De flirt (Nachtschade #1) – Andrea Carter

Geplaatst op 25 april 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

De flirt (Nachtschade #1) – Andrea CarterDe Flirt Serie: Nachtschade #1
Andere boeken in deze serie: De Keuze
| 2012
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789022560259
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Haar roedel is onder controle, maar niet haar hart

Terwijl andere tienermeisjes dagdromen over jongens, ziet Calla voor zich hoe ze de keel van haar vijanden doorbijt. En ze twijfelt er geen moment aan dat dat haar bestemming is. Calla is nu eenmaal geboren als krijger, en op haar achttiende verjaardag zal ze het alfavrouwtje worden van de volgende generatie Waker wolven.Totdat ze een rondtrekkende, knappe mensenjongen van haar eigen leeftijd redt. De jongen draagt een geheim met zich mee dat niet alleen het leven van de roedel volkomen op zijn kop zet, maar ook het voortbestaan van de wereld die Calla tot nu toe heeft gekend.

En dit vond ik van De flirt:

Ik had al behoorlijk wat over dit boek gelezen en tja.. ik heb wel iets met weerwolven. Toen ik dit boek dan ook in de bieb zag staan, twijfelde ik geen moment en nam het mee. Deze moest en zou ik snel gaan lezen!

Op zich heb ik wel genoten van het verhaal. De setting om mensen die in wolven kunnen veranderen te gebruiken is natuurlijk niet nieuw, maar het wordt wel leuk neergezet tussen de Hoeders en de normale mensen in. Alleen krijg je weinig van hun kant van het verhaal mee, het draait echt alleen om de roedel wolven en daarmee valt de omgeving een beetje weg en dit maakt het een beetje oppervlakkig af en toe. Ik vond het moeilijk echt een omgeving te scheppen en ook qua omschrijvingen was het af en toe een beetje saai… Als je zo’n verhaal kan bedenken, waarom noem je dan maar twee tot drie schoolvakken en een pauze waarin alles zich altijd afspeeld? Dat vroeg ik me best wel vaak af tijdens het lezen.

Als Shay in het verhaal komt en op het eerste oog ‘gewoon mens’ lijkt te zijn, weet je al dat dit nog een staartje zal gaan krijgen. Want gewoon is nooit gewoon, dat is een soort formule die vele boeken met zich mee dragen. Dat is een cliche waar ook dit boek mee moet leven. Verder had ik eigenlijk niks met Shay, ik vond hem maar een irritante bemoeial eigenlijk… Ik vind Calla en Ren veel leuker samen. Ik wist echter van het begin af aan al te voorspellen hoe het zou gaan lopen en helaas kwam dat ook zo uit, dus het was af en toe best voorspelbaar helaas… Terwijl het echt wel spannender had kunnen zijn.

Wel is het interessant hoe de karakters in de roedel zijn en hoe de verhoudingen onderling zijn, aan de hand van echte wolvenroedels. Ik vond de meeste personages in De flirt leuk, zij het dat niet allen evenveel aandacht krijgen. Gelukkig krijgen sommige karakters dat wel, zoals Ansel, Calla’s broertje, dat vond ik echt een schatje. Maar af en toe vroeg ik me af in hoeverre de schrijfster echt naar de leeftijden heeft gekeken. Ansel moet zo’n 15 jaar voorstellen en Bryn is 17 of 18. Kan wel, maar is wel ongewoon. En dat Ren de halve school in zijn bed heeft gehad vind ik een beetje overdreven! Net zoals dat Calla steeds een soort van richting seks wordt gedreven terwijl ze net voor het eerst gezoend heeft… Dat kriebeld altijd een beetje bij me… Zal wel aan mij liggen hoor! Verder vond ik Calla een heel leuk personage omdat ze risico’s durft te nemen en zich openstelt voor andere ideeën. Ze is echt vol power en dat vind ik zelf altijd een grote plus.

Tja, ik ben heel erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan lopen, want het einde van De flirt is echt ontzettend open. Ik heb geen idee of de bieb deze serie verder heeft… Dus misschien heb ik nog even pech!
Om samen te vatten is het een leuk verhaal, maar is het af en toe voorspelbaar, waardoor het niet de volledige 4 sterren kan krijgen (ja ik weet dat ik wel 4 sterren heb toegekend op goodreads, maar ik vond het nou ook weer niet drie sterren waard, want ik heb wel echt genoten van dit boek.)

three-half-stars

Tags:

Divider

6 responses to “De flirt (Nachtschade #1) – Andrea Carter

  1. Hah, dat je ondanks die punten nog een 3,5 hebt gegeven! Ikzelf zou lager uit gekomen zijn, denk ik. Grappig nu je het zegt van die omgeving. Is mij volstrekt ontgaan, eigenlijk! Ik vond het verhaal her en der ook wel wat voorspelbaar, maar ik hoop maar dat de bieb de andere boeken ook voor je heeft. In de volgende delen zit flink wat stuf waar Andrea mij mee heeft weten te verassen! =D

    • Gaga ja, afgezien mijn berg van kritiek vond ik het verhaal och wel leuk, dus vandaar! Gelukkig heb ik de boeken in ieder geval al op ebook gevonden, mocht de boen ze niet hebben. Dan nog een ereader. Haha. Ik ben wel erg benieuwd!

  2. Op Goodreads zou ik wel vaker ergens een halve ster voor willen geven maar meestal rond ik het ook af naar boven! 😉 Ik ken deze serie eigenlijk niet?

    • Vind ik best jammer, dat een halve ster niet kan… Maarja.. Goodreads bestaat, en dat is belangrijker! 🙂

      Volgens mij is deze serie nooit helemaal doorgebroken hier.. Gelukkig heb ik deel 3 wel zien staan in de bieb, dus ik hoop dat deel 2 er ook is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.