Girl Online (Girl Online #1) – Zoe Sugg

Geplaatst op 29 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Girl Online (Girl Online #1) – Zoe SuggGirl Online Serie: Girl Online #1
| januari 2015
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789000344222
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en
gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

De helft van de blogwereld stond op z’n kop toen Girl Online van de populaire blogger/vlogger Zoella zou gaan verschijnen. Ook binnen het promoteam stonden er meteen een aantal meiden te springen. En ik zat daar maar ‘wie?’. Uiteindelijk heb ik haar opgezocht, maar haar werk is niet echt mijn ding.. Dus besloot ik haar niet te gaan volgen. Of het boek dan ook wat voor mij zou zijn? Geen idee. Ik besloot gewoon af te wachten en het ooit bij de bibliotheek te kopen, of iets dergelijks. En toen kreeg ik een mailtje.. Of ik het misschien wilde recenseren. Ik besloot toch ja te zeggen.. Want stiekem wilde ik ook gewoon weten waar al die ophef over was.

Het was leuker dan ik verwacht had. Maar niet dat je zegt, wauw. Zoe heeft me nou niet bepaald weggeblazen met een verrassend en verpletterend plot. En ook de personages hadden nou niet echt zoiets van ‘speciaal’. Ja, ze zijn leuk. En kenmerkend… Maar wel aardig voor de hand liggend.

De blogstukjes zijn erg herkenbaar. Ik blog dan wel niet anoniem of echt persoonlijk, toch komt elke bloggen bepaalde situaties in het boek wel tegen, zoals commentaar van lezers terwijl ze je niet eens echt kennen. Tja.. Dat hoort er nu eenmaal allemaal bij. Een goede toevoeging vond ik dat de blogstukjes echt heel anders waren dan de rest van het boek. Qua schrijfstijl bedoel ik dan voornamelijk. Maar daar tegenover vond ik ze wel weer aardig vlak. Misschien meer als een 13- of 14-jarige het bloggen zou ervaren.

Aan het begin moest ik erg wennen aan de personages. Ze voelde erg overdreven en ‘bedacht’ aan, maar later werden ze wat natuurlijker en vond ik het ook gemakkelijker om me in te leven in hun situaties. Soms had ik wel echt zoiets van ‘hoe kun je zo naïef zijn?’ of ‘doe alsjeblieft normaal’, maar aan de andere kant past dat ook wel weer bij de leeftijd.  Wat dat betreft is het misschien zelfs eerder een jeugdboek dan echt YA. Of ben ik nou de enige die zo denkt? De gebeurtenissen ook. Alles is zo toevallig en komt zo gemakkelijk aanwaaien. En het enige wat Penny echt tegenhoud is haar klunzigheid, die ze zelf ontzettend opblaast. Het geheel deed me ergens een beetje denken aan Geek Girl!

Ik vond het boek prettig lezen en heb me prima vermaakt. Het is geen hoogstandje, maar vooral gewoon leuk om te lezen. Alleen het einde voelde echt ontzettend onbevredigend. Ja, en nu? Gelukkig komt er een vervolg, want dit is echt nog niet klaar. Bloggen is een verslaving? haha.

Kortom; Girl Online is een leuk boek. Ik heb er goed mee vermaakt en ik vond het leuker dan verwacht. Echter kan ik me ook voorstellen dat trouwe fans aardig teleurgesteld zullen zijn met het ‘is dit alles’ gevoel. De personages en gebeurtenissen zijn niet heel bijzonder, maar de herkenbaarheid maakt het toch weer aantrekkelijk.

Ik wil Van Goor / Best of YA bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensieexemplaar.

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Girl Online (Girl Online #1) – Zoe Sugg

  1. Nicole

    Ik volg Zoe af en toe, (kijk haar filmpjes/ lees haar blog).
    Maar twijfel of het echt een boek/ verhaal is wat ik leuk vind.
    Ik denk dat het meer een boek is wat je bijvoorbeeld in de zomer(vakantie) leest.

  2. Nance

    Dit is me favoriete boek ALLER tijden ik heb hem al 5 keer op nieuwe gelezen en ik heb on tour en going solo ook al gelezen Waarneer kom deel 4???????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.