt wel te kinderachtig. Het verhaal was bijna zo plat als een pannekoek naar mijn mening 🙂 In deel 1 kon ik dat nog wel vergeven, maar ik vond het vooral jammer dat de volgende delen op hetzelfde tempootje verdergingen. Ze hebben zo veel mogelijkheden met dat tijdreizen, maar het beperkt zich tot 1 setting. Vond ik spijtig 🙂

  3. Toen ik een tijdje terug ‘Robijnrood’ op de trein aan het lezen was, had ik het gevoel dat iemand me de hele tijd aan het bekijken was. Blijkbaar had een oudere man aan de overkant van de wagon er veel plezier in om me in in het oog te houden. Ik had dan ook niet door dat ik vrijwel continu al glimlachend aan het lezen was. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.