Rise (Nightshade Prequel #2) – Andrea Cremer

Geplaatst op 29 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rise (Nightshade Prequel #2) – Andrea CremerRise door Andrea Cremer
Ook door deze auteur: De Flirt
Serie: Nightshade Prequel #2
Andere boeken in deze serie: Rift
Uitgever: Philomel | Januari 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 385
ISBN: 9780399159602
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

The sequel to Rift and the prequel to the New York Times bestselling novel Nightshade.

Everything Conatus stands for is at risk. Hoping to gather enough resistance to save their order, Ember and Barrow attempt a desperate escape. But fate offers little mercy. When their mission is exposed, the couple face relentless pursuit by the supernatural horrors that act on the commands of Eira’s ally: the mysterious Bosque Mar. A shocking revelation forces Ember out of hiding, sending her back into the heart of dark magic at Tearmunn keep, where she must convince her old friend Alistair of her love or face dire consequences. Ember’s deception offers the only chance for the resistance to succeed, but what she discovers in the shadows beneath the keep will shatter her world and bring about the Witches’ War.

Richly sensual and full of magic, action and danger, Andrea Cremer's fifth book set in the Nightshade world is an edge-of-your-seat page turner.

Toen ik ergens vorig jaar het boek Rift las, wist ik niet helemaal of deze prequel van de Nachtschade serie mij wel zo lag. Het bevatte alles waar ik van houd (historie, magie, een super stoer hoofdpersonage), maar toch lukte het me niet om intens te genieten van het verhaal. Aangezien ik meteen ook Rise gekocht had, was ik een beetje huiverig. Toch heb ik onlangs dit tweede deel gelezen en ik moet bekennen; die beviel me beter.

rise3

Rise gaat over Ember, een edelvrouwe die liever het zwaard oppakt dan dat ze voor vrouwe in nood speelt. Ember en Barrow doen een dappere poging tot ontspanning, maar komen daardoor juist verstrikt in een net vol duistere magie. De dreiging van Eira wordt steeds groter en als Ember er niks aan doet, zal hun wereld ten onder gaan.

Alleen al het feit dat er veel doelgerichter gewerkt wordt naar de magie en de setting van de oorspronkelijke trilogie vond ik al erg prettig. Het eindigt namelijk op dusdanige wijze dat je echt meteen door zou kunnen en ook snapt hoe het kan dat er mensen zijn die in wolven kunnen veranderen. Ik vond het een prettige ervaring om dat te lezen. Ik kreeg nu echt de indruk dat het verhaal ergens naar toe ging.

rise

Daarnaast leest – wat ik al eerder van Andrea Cremer gewend ben – het boek echt als een trein. De korte hoofdstukken en de prettig leesbare schrijfstijl maken het dat ik nog sneller dan normaal door het boek vloog.

Rise verteld het verdere verhaal van Ember. Ze reist van het ene kasteel naar het andere omdat er allerlei (magische) dingen gebeuren. Hierbij komen haar interactie tussen verschillende personages goed tot uiting en blijft er veel vaart in het verhaal. Ik vond dit in ieder geval beter en duidelijker tot zijn recht komen dan in Rift. Wat dat betreft ben ik erg blij dat ik heb doorgezet dit boek toch te lezen. Ik heb door het einde ook echt zin gekregen om de trilogie te herlezen en om ook de andere boeken die Andrea Cremer over deze wereld heeft geschreven eens te gaan lezen.

rise4

Wat ook ten goede komt aan het verhaal is het feit dat het boek – hoewel het zich afspeelt in de tijd van ridders en kastelen – nooit echt ouderwets aanvoelt. Alles voelt behoorlijk levendig, ondanks de duistere dreiging.

Ondanks de twijfels die ik bij Rift had, ben ik erg tevreden over Rise. Het is nog steeds niet dat ik het boek tot mijn favoriete fantasyboeken zal voegen, maar wel vermakelijk genoeg om in mijn kast te mogen prijken. Daarbij het ik van zowel dit boek als van Nightshade een erg mooie uitgave met van die gescheurde randen. Zo mooi.

rise2

Deze serie gaat vooraf aan de Nightshade trilogie maar kan ook prima apart gelezen worden. Het bevat andere personages, een heel andere setting, een andere tijd en ook een heel ander doel. Zeker in dit tweede (en laatste deel) komt de spanning en het doel goed tot uiting. Rise is daarmee toch een erg prettig fantasyboek.

rise5

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.