Nachtschade: de keuze – Andrea Cremer

Geplaatst op 15 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Nachtschade: de keuze – Andrea CremerDe Keuze Serie: Nachtschade #2
Andere boeken in deze serie: De Flirt
| 6 juni 2012
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789022560266
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

Nog steeds vind ik het concept achter Nachtschade: de keuze erg leuk bedacht.. Net zoals dat de wolven een soort van wezens binnenin de wakers zijn… Maar dit boek voelde voor mij vooral als een soort tussenverhaal waarin er niet veel actie plaatsvond.

Nou ja, nu lieg ik een beetje, want er gebeurd genoeg. We maken kennis met de andere kant van de zoekers, maar dit voelde voor mij vooral als veel te veel hocus pocus. En dat Shay een magisch zwaard oet vinden.. come on!!! Nee, gewoon nee.
De vele nieuwe karakters konden mij weinig boeien en degene die stierven.. tja, het deed me niet zo veel. Ik vielde een soort van afstand die ik in het eerste boek niet voelde en ik heb me doodgeergerd aan Shay. Dat Calla hem leuk vindt kan ik dus echt niet hebben he? Ik weet gewoon niet waarom, maar ik vind hem haar niet waard. Ze verdiend beter.

Maar goed, er worden in Nachtschade: de keuze ook dingen bekend gemaakt die ik wel erg goed vind en het verhaal was goed beschreven. En ondanks dat ik dus niet zo genoten heb van dit verhaal, heb ik toch 3 sterren toegekend. Want toch vind ik deze serie interessant. Of het nou de wolven zijn of de manier van schrijven, ik wil heel graag verder lezen. Ik was dan ook erg blij dat ik dit boek op mijn ereader kon lezen, want de bieb had dit tweede deel steeds niet.
Deel 3 laat ik nog wel even liggen, want ik wil dit deel nog even laten bezinken.

Hebben jullie ook wel eens dat een boek je zulke tegenstrijdige gevoelens geeft?

Bestel dit boek op bol.com

three-stars

Tags:

Divider

4 responses to “Nachtschade: de keuze – Andrea Cremer

  1. Ai, jammer! Ik heb dit boek vorig jaar ook gelezen – in de zomer ook zelfs! Ik was er wel fan van eigenlijk. Al moet ik bekennen dat je gelijk hebt. Dat er personages stierven, maakte de boel wel wat heftiger. Alleen waren sommige van die personages nog te kort in het verhaal om er triestigheid voor te voelen. Maar ik ga je zeggen, deel drie vond ik zelf best goed! Dus! 😉 Wist je trouwens dat er alsnog een deel vier komt? Andrea had zelf gezegd dat het een trilogie werd, maar daar is ze op terug gekomen.

    Een boek wat me tegenstrijdige gevoelens geeft… Nou ja, ik had dat eerst met de Onsterfelijken serie. Deel één en twee kwam ik prima door. Toen kocht ik een tijdje later deel drie en dacht ik: “Wat een gezeur allemaal! Ever is alleen maar zo negatief altijd, bah!” Ik heb deel drie dan ook weggelegd voor drie jaar lang, tot ik het een tijdje terug een tweede kans besloot te geven. Het is dat ik deel vier al had en ik daarna te nieuwsgierig was hoe het afloopt. Daarom heb ik deel vijf en zes ook maar aangeschaft. Nu ben ik halverwege deel zes bezig, maar ik heb er alsnog moeite mee. Ik weet in elk geval wel zeker: Ik ga niet snel nog zo een boek kopen van Alyson Noël.

    • Dat las ik ergens ja! Ach, een deel 4 is nooit slecht.. denk ik. Ik ga deel 3 binnenkort ook lezen en ik hoop dat ik deze wel een stuk leuker vind… Want het concept vind ik echt wel super tof!

      Jammer als een serie zo tegenvalt, terwijl je het wel leuk zou willen vinden…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.