Dagboek: Van Den Bosch naar Haarlem

Geplaatst op 30 mei 2016 door Emmy in Haul, Persoonlijk, TBR / 7 Comments

En alweer is er een week voorbij! Deze week had ik onder andere een interview met de Hebban club van 10 (hier te lezen), werkte ik gewoon en had ik een meeting bij Moon! Ook ging ik diezelfde dag naar de Simon & Oliver party in Haarlem, waardoor ik ontzettend laat thuis was. Uiteraard las ik ook weer wat boeken en kreeg ik er een paar bij. Benieuwd? Lees dan mee!

Maandag

Mijn maandag begon best wel vroeg, want ik zat om 9 uur al in de trein naar Utrecht. Ik had daar namelijk afgesproken met Marleen van de Hebban club van 10. Ik werd door haar geïnterviewd. Met een thee en een warme chocolademelk installeerde we ons in de bistro op Utrecht centraal. In drie kwartier tijd werd ik bestookt met allerlei vragen. Het voelt best gek om eens zelf bevraagd te worden, in plaats van andersom.

In de trein las ik uiteindelijk Op de grens uit en thuis begon ik eindelijk met schrijven aan het verhaal dat ik samen met Tim schrijf. Na een avond Dungeons and Dragons was de dag alweer voorbij.

Ik kwam er achter dat ik al meer dan 100 boeken heb gelezen dit jaar. HOEZEEEEEE.

Dinsdag

Van mijn voornemen om te gaan hardlopen op dinsdagmorgen kwam helemaal niks. Ik baalde, maar was gewoon zo moe. En uitslapen hielp helemaal niks, want ik was alleen maar duf en hoofdpijnig. Ik deed vanalles vandaag, zoals De koperen vuist uitlezen, bloggen, ontwerpen en lessen voorbereiden. Ook gaf ik bijles.

(Ik ben trots op deze foto)

Woensdag

Op woensdag moest ik werken en in de trein begon ik aan de jongen achter het masker. Eenmaal op mijn werk moest ik eerst iets regelen met een afdelingsleider over de uitval van een klas. Zij hadden twee tussenuren en ik wilde voorkomen dat ze niet op kwamen dagen.

Afijn na mijn twee werkuren was ik dus klaar om te gaan en toen raakte ik in gesprek met mijn coach. Het gevolg? Ik miste mijn trein alsnog. Ik bleef maar aansluitingen missen en ik raakte met de minuut geïrriteerder. Thuis besloot ik het van me af te gaan sporten (wauw, wat een goede instelling) en ging ik dus alsnog hardlopen. Ik las het boek uit en ik ontving ook een nieuw boek: Staalhart. Ik ben er erg benieuwd naar en de belettering vind ik erg mooi!

Donderdag

Ook donderdag moest ik er vroeg aan geloven, maar het was het zeker waard! Er stond een lange dag voor de boeg die zou beginnen in Amsterdam. Dus fietste ik in de ochtend naar het station en nam ik de trein richting de hoofdstuk. Ik las een half uurtje in Een kroon voor koud zilver, omdat Katja er in Utrecht bij sprong. Wij hadden namelijk een afspraak bij Moon voor De Boek Pioniers. We gaan samen met Moon een heel leuk project aan, wat we nu nog aan het vormgeven zijn. Echt iets concreets vertellen kan ik dus nog niet.. Jullie zullen even geduld moeten hebben.

Na de meet hebben Katja en ik nog wat gegeten in Amsterdam en toen moest Katja helaas al gaan. Ik had ‘s avonds nog een boekenparty in Haarlem, dus ik had even niks om handen. Ik had verschillende opties: dat dikke boek verder lezen, naar een museum of Melisa appen. Uiteraard koos ik voor het laatste. We gingen samen alvast naar Haarlem en hebben daar een terrasje en Sumo onveilig gemaakt. Ik vond het echt mega gezellig. En de supernatural fanfic beloofd fantastisch te worden, lieve Melis.

Daarna liepen we naar de boekhandel, waar Tim en Eline al aanwezig waren. Het werd een gezellig avond, maar wel erg laat. Gelukkig bracht Myrthe van Blossom Books me helemaal naar het station in Utrecht en was ik nog op een redelijk menselijk tijdstip (half 1 ‘s nachts) thuis. Het voelde net weekend.. jammer dat de wekker gewoon om 7 uur ging op vrijdag.

Het verklaard ook waarom ik dat dikke boek – wat ik meenam omdat ik lang moest reizen – helemaal niet echt heb opengeslagen. Ik kwam tot pagina 150 ofzo vandaag. Van de bijna 700. Oeps. Ach.

Vrijdag

Phoe, wat vind ik opstaan moeilijk als ik zo laat ben gaan slapen. Ik besluit enkel mijn hele dikke boek mee te nemen, omdat ik gisteren zo weinig las. In de trein lees ik dus verder in Een kroon voor koud zilver. Op mijn werk lees ik nog even verder, tot het 5e uur begint en ik moet waarnemen. Ik hoef alleen maar een paar brugklassers in de gaten te houden die al aan het werk zijn, dus ik schrijf een halve recensietekst en loop er wat rond. Na mijn eigen lessen is het tijd om naar huis te gaan. Ik ben best moe, maar het was wel een lekkere werkdag. Ik lees in de trein het boek uit en wil beginnen in Tales from the front, maar die heb ik dus niet op mijn ereader gezet. Dus ben ik 20 minuten bezig met welk ik dan moet aanklikken. En toen was ik dus in Den Bosch. Ach ja. Snel doe ik wat boodschappen en dan plof ik op de bank. ’s Avonds is het – nadat ik eerst de vliegtickets voor Londen boek – eindelijk tijd voor de finale van Supernatural seizoen 11 te kijken. Aan de ene kant vond ik hem heel tof, maar aan de andere kant vind ik het geen fijn einde. Ik wil seizoen 12 heel graag, maar ik had een grotere cliffhanger verwacht? Het was bijna alsof het echt het einde van de serie was, maar dat men er toch nog wat heeft aangeplakt. Argh.

Daarna ga ik op tijd naar bed want morgen mag ik weer een dagje werken.

Zaterdag

Op zaterdag moest ik werken in de bibliotheek, waar ik in de pauze 2 hoofdstukken van Earth’s Ending las. Na het werk vierde Rob zijn verjaardag voor familie. We kletsten gezellig en keken bruiloftfoto’s. Oh en in de bus lag een tweede deel van een serie die ik niet ken: Het Nedergrom.

Zondag

Hieperdepiep! Vandaag is Rob jarig, dus ik doe het heel rustig aan. ‘s Morgens wilde ik eigenlijk gaan hardlopen, maar ik ben best wel moe van de drukke week met al die ‘moetjes’, dat ik zoiets heb van: NEE. We kijken de film Ant Man en daarna ga ik bloggen. Ik heb namelijk nog heel wat blogjes staan die ik af wil maken. Ook maak ik plannen voor mijn eigen verjaardag.

Als ik dit schrijf is het net twee uur geweest en zo komt er wat visite. Ik hoop dat ik mijn blogposts nog af kan maken en ik hoop dat ik vanavond nog verder kan in Earth’s End.

Gelezen

Ik las niet zo veel boeken als vorige week, maar natuurlijk wel een aantal. Zoals het hele dikke Een kroon voor koud zilver. En het dunste boek van de week was Tales from the front. Ook las ik Op de grens en de koperen vuist en de jongen achter het masker.

Als ik dit schrijf, ben ik nog bezig in Earth’s End, het derde deel van de Air Awakens serie.

Ik las dus 5 boeken uit en ben in nummer 6 bezig.

gelezenweek21

Nieuwe boeken

Staalhart, het Nedergrim en twee boeken van Meg Rosoff.

Ik las dus weer meer dan ik nieuwe boeken heb. NICE.

nieuwweek21

Ga ik in juni lezen

gaikooklezeninjuni

Ja, jullie zien het goed.. nu ik dat nieuwe kastje heb, kan ik mooi een hele stapel ongelezen boeken kwijt. Ik heb al deze boeken uitgezocht om te gaan lezen in juni. Ja, er staan ook boeken van mei tussen. Geen idee of het allemaal haalbaar is, maar ik hoop er toch een flink aantal van deze enorme berg weg te lezen. Waar ik vooral naar uitkijk? Ik denk Carry On. Volgende maand vul ik dit kastje weer aan met andere boeken uit mijn TBR kast, aankopen en recensie-exemplaren.

gaiklezeninjuni

Blogposts van afgelopen week

Volgende week

Aankomende week begint juni alweer. Wauw, de tijd gaat zo snel! Ik heb komende week niet veel bijzonders. Ik werk op woensdag en vrijdag, ga bijles geven en vrijdag is het weer tijd voor de leesclub. Ik moet niet vergeten dan allemaal spullen mee te nemen voor anderen. Zoals posters, als mensen die willen kopen. Volgens weekend ben ik vrij en dat vind ik ook heel lekker. Ik hoop vooral weer lekker voor te kunnen lezen en heel wat concepten uit te werken. Oh en natuurlijk hardlopen. Ik moet soms echt zin maken en afgelopen week heb ik wat.. maar 1 keer gelopen? Schande.

Welk boek wil jij in juni zeker weten gaan lezen?

Tags: , ,

Divider

7 responses to “Dagboek: Van Den Bosch naar Haarlem

  1. Gaia

    Deze dagboekjes zijn erg leuk, ik lees ze elke week weer met plezier :). Gefeliciteerd met je 100 gelezen boeken! Dan zal je over het hele jaar toch wel rond de 200 zitten, gaaf. Ik vond Carry On een leuk boek, ik hoop dat je het ook leuk vindt wanneer je het leest.

  2. Dat van die ereader op bus of trein is zo herkenbaar. Meestal zit ik zelf ook minutenlang te twijfelen vooral ik een boek heb uitgekozen. Dat heb ik dan weer niet met fysieke exemplaren. Dan is de keuze veel sneller gemaakt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.