Rift (Nightshade Prequel #1) – Andrea Cremer

Geplaatst op 14 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Rift (Nightshade Prequel #1) – Andrea CremerRift door Andrea Cremer
Ook door deze auteur: De Flirt
Serie: Nightshade Prequel #1
Andere boeken in deze serie: Rise
Uitgever: Speak | januari 2013
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9780142424933
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Before Calla Tor, there was Ember Morrow

Sixteen-year-old Lady Ember Morrow fulfills a family obligation by joining her friend Alistair in the Conatus Guard and begins training to help with the order’s true mission, to seek out and stop evildoers and their unnatural creations.

Ik kocht Rift op het boekenfestijn, waar ik beide prequel boeken van de Nightshade trilogie wist te scoren. Ik was heel benieuwd, want ik had wel gehoord dat er een vervolg bestond, maar niet dat er ook een prequel was. Nou ja.. dat lieg ik.. want ik had de boeken blijkbaar toch toegevoegd op goodreads.

Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten. Eerlijk gezegd is er ook niet heel veel wat ik me kan herinneren van boek 2 en 3 van de Nightshade trilogie. Het eerste boek stond me nog wel goed bij… En natuurlijk het feit dat het over een soort weerwolven ging. Maar bij Rift hoef je vooralsnog geen wolven te verwachten.

Het sfeertje in het boek vond ik meteen tof; Schotland in het verleden, een kickass lady die graag met zwaarden zwaait en de hint naar magie… Maar al snel werd het me niet echt duidelijk wat de link met Nightshade nou was. Had ik dan zo slecht opgelet? Dit voelde als een compleet losstaand verhaal en dat irriteerde me. Ik bleef maar wachten op een link met de andere boeken, maar die leek ik niet te krijgen. Balen! Wat me ook stoorde is dat het boek niet echt een doel leek te hebben. Het stoorde me dat Ember geen doel leek te hebben.. ofzo.

Hoewel ik de setting en sommige gebeurtenissen erg gaaf vond, wist het boek mij dus niet echt te grijpen. Misschien had dit boek gewoon geen prequel moeten zijn.. of had ik gewoon meer van Nightshade moeten onthouden. Wellicht dat ik de trilogie herlees als ik hem compleet heb. Maar ik baal wel hoor.. Ik had dit boek namelijk heel graag helemaal fantastisch gevonden! Ik moet nu echt zin gaan maken om het vervolg te gaan lezen.. Maar aan de andere kant, misschien heeft dat boek meer een doel en is dat juist de missende schakel tussen de twee werelden.

Een korte recensie vandaag, omdat ik gewoonweg niet helemaal weet wat ik moet vertellen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet teleurgesteld ben in Rift… Ik mis de wolven.

Rift

two-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Rift (Nightshade Prequel #1) – Andrea Cremer

    • Dankjewel! Ik kocht hem zelf op het boekenfestijn omdat mijn vriend het eerste Nightshade boek een tijdje terug in het Engels kocht. En voor 3 euro kon ik het toch niet laten liggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.