De leesbeesten leesclub gaat lezen: De Kroon van de Tearling

Geplaatst op 27 mei 2016 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 0 Comments

Leesbeesten Leesclub

Op vrijdag 3 juni zal de leesbeesten leesclub het boek De Kroon van de Tearling bespreken. Dit fantasyboek verscheen in 2015 bij uitgeverij de Boekerij en binnenkort verschijnt alweer het tweede deel. We kijken er enorm naar uit de boek te gaan bespreken en ik ben enorm benieuwd wat iedereen er van vindt.

De kroon van de Tearling (The Queen of the Tearling #1) – Erika JohansenOp haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert.
Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt…

Iedereen is vrij om de Engelse of de Nederlandse editie te gaan lezen. Ik ga het boek herlezen om weer een aantal vragen op te kunnen stellen. Ik kijk er enorm naar uit om weer in de wereld van de Tearling te stappen (en stiekem kijk ik ook enorm uit naar de film!). Ook meedoen? Je bent op 3 juni van harte welkom bij de Leesbeesten Leesclub. Om 19.00 uur bij boekhandel Van Piere. Be there?

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.