Witch Hunt (Witch Finder #2) – Ruth Warburton

Geplaatst op 26 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Witch Hunt (Witch Finder #2) – Ruth WarburtonWitch Hunt Serie: Witch Finder #2
Andere boeken in deze serie: Witch Finder
| 5 juni 2014
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781444914481
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

London, 1880. Eighteen-year-old Witch Hunter Luke Lexton has failed his initiation into the Malleus Maleficorum - the secretive brotherhood devoted to hunting witches. Instead of killing the witch he picked from the Book of Witches, he has committed the worst possible crime: he has fallen for her. Sixteen-year-old witch girl Rosa Greenwood has failed to secure her struggling family's future by marrying the handsome, cruel, rich and powerful Sebastian Knyvet. Instead she has set fire to his factory and has brought disgrace on her family. Now together they are on the run - from Rosa's ex-fianc? and from Luke's former brothers in the Malleus. As they flee across England, and with the danger of their past catching up to them ...can they overcome their differences? Can a witch hunter ever find love with a witch girl?

Toen ik het eerste deel van deze serie kocht in Londen – voor de YALC – had ik nog geen idee wat ik kon verwachten. De beschrijving klonk erg leuk en ook de omslag vind ik grappig met al die doodles. Haar andere serie vond ik zelf net wat sterker, maar de historische setting deed mij toch doen besluiten juist dit tweede deel, Witch hunt, van de Sint te vragen.

Dit boek speelt zich af in de 19e eeuw, maar helaas merkte je in dit deel niet heel veel van de historische setting. Sterker nog, het voelde op sommige momenten zelfs alsof we nog verder terug in de tijd waren gegaan. Persoonlijk ben ik een groot fan van verhalen die zich in het verleden afspelen, maar ik kon de sfeer gewoon niet meer zo goed proeven. Er miste iets… Maar wat? Misschien een aantal levensechte beschrijvingen? Of gewoon de manier waarop men met elkaar om gaat? De Schotse accenten vond ik dan wel weer een grote plus.

Eigenlijk gebeurt er gewoon niet zo veel interessants in Witch hunt. Als je me nu zou vragen ‘beschrijf eens wat zich heeft plaatsgevonden?’ dan, gaat dat ongeveer zo: Ja, Rosa en Luke die vluchten. Op hun paard.. Naar Schotland. Maar uiteindelijk worden ze verraden en komt er een voorspelling uit.

Zoiets.

Jammer, want ik had liever gehad dat elk detail in mijn hoofd bleef spoken.

Dit is dus niet een reeks waar ik enorm warm voor loop. De romance tussen Rosa en Luke vind ik nogal naïef en de manier waarop de wereld rondom hen in opgebouwd vind ik flinterdun.De badguy vind ik allerminst indrukwekkend en Rosa komt ergens over als een zielig dom meisje dat het niet eens met de beslissingen die voor haar genomen zijn. Aan de ene kant heel logisch (en materiaal voor een ijzersterke hoofdpersoon), maar het past in de tijd.. En als Rosa nou daadwerkelijk sterk in haar schoenen zou komen te staan, OK. Nee.. Ze is vooral aan het klagen en slecht in ideeën aandragen. Arme Luke. Niet dat ik hem nou een lekker ding vind.

Wat dat betreft vind ik Warburton’s andere heksenreeks een stuk interessanter. Dat voelt een stuk meer uitgediept. Ondertussen voelt Witch Hunt meer als een standaard YA romantisch verhaal, waar dan een emmer magie over uitgestort is.

Mijn iets wat bittere recensie betekent zeker niet dat je Witch hunt niet moet proberen. Het is een lekker verhaal voor tussendoor; of juist als je echt helemaal dol bent op romantiek.

 

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

7 responses to “Witch Hunt (Witch Finder #2) – Ruth Warburton

  1. Ik kan me best vinden in je recensie, haha. Ik vond het eerste deel wel echt goed en daar had ik enorm van genoten. Ik wilde toen echt dit deel ook lezen, maar het is wel wat je zegt: de sfeer miste enorm en het verhaal was ook niet bijster interessant. Echt jammer, want het had echt meer kunnen zijn denk ik…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.